fbpx
68   454
122   417
93   153
58   111
279   838

Weleda Skin Food Voedende Reinigingsgel

Weleda Skin Food Voedende Reinigingsgel

Als je mijn blog al een tijdje volgt dan heb je meerdere reviews voorbij zien komen uit de Weleda Skin Food lijn. Die lijn bevalt me onwijs goed en iedere review is tot nu toe absoluut lovend geweest. Weleda heeft een nieuw product aan de lijn toegevoegd, namelijk de Weleda Skin Food Voedende Reinigingsgel. Uiteraard heb ik dit product getest en in dit artikel deel ik mijn eerlijke mening.

Reinigingsgel van Weleda

De Skin Food lijn van Weleda heeft inmiddels een uitgebreid assortiment. Van een lipbalm tot een alles-in-één-voedende crème en nu dus ook een vegan reinigingsgel. De lijn is te herkennen aan de heldere groene kleur met witte tekst. De gel is uiteraard bedoeld om de huid te reinigen maar hydrateert ook en is geschikt voor de normale tot droge huid.

Het reinigen van mijn huid neem ik heel serieus. Iedere ochtend en avond is dit mijn eerste stap in mijn skincare routine. Deze reinigingsgel van Weleda is een gel-to-oil-to-milk product. Dit wilt eigenlijk zeggen dat de gel, bij aanraking van de huid, veranderd in een olie. Dat komt natuurlijk mede door de temperatuur van de huid. Vervolgens verandert deze olie, zodra je er water aan toevoegt, in een melkachtige emulsie.

Deze milky substantie reinigt de huid op milde wijze. Het product is verrijkt met biologische zonnebloemolie, extract van driekleurig viooltje en Calendula.

  • Biologische zonnebloemolie bezit huidverzorgende eigenschappen en vormt de perfecte basisolie. Hij is rijk aan linol- en oliezuur (onverzadigde vetzuren).
  • Calendula-extract heeft kalmerende eigenschappen en bevordert de regeneratie van de huid.
  • Extract van het driekleurig viooltje heeft een beschermende en vochtinbrengende invloed op de huid.

Hoe gebruik je de Weleda Skin Food Voedende Reinigingsgel?

Normaliter breng je een reinigingsgel aan op een natte huid. Dat is bij deze reinigingsgel van Weleda niet het geval. Je verwarmt de gel tussen je droge handpalmen en brengt hem aan op een droog gezicht. Door de aanraking en temperatuur van de huid veranderd de gel dus in een olie. Vervolgens voeg je water toe om de melkachtige emulsie te creëren. DIt masseer je zacht in en spoel je vervolgens af met water.

Je kunt van dit product ook een voedend gezichtsmasker maken. Je brengt dan een dunne laag aan, met je vingers of een maskerkwastje. Dit laat je zo’n 10 minuten inwerken en vervolgens spoel je de olie af met lauwwarm water.

Reinigingsgel van Weleda review

Eerlijk is eerlijk, deze reinigingsgel van Weleda is echt fantastisch. Ik vind de geur heerlijk, het gel-to-oil-to-milk aspect super fijn en de werking perfect. De reinigingsgel laat mijn huid gewoon echt heel erg schoon en gereinigd aanvoelen terwijl hij mijn huid niet uitdroogt en dus nog steeds gevoed en gehydrateerd laat aanvoelen. Extra top is dat hij ook make-up verwijderd. Wat mij betreft is dit product dus echt een perfect voorbeeld van alles wat je wilt van een reinigingsgel. Ik blijf hem heerlijk gebruiken en de kans is groot dat ik hem opnieuw koop zodra hij op is.

Na gebruik smeer ik mijn huid in met de Weleda Skin Food voedende alles-in-één crème en mijn huid voelt heerlijk zacht, schoon en gehydrateerd aan. Wat een verwennerij!

Deze Weleda Skin Food Voedende Reinigingsgel bevat 75ml. en kost € 11,99 (verkrijgbaar bij De Tuinen)

Reinig jij je huid iedere ochtend en avond?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen: