fbpx
18   36
59   260
41   85
60   178
40   227

Snelle manicure at home

In deze gekke tijd lopen we toch ineens tegen een aantal ongemakken aan. Zo kunnen we bijvoorbeeld niet naar de kapper en niet naar de nagelstyliste. Nu bezoek ik beide regelmatig en is het toch wel vervelend om niet te kunnen gaan. Wat puntjes van mijn haren afknippen durf ik nog wel aan en inmiddels heb ik een snelle manicure at home ontwikkeld. Ben jij benieuwd naar mijn routine voor mijn nagels? Ik vertel je er in dit artikel alles over.

Snelle manicure at home

Van mijzelf heb ik vrij sterke nagels die zonder problemen lang worden. Ik heb mijzelf nog nooit gewaagd aan acrylnagels maar laat zo nu en dan wel gelnagels zetten. Dit doe ik voornamelijk omdat gellak wat beter blijft zitten dan normale nagellak en ik er dus met een nieuwe manicure weer even tegenaan kan. Nu doe ik dat eigenlijk altijd in een salon aangezien ik dit gewoon een heerlijk me-time momentje vind. Daarnaast zijn ze er in de salon veel beter in en veel sneller klaar dan wanneer ik het thuis doe.

Echter zit er nu even niets anders meer op en was ik genoodzaakt mijn manicure zelf thuis te doen. Nu heb ik, doordat ik al jaren beautyblogger ben, een groot assortiment aan nagelproducten opgebouwd. Daaraan dus geen gebrek. Ik heb diverse opties zoals normale nagellakjes met een base- en topcoat maar ook een set voor gellak van EasyNails. Deze heeft, naast de kleurtjes en de base- en topcoat, ook een UV lamp. Destijds heb ik deze een keer ontvangen in een set inclusief bokkenpootje, removerwraps, nagelcleanser etc.

Sinds deze corona periode doe ik al een aantal weken een snelle manicure at home. Deze manicure zet ik met gellak en blijft minimaal twee weken zitten. Ideaal, want zo kun je er toch eventjes tegenaan met nette nagels. De stappen zijn als volgt:

  • Oude gellak afweken met removerwraps
  • Nagels opruwen met een vijl
  • Gewenste vorm + lengte van de nagels vijlen
  • Nagels olie/vetvrij maken met een nagelcleanser
  • Basecoat aanbrengen – uitharden onder UV lamp
  • Twee laagjes kleur aanbrengen – uitharden onder UV lamp
  • Topcoat aanbrengen – uitharden onder UV lamp

Uiteindelijk ben ik, met deze snelle manicure at home, ongeveer een uurtje bezig. Dat is wel een stukje langer dan dat de nagelstyliste erover doet in de salon. Gelukkig wordt ons vooral gevraagd om binnen te blijven en is dit dus gelijk een prima bezigheid met. Ik ben in ieder geval wel erg tevreden met het resultaat en twee weken vind ik ook qua houdbaarheid erg fijn.

Doe jij op dit moment jouw manicure thuis? Ik ben benieuwd! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

  1. 9 mei 2020 / 10:22

    Mooi kleurtje! Ik gebruik zelf graag Pink Gellac, die dekken net wat beter 🙂