fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

Essence Pretty Natural Hydrating Foundation

Essence Pretty Natural Hydrating Foundation

Essence is dit najaar weer met een nieuwe foundation op de markt gekomen, namelijk deze Essence Pretty Natural Hydrating Foundation. Het is een product dat samen met consumenten van Essence is ontwikkeld. Na het lezen van meer informatie over dit product was ik direct ontzettend nieuwsgierig. Jij ook? Lees dan snel verder.

Essence Pretty Natural Hydrating Foundation

De perspakketjes van Essence zijn altijd ontzettend leuk. Het is een hydraterende foundation die is verrijkt met aloë vera en hyaluronzuur. In het perspakketje zat een kitje waarmee je je eigen aloë vera plantje kunt kweken. Tè leuk toch?

Anyways, door naar de foundation. Essence belooft een vederlichte, langdurige formule die 24 uur hydrateert en 24 uur lang zijn natuurlijke, matte finish behoud. De foundation heeft een medium dekking die voor een gelijkmatige teint zorgt en mooi blend met de huid.

De verpakking ziet er heel mooi uit. De foundation zit verpakt in een kartonnen verpakking die er mooi en clean uitziet. Op de zijkanten vind je de productinformatie in meerdere talen en de ingrediëntenlijst tref je op de achterkant. Op de achterkant staat tevens een afbeelding van een tube die direct verklapt dat deze foundation inderdaad in een tube zit. Hij heeft een draaidop en is precies hetzelfde vormgegeven als de kartonnen verpakking. Ik vind het een mooi geheel!

In de winkels is deze foundation verkrijgbaar in 10 kleuren. Dat is nog niet alles want online is deze foundation zelfs verkrijgbaar in 31 verschillende kleuren. Hiervoor wil ik Essence echt gelijk mijn grote complimenten geven. Zo’n flinke kleurenrange heb ik nog niet eerder gezien bij zo’n budgetproof merk. Ik heb zelf de foundation ontvangen in drie kleuren, namelijk:

  • 030 – Neutral Ivory
  • 040 – Neutral Vanilla
  • 050 – Neutral Champagne

Swatch

De formule is vrij dun en laat zich hierdoor inderdaad heel erg mooi blenden met de huid. Dit geeft daarnaast ook de mogelijkheid om de dekking goed op te bouwen naar wens. Ik heb zelf geen roodheden en oneffenheden in mijn gezicht dus of hij deze wel/niet dekt heb ik niet kunnen checken. Wel merk ik dat mijn huid mooi egaal wordt en de huid onder mijn ogen er zeker van opfrist. Zoals je kunt zien op de swatch op mijn hand is de foundation mooi geblend en heeft inderdaad een matte finish.

Essence Pretty Natural Hydrating Foundation

Conclusie

Persoonlijk ervaar ik het vooral als een BB cream. De foundation ruikt heerlijk en voelt ontzettend prettig aan op mijn gezicht. Na het dragen voelt mijn huid zeker niet droog aan en gedurende de dag blijft de foundation mooi op zijn plek. Dit product is overigens cruelty free en vegan en dat zijn natuurlijk nog eens twee extra pluspunten. Met de uitgebreide kleurenrange is het onmogelijk dat jouw perfecte kleur er niet tussen zit dus ik zou het zeker proberen!

Deze Essence Pretty Natural Hydrating Foundation kost € 4,99 bij Kruidvat (10 kleuren) en nu € 3,95 bij Boozyshop (31 kleuren)

Gebruik jij iedere dag foundation?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: