fbpx
17   48
9   37
272   802
27   67
32   78

De laatste brillentrends. Ook leuk als je goede ogen hebt!

Brillen zijn totally in. Ook als je er helemaal geen één nodig hebt. Ik kan prima zien zonder bril. Toch vind ik het leuk om af en toe een brilletje te dragen als bijpassend accessoire. Denk bijvoorbeeld aan een nerd-bril naar kantoor of tijdens een zakelijk diner. Geloof me: je wordt meteen een stuk serieuzer genomen met een dik montuur op je neus. Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook: draag een vintage cateye bril (hartstikke hip) naar een wilde party of doe een enorm extravagante bril op naar de film Rocketman over de koning van de gekke brillen, Elton John.

Een paar jaar geleden schreef ik al een artikel met tips voor de juiste make-up en de bijpassende outfit bij een bril. Nu wil ik het hebben over de brillentrends van deze zomer en alvast vooruitblikken op de wintertrends. Ik weet dat het nog heel erg warm kan gaan worden, maar in de mode moet je de seizoenen altijd een stap voor zijn!

Trend 1: de bril zonder sterkte

Ik was een van de early adapters – maar het is nu helemaal in: een bril met glazen zonder sterkte. Als je bij de opticien binnenloopt zullen ze niet raar opkijken van je vraag, want ze doen dit inmiddels aan de lopende band. Kies dus een mooi montuurtje uit en laat er een paar ongeslepen glazen in zetten. Dit is mogelijk bij vrijwel alle brillenzaken! Je kunt ook online een leuke bril zonder sterkte vinden. Laatst zag ik een leuke bij Mister Spex. Daar kies je, nadat je een leuk brilletje hebt gevonden, voor de optie ‘bril niet op sterkte’ en klaar is Kees.

Trend 2: de monturen

Het kan natuurlijk ook zijn dat je dagelijks een bril draagt om goed te zien. Of dat je lenzen draagt en wel eens een trendy pair of glasses wilt voor een speciaal diner of event. De trend is momenteel retro, retro en nog eens retro. Die lijn wordt doorgetrokken in de wintercollecties en dan komen vooral de warmere tinten naar de voorgrond. Ik heb drie modellen op een rijtje gezet die heel erg in zijn en die ook tot mijn persoonlijke favorieten behoren.

Transparant

Transparante monturen zijn helemaal hot. Daar ben ik persoonlijk heel erg blij mee, want een transparant montuurtje past heel goed bij je huid en zorgt voor een zachte uitstraling. Dit is perfect als je voor een subtiele look gaat waarbij de bril wel gezien mag worden, maar niet hoeft op te vallen.

Tweekleurig of cateye

Een andere, opvallendere trend die ik ook superleuk vind zijn tweekleurige brillen waarbij de kleuren vloeiend in elkaar overlopen. Denk aan warme seventies kleurtjes als bruin en geel. Trust me, dit is een stuk mooier dan het klinkt en het zorgt voor een natural look! Als het montuur daarbij ook een nog een cateye is, sla je twee vliegen in een klap. Die monturen zijn namelijk helemaal hip en hot. Je kunt zelf kiezen hoe extravagant (zeer smal) of ingetogen (vrij rond) je het montuur wilt hebben.

Semi-randloos

Met een semi-randloos modelletje, waarbij je alleen een montuur aan de bovenkant hebt, steel je deze zomer én de komende winter de show. Dit design is prima te combineren met een cateye design, wat je een heerlijk extravagante uitstraling geeft!

Je merkt het: er zijn oneindig veel mogelijkheden op het gebied van brillen. Ik overweeg nog of ik een semi-randloze cateye of een transparant brilletje met een wat ronder montuur ga kopen. Je zult vanzelf wel zien op mijn Instagram wat het geworden is!

Volg jij mij al op Instagram? (@lindseybeljaars) 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

  1. 24 juli 2019 / 16:39

    Tegenwoordig zijn er veel leuke keuzes aan brillen. Zelf heb ik een twee brillen opsterkte, waarvan 1 een zonnebril van rayban. Ik ben er nog steeds heel blij mee.

  2. 23 juli 2019 / 20:17

    Ik vind dat je tegenwoordig super leuke brillen hebt! Dat was toen ik mijn eerste bril moest uitzoeken in groep 7 wel anders haha. Ik heb mijn ogen inmiddels laten laseren, maar soms vind ik het zelfs een beetje jammer dat ik nu nooit meer een bril op hoef te zetten.