fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

Mijn favoriete luisterboeken

Mijn favoriete luisterboeken

Vroeger was ik echt een boekenwurm. Ik kon dagen achter elkaar lezen en als ik echt een spannend boek aan het lezen was dan kon ik hier niet mee stoppen. Tijdens mijn HBO studie ben ik eigenlijk mijn liefde voor lezen verloren. Natuurlijk was het voornamelijk lezen in studieboeken geblazen maar kon ik niet echt meer de rust vinden bij het lezen van een boek. Op dit moment heb ik deze rust nog steeds niet teruggevonden maar heb ik luisterboeken ontdekt. Ik merk dat ik gewoon weinig tijd heb om echt te gaan zitten om te lezen en daar zijn luisterboeken gewoon echt de perfecte uitkomst voor. Met mijn abonnement op Bookbeat luister ik naar boeken in de auto, tijdens het uitlaten van de hond en tijdens het koken van ons avondeten. Zo relaxed! In dit artikel vertel ik je mijn favoriete luisterboeken van dit moment. Off we go!

Luisterboeken en leesboeken

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?

De ‘Hoe overleef ik’ reeks van Francine Oomen heeft echt een grote rol gespeeld in mijn jeugd. Jeetje, wat vond ik deze boeken fantastisch zeg! Ik heb deze absoluut meerdere keren gelezen en heb het hele verhaal van Rosa, Jonas, Esther, Vincent, Appie Apenbil en ga zo maar door op de voet gevolgd. Super leuk dat Francine Oomen hier een nieuw boek over heeft geschreven, een boek waarin Rosa 25 jaar oud is. Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? is een heerlijk boek wat je makkelijk wegleest. Het is geen mega spannend verhaal en misschien een tikkeltje kinderachtig maar goed, het is jeugdsentiment en ik heb er zeker van genoten.

Daar waar de rivierkreeften zingen

Het boek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ heb ik een tijdje terug gelezen op vakantie. Ik verbleef in Zuid-Frankrijk een B&B van een Nederlands echtpaar en zij hadden het boek staan. Toen ze zagen dat ik het boek nog niet uit had bij vertrek mocht ik het van ze meenemen zodat ik het verder kon lezen tijdens mijn vakantie. Zo lief! Dit boek is echt de moeite waard om te lezen. Het verhaal is prachtig en het is ook echt heel erg mooi geschreven. Inmiddels heb ik ook de film gezien welke ‘Where the Crawdads Sing’ heet. Ook echt een mustsee! Toen ik zag dat dit boek als luisterboek op BookBeat stond was ik direct zo nieuwsgierig dat ik besloot hem te gaan luisteren. Ik heb er weer onwijs van genoten. Wat een prachtig verhaal.

En dan, onmisbaar, De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Onmogelijk dat je hier niet van hebt gehoord. Het verhaal gaat over zeven zussen die er, na de plotselinge dood van hun vader, achterkomen dat ze als baby zijn geadopteerd. Na zijn dood ontvangen alle zussen een brief waarin een mysterieuze verwijzing staat naar hun afkomst. Je raad het al, in ieder boek gaat er één zus op zoek naar deze afkomst. Inmiddels is er ook een Deel 8: Atlas. Want, wat is er met Pa Salt gebeurd? Dat is namelijk de gehele reeks ook nog wat mysterieus. Het is echt een hele toffe boekenreeks! Maar, de boeken zijn dikke pillen dus in deze is het echt een aanrader om te kiezen voor een luisterboek.

Probeer BookBeat nu 2 maanden gratis

Ben jij nu onwijs nieuwsgierig geworden naar luisterboeken en lijkt het je leuk om een abonnement op Bookbeat te proberen? Via mijn persoonlijke link kun jij nu 2 maanden gratis BookBeat uitproberen. Met de actiecode lindseybeljaars probeer je dus BookBeat 60 dagen gratis. Hierna luister/lees je boeken vanaf € 8,99/maand. Maar, no worries, je zit nergens aan vast. Je kunt je abonnement opzeggen wanneer je wilt. 

Liever lezen? No problemo! BookBeat heeft ook e-boeken online staan. Waardoor je luisteren en lezen dus lekker met elkaar kunt afwisselen. Ideaal! 

Dit zijn mijn 3 favoriete luisterboeken. Luister jij weleens naar boeken of podcasts? Zo ja, wat zijn jouw favorieten? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: