fbpx
115   133
50   187
44   97
12   191
65   389

Shampoo Bar Honing

Shampoo Bar Honing

Plastic is een groot probleem op onze planeet. Gelukkig zijn er een aantal webshops die hier heel erg leuk op inspelen. Shampoobars is er hier eentje van. Het is hun doel om het gebruik van plastic flessen van bijvoorbeeld shampoo te verminderen en hebben hier speciaal diverse shampoo bars voor ontwikkeld. Een mooi initiatief dat ik uiteraard graag support. Bij deze mijn review van één van hun shampoo bars, de Shampoo Bar Honing.

Shampoo Bar Honing

Wist jij dat wij per persoon zo’n 165 kilo aan plastic verpakkingen per jaar gebruiken? 50% hiervan gebruiken we maar één keer om het vervolgens direct weg te gooien. We slepen kilo’s plastic mee naar ons huis en deze komen uiteindelijk voor een groot deel in onze oceanen terecht. Dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen (circa zevenhonderd soorten dieren eten plastic). We kunnen het gebruik van plastic niet 100% ontwijken maar onder het mom van ‘kleine beetjes helpen’ vind ik het heel leuk om deze shampoo bar te gebruiken en te reviewen.

Shampoo Bar Honing

De verpakking

De shampoo bar wordt geleverd in een gerecycelde kartonnen, platte verpakking die prima door de brievenbus past. Deze verpakking is 100% biologisch afbreekbaar. De shampoo bar zelf zit in een zakje van hergebruikte producten en het papier is gemaakt van naaldhout dat geschikt is om na gebruik te recycelen. Zelfs de groene ‘opvulchipjes’ die ervoor zorgen dat je shampoo bar heelhuids aankomt zijn samengesteld uit 100% natuurlijke grondstoffen, namelijk lucht, water en plantaardig zetmeel. Ze kunnen worden hergebruikt, weggegooid of gecomposteerd en zijn 100% oplosbaar in water. Klinkt dat niet fantastisch?

Eén Shampoo Bar staat gelijk aan 3 plastic flessen en gaat gemiddeld 80 wasbeurten mee. Shampoo Bars zijn milieuvriendelijker en (omgerekend) goedkoper dan de meeste reguliere shampoos.

In de shop worden 3 soorten bars verkocht, namelijk:

 • shampoo bars
 • conditioner bars
 • body bars

In de webshop staan er op dit moment 21 verschillende shampoo bars online. Van green tea tot watermeloen en van kamille tot kaneel, gember en zeewier. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het. Uiteraard heeft iedere shampoo bar een verschillende werking en is de ene bedoeld voor droog haar en werkt de andere als anti-roos shampoo.

Het gebruik 

Ik ben gegaan voor de honing variant omdat deze vochtinbrengend werkt en veel voedende ingrediënten bevat. De bar bevat daarnaast uiteraard honing en hierdoor is hij extra voedzaam voor de haarzakjes en haarwortels. Shea boter zorgt dat je haar gehydrateerd blijft en laat het glanzen. Daarnaast zorgt de bar voor extra volume. In de zomer kan mijn haar nog weleens wat droger e futloos aanvoelen en dus klonk deze shampoo bar mij als muziek in de oren.

Ingrediënten: natrium palmolie, shea boter, natrium lauryl sulfaat, natrium palmpitolie, olijfolie, glycerine, honing extract, bergamotolie, wierook extract, CI51319.

Tijd om de bar eens echt te proberen. Het is mijn eerste ervaring met een product zoals dit en dus heb ik mij van te voren goed ingelezen. Gelukkig kon ik op de website een hele duidelijke gebruiksaanwijzing vinden en zelfs een filmpje met een goede instructie.

Gebruiksaanwijzing: Zorg dat je handen nat zijn en wrijf de shampoo bar tussen je natte handen. Ga vervolgens met je handen door je haren. Je kan ook rechtstreeks met de shampoo bar over je natte haar wrijven. Je merkt vanzelf wanneer je voldoende product in je haar hebt, je verdeelt de shampoo door je haar, deze begint heerlijk te schuimen en vervolgens spoel je het daarna uit. Het werkt net zo makkelijk dan een ‘normale’ shampoo alleen is hij in het begin in vaste vorm in plaats van vloeibaar. Los van dat werkt het echt precies hetzelfde.

Conclusie

Wat ben ik blij dat ik deze Shampoo Bar Honing heb geprobeerd. Ik heb hem nu een tijdje in gebruik zodat ik een goed oordeel kan vellen. Sowieso ben ik weg van het concept en vind ik ook dat wij allemaal wel een klein beetje op ons plastic verbruik mogen letten. Fijn om dit te doen in de vorm van een shampoo bar. Ik ervaar deze honing variant als ontzettend prettig. Mijn haar voelt na gebruik zacht, schoon en gevoed aan. Ik heb inderdaad het idee dat het minder droog aanvoelt en zorgt voor meer volume. Ik ben fan en ga ook nog de Watermeloen Shampoo Bar en de Kokos Conditioner Bar bestellen. Die klinken ook fantastisch!

Oh het is overigens wel aan te raden er een zakje of een blikje bij te kopen om je bar goed te kunnen bewaren in de badkamer.

Samen kunnen we zorgen voor minder onnodig plastic gebruik.

Deze Shampoo Bar Honing kost € 6,95 en is te koop in de webshop van Shampoobars.nl

Heb jij weleens een Shampoo Bar geprobeerd? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

8 Reacties

 1. 17 juni 2019 / 13:33

  Dat lijkt mij een heerlijke shampoo. Is het ook geschikt voor droog haar?
  Het initiatief is geweldig. Hoe minder plastic, hoe beter!

 2. 13 juni 2019 / 18:26

  Deze klinkt heel erg goed! Ik heb er zelf wel eens wat van LUSH geprobeerd en die bevielen mij erg goed. Helemaal overstappen doe ik echter toch nog niet; een gewone shampoo doet doorgaans nog net wat meer voor mij. 🙂

 3. 13 juni 2019 / 14:59

  Wat een mooi initiatief om het gebruik van plastic te verminderen.

 4. 12 juni 2019 / 23:21

  Het ziet er goed uit! Ik had ooit 1 van lush geprobeerd maar dat was niet zo’n succes, wellicht dat deze beter zijn 🙂

 5. 12 juni 2019 / 14:43

  Nog nooit geprobeerd, maar dat staat al wel lang op mijn to-do-lijst. Het lijkt me wel fijn als ik je foto zo zie, komt veel meer schuim vanaf dan ik had gedacht.

 6. 12 juni 2019 / 13:16

  Ziet er wel goed uit. Ik vraag me alleen af hoe lang dit meegaat en of die niet verbrokkelt als hij kleiner wordt.

 7. 12 juni 2019 / 13:08

  Ziet er heel apart uit, maar klinkt wel erg goed 🙂

 8. 12 juni 2019 / 11:25

  Wow wat schuimt het goed zeg! Ik heb zoiets nog nooit gebruikt, maar vind het een goed initiatief.