fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Plannen voor onze tuin

Plannen voor onze tuin
Zoals je wellicht al hebt vernomen hebben mijn vriend en ik recent ons droomhuis gekocht. Na een flinke tijd zoeken is het ons eindelijk gelukt. We zijn er zo ongelofelijk blij mee en kunnen niet wachten om de sleutel te ontvangen en te gaan verhuizen. Ons nieuwe huis heeft een grote tuin en deze willen we in het voorjaar onder handen nemen. In dit artikel bespreek ik graag de plannen voor onze tuin. Lees je gezellig met mij mee?

Een tuinplan maken voor jouw droomtuin

Ik vind het zo heerlijk om te kunnen uitkijken naar een nieuw huis. Er is een kleintje op komst maar voor die tijd trekken we eerst in ons droomhuis. Wat een perfecte timing! Begrijp me niet verkeerd, het huis waar we nu wonen is echt een heel fijn huis, maar ondertussen zijn onze woonbehoeftes en dromen veranderd en het is gewoon heel fijn dat we daar nu een passend, nieuw huis bij hebben gevonden. Het is heerlijk om uren te spenderen op Pinterest om ideeën op te doen voor je interieur en je tuin. Het huis van binnen is wel al ver af en verbouwd in onze smaak, dus dat is super fijn. Wel wil ik graag nieuwe meubels en moeten we in het voorjaar ook wel echt de tuin aanpakken. Vooral voor de tuin heb ik al een aantal leuke ideeën.

Buitenkeuken

Yes, ik wil echt heel graag een buitenkeuken. In onze huidige tuin hebben we wel een hele gezellige overkapping en hier zitten we heel vaak in de zomer met vrienden. In de overkapping hebben we een houtkachel en een heerlijke loungeset staan. Echt een top chill plek. Dit willen we in onze nieuwe tuin ook heel erg graag. In deze tuin zijn de terrassen al wel aangelegd maar moet er nog een overkapping worden geplaatst. We willen de overkapping lekker groot maken en hierin dus ook een buitenkeuken plaatsen. Het liefst een buitenkeuken met spoelbak en barbecue of greenegg erin. Dit lijkt me gewoon echt geweldig in de zomer. Gezelligheid gegarandeerd, denk je niet?

Veel gras

De foto in dit artikel is onze huidige tuin. We hebben nu vrij veel tegels in de tuin met een lap kunstgras. Op zich prima, maar om eerlijk te zijn ben ik er wel een beetje klaar mee. Onze nieuwe tuin is gigantisch (jep, geloof me). Daarnaast is het nieuwe huis vrijstaand waardoor we de tuin rondom hebben liggen. Heerlijk natuurlijk maar aangezien we nog lang niet met pensioen gaan (haha!) willen we vooral dat de tuin onderhoudsvrij is. Vandaar de keuze voor veel gras! En aangezien ik geen kunstgras meer kan zien wordt het dit keer 100% echt gras. Ik stel me voor dat we dan kiezen voor een robot grasmaaier zodat de tuin altijd gemaaid is en we hier eigenlijk weinig omkijken naar hebben.

Borders

Natuurlijk wil ik niet alleen een buitenkeuken en gras in de tuin. Ik vind stiekem tuinieren namelijk wel heel leuk en ben dol op kleur en bloemen in de tuin. Ik heb als tip gekregen om borders te maken in de tuin en één plantsoort per border te planten. Stel je kiest voor hortensia’s, dan kun je de hele border in één moeite snoeien, zonder dat je het plantje voor plantje hoeft te doen. Kijk, dat zijn goede tips! Dus ik zit te denken aan verschillende borders met bijvoorbeeld hortensia’s, lavendel en siergrassen en hier en daar een boom in het gras.
En that’s it, dit zijn voorlopig de plannen voor onze tuin. We hopen hiermee een heerlijke relaxte, gezellige en praktische tuin te hebben die zo veel mogelijk onderhoudsvrij is. En natuurlijk een tuin te creëren waar Spyke en Sjakie (en onze kleine die op komst is) ook heel erg blij van worden. Mocht je nog tips hebben, laat het ons zeker weten!
Heb jij een buitenkeuken in de tuin?
Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: