fbpx
58   90
100   507
136   437
95   157
60   114

3 tips tegen beginnende rimpels

3 tips tegen beginnende rimpels

Beginnende rimpels, we zijn ze liever kwijt dan rijk. Inmiddels heb ik de 30 aangetikt en beginnen de eerste lijntjes langzaam te verschijnen. Het valt nog mee hoor, ik mag niet klagen, maar ik verzorg mijn huid wel extra goed. Ik doe iedere ochtend en avond netjes mijn routine, gebruik goede producten en besteed er dan ook goed aandacht aan. In dit artikel deel ik 3 tips tegen beginnende rimpels. Kun jij deze tips wel gebruiken? Lees dan snel met mij mee.

Rimpels verminderen met deze 3 tips

Zonbescherming

We denken vaak pas aan zonbescherming wanneer het boven de 20 of zelfs 25 graden is. Dit is echter echt een misvatting want je hoort iedere dag een SPF te dragen. Wist je dat UV-straling bijdraagt aan de afbraak van de elastische vezels in het bindweefsel? In een goede morning routine zit dus altijd een SPF, ook in de winter! Smeer hiermee niet alleen je gezicht in maar ook je decolleté. En zorg ervoor dat je een SPF gebruikt die werkt tegen zowel UV-A als UV-B straling.

Verwerk daarnaast in je skincare routine altijd hyaluronzuur. Wist je dat vanaf 25 jaar de vorming van lichaamseigen hyaluronzuur afneemt? Hierdoor verliest de huid geleidelijk aan vocht en ontstaan er dus makkelijker rimpels. Het is dus belangrijk om hyaluronzuur op peil te houden. Vaak is het een ingrediënt in een dagcrème maar ik vind het zelf fijn om hiervoor beautysupplementen te nemen waardoor het van binnenuit door mijn lichaam wordt opgenomen.

Voeding

Natuurlijk is het altijd belangrijk om te denken aan je voeding en is dit echt niet alleen belangrijk voor rimpels. Maar, wat veel mensen wellicht niet weten is dat de juiste voeding wel kan bijdragen aan het verminderen van rimpels. Sterker nog, je eetgewoonten hebben een grotere invloed dan je wellicht zou denken. Het beste is om suikers te vermijden. Eet voeding die rijk is aan Omega-3 vetzuren en antioxidanten. Als je daarbij ook nog eens voldoende water drinkt per dag (minimaal 2 liter) dan ben je 100% op de goede weg!

Roken en overmatig alcoholgebruik zijn ook bekende factoren van vroegtijdige huidveroudering. Natuurlijk is dit sowieso alles behalve gezond en altijd beter om niet te doen.

Spierontspanners

Voor het verminderen van beginnende rimpels kunnen ook behandelingen met spierontspanners zoals botox Amsterdam effectief zijn. Heb je echt last van een fronsrimpel of van een lachrimpel? Dit zijn rimpels die ontstaan door herhaalde spierbewegingen en dat is precies waar dit soort behandelingen zich op richten. Botox is namelijk een tijdelijke spierontspanner. Wat goed is om te weten is dat botox volledig wordt afgebroken door het lichaam en de effecten zijn na enkele maanden uitgewerkt.

Een Prf behandeling is ook een optie en dit is een alternatief voor fillers. Er zitten verschillende voordelen aan de behandeling zoals verbeterde huidkwaliteit, collageen productie en huidverstrakking. Prf staat voor Platelet Rich Fibrin en is 100% natuurlijk omdat het een behandeling is waarbij een concentraat van je eigen groeifactoren verkregen wordt via het afnemen van je eigen bloed.

Natuurlijk is het aan iedereen persoonlijk om te bepalen of een behandeling wel/niet iets voor je is. Maar, als je alle tips tegen rimpels al netjes opvolgt en je je toch blijft storen aan de lijntjes, dan is het fijn om te weten dat deze opties er zijn en je ze eventueel zou kunnen overwegen. 

Ps. zoals jullie weten hebben wij een kleintje op komst dus ik ben benieuwd of de komende tijd de rimpels erger gaan worden, haha!

Dit zijn mijn 3 tips tegen beginnende rimpels.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: