fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

Make-up, outfits en brillen. Hoe combineer je dit?


All I need is a shopping bag full of glasses. Een bril is een letterlijke eyecatcher en tegenwoordig helemaal hip als accessoire. Brillen zijn dan ook in allerlei soorten, maten, kleuren en modellen te verkrijgen. Zelfs brillen zonder sterkte gaan als warme broodjes over de toonbank. Helaas zijn er geen brillen op voorraad die je naast een helder beeld, ook inzicht geven in het juist combineren van je bril, make-up en outfits. Dit kan namelijk nog best een struikelblok zijn voor brildragers. Hoe maak je mooie combinaties waar jij je goed bij voelt?

Zelf heb ik geen bril en ik heb dit artikel dan ook samen gemaakt met mijn moeder. Zij draagt echt al super lang een bril en weet dus erg goed wat wel en niet slim is om te doen als brildrager zijnde. 

Stap 1: kies de juiste kleur montuur

Naast het uitkiezen van een kwalitatief goede bril die goed vormt bij je gezicht, zijn de looks van de glazen kijkers minstens zo belangrijk. Aangezien het brillenassortiment behoorlijk breed is, is het nog best een opgave om de perfecte kleur bril te vinden. Bepaal de kleur bril op basis van andere eigenschappen van je uiterlijk:

– Heb je een olijfkleurige huidskleur en goudbruin, goudblond of kastanjekleurig haar? Dan staan de kleuren montuur met een warme ondertoon jou goed. Denk aan bordeauxrood, koper, goud en bruin.

– Heb je een roze/roodachtige ondertoon in je huidskleur en zwart, asblond of zilvergrijs haar? Ga dan voor de kleuren met een koele ondertoon zoals paars, roze en blauw in je montuur.

– Zwarte of grijze monturen staan overal bij en vloeken niet met het kleurgebruik in je make-up en je outfits. Altijd handig om aan je voorraad toe te voegen.

Naast rekening te houden met de kleur van je huid en haar, is het ook belangrijk om de kleur van je montuur af te stemmen op je outfit en accessoires. Ben jij helemaal ‘red addicted’ en heb je zelfs spullen als je hoesjes en je tas in het rood? Dan zal een montuur met een rode tint jou zeker niet misstaan! Een tip is om verschillende kleuren brillen aan te schaffen: een neutrale kleur, een kleur die goed past bij veel van je outfits en een gewaagde kleur die je alleen draagt bij speciale gelegenheden.

Stap 2: make-up vs. glasses

Dat jouw ogen mooi tot hun recht komen dankzij een bril, is een groot voordeel. Met de juiste make-up tover je je gezicht om tot een ware eyecatcher. Alleen hoe pak je dit aan?

– Gebruik een wimperkruller: er is niets irritanter dan wimpers die met elke knipper tegen je brilglazen aankomen. Gebruik een wimperkruller om je wimpers mooi omhoog te laten krullen en hiermee direct je wimpers op de juiste afstand te brengen van je brilglazen.

– Wees zuinig met mascara: een flinke lik mascara kan dankzij je bril, afhankelijk van de sterkte, behoorlijk goed zichtbaar zijn. Laat je ogen opvallen door precies de juiste hoeveelheid mascara te gebruiken.

– Gebruik concealer: door de schaduw van je montuur kan het lijken alsof je wallen onder je ogen hebt. Na een goede nachtrust is dat natuurlijk niet de look die je wilt uitstralen. Gebruik concealer om deze wannabe wallen te camoufleren.

– Onderhoud je wenkbrauwen: wenkbrauwen zijn bepalend voor de expressie van je gezicht en met een bril ligt hier extra accent op. Verwijder met regelmaat verdwaalde haartjes en teken de juiste vorm van je wenkbrauw die past bij jouw bril.

– Doe een fel kleurtje op je lippen: felle kleuren op je oogleden kun je het beste achterwege laten bij een bril, maar een fel kleurtje op je lippen daarentegen is juist een aanrader. Laat je lippen opvallen door te gaan voor een dieprode kleur lippenstift of een roze tint lipgloss. Neem ruim de tijd om jouw gewenste look te creëren in combinatie met je bril. Met een nieuwe bril is het altijd even puzzelen welke make-up het best matcht. Zet tijdens je beauty uurtje een lekker muziekje aan op je telefoon en puzzel net zo lang tot je de perfecte look hebt gevonden. Bescherm je telefoon voor de zekerheid met een Motorola Moto E3 hoesje, zodat ‘ie niet onder de make-upresten zit na een beautysessie.

Stap 3: bril vs. outfit

Na je make-up is het tijd voor de laatste stap: je outfit. Trek je kledingkast open en leg een aantal verschillende setjes klaar. Zoek hierin verschillende kleurencombinaties en test per combinatie uit welke bril dé ideale match is. Vergeet ook vooral niet accessoires als je sierraden, je tas en je telefooncase mee te nemen in deze evaluatie. Je kunt tegenwoordig bijna alles zelf ontwerpen, doe daar dus je voordeel mee en maak bijvoorbeeld je eigen hoesje met foto. Het allerbelangrijkste is dat jij je comfortabel voelt bij de look die je kiest.

Combineren Makeup en Bril – Dat doe je zo!
Wat zijn jouw trucjes voor de perfecte look in combinatie met je bril?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Content van Smartphonehoesjes.nl

 

Delen:

6 Reacties

 1. 15 februari 2017 / 19:07

  Ik heb dit zelf gelukkig nog niet, maar altijd handig om (vast) te weten!

 2. 10 februari 2017 / 10:04

  Interessant artikel

 3. 9 februari 2017 / 22:10

  Ik draag zelf elke dag een bril naar het werk, ik moet er echt voor zorgen dat ik mijn ogen wat sterker aanzet met oogschaduw anders lijkt het door mijn grote montuur of ik heel erg moe ben!

 4. 9 februari 2017 / 20:04

  Leuk artikel en die highlighter prachtig!

 5. 9 februari 2017 / 19:47

  Goed artikel! Een bril kan echt super stijlvol zijn, maar kan ook juist een hele suffe look geven. Ik denk dat een goede bril iedereen wel goed doet! Makeup en een bril is wel een lastig puntje. Sowieso het aanbrengen van makeup als je een bril draagt is lastig. Ik zie zelf namelijk erg slecht dus dan zou het wel echt helemaal de mist in gaan haha.

 6. 9 februari 2017 / 10:55

  Origineel! Ik moet dríngend een nieuwe bril, mijn glazen zijn zelfs niet meer sterk genoeg en hij is gewoon versleten… Ik ga dan ook meteen voor een warmer montuur; nu heb ik een saaie zwarte en mijn eerste bril (ik zat toen nog in de lagere school!) was donkerblauw.