fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

5 manieren om dikker en voller haar te krijgen!

5 manieren om dikker en voller haar te krijgen!

Weinig mensen zijn van nature gezegend met dik en vol haar. Maar gelukkig zijn er verschillende manieren om je haar die gewenste boost te geven. Met deze vijf tips geef je elk haartype gemakkelijk meer volume.

1. Gebruik van de juiste haarproducten

Begin bij de basis: de haarproducten die je gebruikt. Het is belangrijk om producten te kiezen die speciaal ontworpen zijn om je haar te voeden en te versterken. Vermijd daarom zware producten die je haar kunnen verzwaren en ga voor lichte opties die volume toevoegen zonder je lokken te belasten.

2. Voed je haar van binnenuit

Ook voedingssupplementen kunnen je haargroei bevorderen. Een voorbeeld daarvan is MSM poeder. MSM, of methylsulfonylmethaan, is een zwavelhoudende stof die je haar sterker maakt. Ook kan het de productie van keratine ondersteunen, een eiwit dat essentieel is voor de structuur van je haar. Dit poeder is onder andere verkrijgbaar bij Kala Health.

3. Pas je haarwasroutine aan

Overmatig wassen kan natuurlijke oliën verwijderen, waardoor je haar droog en breekbaar wordt. Was je haar daarom maar een paar keer per week en gebruik altijd een milde, sulfaatvrije shampoo. Zorg er ook voor dat je je haar niet te ruw behandelt als het nat is, omdat het dan het meest kwetsbaar is.

4. Vermijd hitte en wees voorzichtig met kammen en borstelen

Hitte-stylingtools, zoals föhns, stijl- en krultangen, kunnen je haar beschadigen en zorgen dat het afbreekt. Probeer het gebruik van hitte te beperken en als je toch een keer de stijltang erbij pakt, vergeet dan niet een goede hittebeschermende spray te gebruiken. Gebruik verder een zachte borstel of kam en wees vooral voorzichtig als het nat en extra kwetsbaar is. Begin altijd onderaan met ontwarren en werk langzaam naar boven om minder aan je haar te trekken en te scheuren.

5. Regelmatige bezoeken aan de kapper

Het klinkt misschien raar als je je haar juist langer wilt laten groeien, maar regelmatig je haar laten bijknippen kan je haar juist gezonder en voller maken. Gespleten punten kunnen verder omhoog scheuren, waardoor je haar dunner en minder gezond lijkt. Een regelmatige knipbeurt houdt je haar in topvorm.

Geduld is een schone zaak

Dikker en voller haar krijgen is een kwestie van de juiste verzorging, een beetje liefde en de juiste voedingsstoffen. Door te investeren in goede haarproducten en je haar met zorg te behandelen, ben je al een heel eind op weg. Maar wees geduldig en geef je haar de tijd om te reageren. Dan krijg je niet alleen voller en dikker haar, maar ook gezonder haar.

Dit zijn 5 manieren om dikker en voller haar te krijgen!

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: