fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

Mijn gewoontes wanneer ik reis

Het is misschien wel hetgeen wat ik het liefst doe; reizen. Ik kan er zo van genieten om op pad te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Vooral het ‘even weg zijn uit de dagelijkse sleur’ vind ik heel erg fijn. Na mijn roadtrip door West-Amerika en rondreis door Thailand staat er ook dit jaar weer een fantastische reis op mij te wachten. De bestemming laat ik nog even als verrassing maar uiteraard zijn de voorbereidingen getroffen. Dit bracht mij op het punt over mijn gewoontes wanneer ik reis. Die blijk ik namelijk wel degelijk te hebben!

Mijn gewoontes wanneer ik reis

Altijd dezelfde paklijst 

Een aantal jaar geleden heb ik eens goed de tijd genomen om een paklijst samen te stellen waarop alles staat wat ik mee op reis moet nemen. Deze lijst is verdeeld in verschillende categorieën en gaat van kleding, tot papierwerk, tot medicatie etc. Uiteraard is deze lijst gedurende de jaren wat bijgesteld maar eigenlijk kan ik er altijd van op aan. Dit zorgt ervoor dat ik altijd probleemloos al mijn spullen bij heb zonder er teveel tijd aan te besteden of er te lang over na te hoeven denken.

De dag voor onze vlucht naar Thailand trouwde mijn schoonzus. We kwamen laat in de avond thuis met flink wat drankjes op. De volgende dag stonden we op met een kater, sliepen we uit en moesten we uiterlijk om 12:00 uur in de auto naar Schiphol zitten. Oftewel; de backpacks compleet inpakken binnen een half uur en geloof me, dat is prima gelukt! 

Research

Ik ben enorm reislustig en dat zorgt ervoor dat ik echt alles wil zien! Voordat ik op reis ga google ik mijzelf suf en vergaar ik zoveel mogelijk informatie en tips. Hiervan maak ik dan een Word document zodat ik weet welke bezienswaardigheden en hotspots bij elkaar liggen. Het is niet zo dat ik echt een dagplanning maak want op reis wil ik ook wel lekker go with the flow gaan. Maar, het is handig om bij te hebben en om te weten. Dit zorgt ervoor dat ik op reis zelf niet meer zoveel ‘aan het opzoeken’ zijn.

McDonald’s

Klinkt dit gek? Ken je de McDonald’s op Schiphol, na de douane, boven via de roltrap omhoog? Dit is echt vaste prik! Iedere reis, voordat ik in het vliegtuig stap, nuttig ik hier een heerlijk menuutje. Meestal neem ik een McChicken menu medium met een colaatje en fritessaus. Het leuke vind ik dat hier het vakantiegevoel helemaal begint. Ik zorg dan ook altijd dat ik op tijd op Schiphol ben zodat ik geen stress heb en op mijn gemakje nog even naar de Mc kan! Het personeel spreekt iedereen aan in het Engels en dat is natuurlijk niet gek. Zij krijgen hier aan de kassa alle nationaliteiten voorbij en even serieus, hoe gaaf is dat? Tijdens mijn trip naar New York zat ik hier ook en dacht ik nog: ‘Hoe leuk is het om te werken bij McDonald’s op Schiphol? Je ziet werkelijk mensen over de hele wereld!’ Vacatures op Schiphol, anyone? 

Dit zijn mijn gewoontes wanneer ik reis. Heb jij ook gewoontes? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

14 Reacties

 1. 29 maart 2019 / 10:34

  Ha ik hou ook van reizen!!! Maar doe t veel te weinig. Wat leuk om je routine te lezen. Slim een paklijst, misschien iets voor mij met vier kids.

 2. 27 maart 2019 / 20:50

  Je bent precies hetzelfde als mij in dit geval haha. Heel herkenbaar. Ook gek van die mcdonalds he hahah

 3. Jouvence.nl
  27 maart 2019 / 19:17

  Grappig dat je zo’n compleet ritueeltje voor jezelf hebt wanneer je op reis gaat.

 4. Tania
  27 maart 2019 / 14:58

  Ik maak ook een paklijst en een lijstje met bezienswaardigheden. Zonder dat loop ik wat verloren

 5. Frederique
  27 maart 2019 / 14:04

  Ik doe ook heel veel research e schrijf alles op dat ik wil zien en doen. Uiteindelijk wijk ik er werkelijk altijd vanaf en kom ik nooit overal aan toe maar die research is echt een groot deel van mijn vakantiegevoel. Echt heerlijk die voorpret!

 6. 27 maart 2019 / 13:57

  Wat ben je al naar mooie landen geweest! Ik ben benieuwd waar je reis dit jaar heen gaat. Wat grappig dat je altijd naar de mac gaat, leuk dat daar dan het vakantie gevoel echt op komt dagen. Ik heb niet echt gewoontes.

 7. 27 maart 2019 / 13:04

  Zo’n lijst is erg handig!

  Ik ben benieuwd naar je nieuwe reisbestemming. Geniet van de voorpret ?

 8. 27 maart 2019 / 11:36

  Heel herkenbaar, die standaard paklijst en de research vooraf! Dat is fijn en zorgt voor veel meer rust tijdens de reis.

 9. 27 maart 2019 / 10:58

  Ik zit even na te denken, maar ik geloof niet dat wij echt gewoontes hebben als wij op vakantie gaan. Spullen pakken en gaan zeg maar šŸ˜‰

 10. 26 maart 2019 / 11:05

  Wat leuk dat je traditie hebt wanneer je gaat reizen. Leuk idee als je regelmatig reizen

 11. 24 maart 2019 / 11:29

  Haha wat grappig dat de Mcdondalds dan echt een soort begin gevoel geeft van de vakantie. Ik reis altijd vanaf Eindhoven airport omdat dat super dichtbij mijn huis is, maar daar hebben ze helaas geen maccie. Zo jammer!!

 12. 22 maart 2019 / 08:52

  Nice dat je elke reis met dezelfde traditie start. Ik hou ook erg van reizen en kan me voorstellen waarom je zo reislustig bent. En knap dat je je backpack in een halfuur kunt inpakken ik zou echt de helft vergeten zelfs met een lijstje. haha!

 13. 21 maart 2019 / 10:06

  Slim om een vaste paklijst te maken! Ik heb er eentje voor festivals. ?

 14. 21 maart 2019 / 09:48

  Wat slim om een standaard paklijst te gebruiken! Ik maak altijd een nieuwe terwijl het nooit echt afwijkt haha. Handig om in Evernote ofzo gewoon standaard te hebben staan.