fbpx
25   138
32   72
12   186
65   385
33   193

Thaise salade met groene asperges en gamba’s

Thaise salade met groene asperges en gamba's

Het is weer eens tijd om een recept te delen op mijn blog. Een tijdje terug deed ik dit wel vaker maar dat is er helaas een beetje bij ingeschoten. In deze coronaperiode merk ik dat ik graag wat uurtjes doorbreng in de keuken en steeds nieuwe recepten om te bakken en te koken uitprobeer. Deze Thaise salade met groene asperges en gamba’s maakte ik afgelopen maandag en viel zo bij mijn vriend en mij in de smaak dat het me leuk leek het recept in een artikel te delen. Zin in een heerlijke salade? Lees mijn recept.

Thaise salade met groene asperges en gamba’s

 • knoflookgarnalen
 • groene asperges
 • mienestjes
 • gemengde sla
 • komkommer
 • paprika
 • tomaat
 • avocado
 • chilisaus
 • teriyakisaus
 • soyasaus
 • zwarte sesamzaadjes

De ingrediënten hierboven heb ik, qua hoeveelheid, niet echt opgeschreven omdat ik vind dat het bij een salade gewoon altijd ‘naar smaak’ is. Daarnaast maak ik heel vaak extra zodat ik de volgende dag nog een bakje mee kan nemen naar het werk. Kijk dus gewoon wat je lekker vind!

Bereiding

 1. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de mienestjes volgens aanwijzingen op de verpakking
 2. Vet een grillpan in met olie en bak hierin de knoflookgarnalen en de groene asperges
  • Ik heb de groene asperges vooraf eventjes in de sojasaus gelegd om ze extra smaak te geven
 3. Terwijl de pannen op het vuur staan snijd je de rest van de groente
  • komkommer, paprika, tomaat en avocado
 4. Pak een grote kom en doe hier de gemende sla in. Deze breng je op smaak met chilisaus.
 5. Vervolgens voeg je de gesneden groente toe een de sla
  • Vergeet uiteraard ondertussen de pannen niet! Draai de gamba’s en groene asperges regelmatig om
 6. Giet de mienestjes af en spoel lichtjes om met koud water zodat ze lauwwarm zijn.
 7. Breng de mienestjes op smaak met de teriyaki saus en voeg toe aan de salade
 8. Haal de groene asperges en gamba’s uit de grillpan en serveer bovenop de salade
 9. Strooi er nog wat zwarte sesamzaadjes overheen en you’re ready to eat! 

Bon appetit! 

Tijdens onze rondreis door Thailand hebben wij enorm genoten van deze keuken. Deze reis gaf mij absoluut de inspiratie tot dit recept.

Geniet van je lauwwarme Thaise salade met groene asperges en gamba’s!

Zal ik vaker recepten delen op mijn blog?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: