fbpx
19   51
12   40
272   802
27   67
32   78

5 simpele tips om een andere look in huis te creëren

Toe aan iets nieuws in huis maar geen zin in radicale veranderingen? Ik begrijp precies wat je bedoelt! Inmiddels woon ik 2 jaar samen en begint het bij mij ook al een klein beetje te kriebelen. Het is niet zo dat ik ineens mijn hele inrichting anders wil maar een aantal touch ups uitvoeren zou toch leuk zijn. In dit artikel geef ik je 3 simpele tips om een andere look in huis te creëren. Dus, zonder al te veel moeite en budget proof! 

5 simpele tips om een andere look in huis te creëren

Andere kleur op de muur

Dit is natuurlijk de makkelijkste en de meest voor de hand liggende tip. Je muur verven is vaak een hele kleine moeite. Eerlijk is eerlijk, een pot verf en een roller hoeft niet veel te kosten en het geeft toch een heel groot verschil. Even wat kranten op de vloer, de verf goed roeren en je bent good to go!

Spelen met licht

Dit kan ook voor een groot verschil en een hele andere look en feel zorgen. Er is genoeg slimme verlichting met verschillende kleurenschema’s die je huis er met één druk op de knop heel anders uit laat zien. Door de verschillende mogelijkheden kun je dus verschillende sferen creëren wat ervoor zorgt dat je het ook niet snel beu bent.

Accessoires

Met accessoires kun je, naar mijn mening, echt alle kanten op! Er zijn zoveel leuke dingen te krijgen en ik heb in mijn bijkeuken zelfs een klein voorraadje staan. Zo kan ik lekker afwisselen en raak ik de items niet zo snel ècht beu. Zeker de bank vind ik altijd erg makkelijk op te pimpen. Een nieuw plaid erover of een egaal kussen vervangen voor eentje met een grafische print en dat maakt al een flink verschil.

Gordijnen

Bij het inrichten van een huis is raamdecoratie ontzettend belangrijk. Dit geeft je huis gelijk sfeer en uiteraard bepaal je hiermee de hoeveelheid licht die binnenkomt. Zelf ben ik dol op houten jaloezieën of inbetween gordijnen. Mocht je de raamdecoratie die je nu hebt beu zijn, dan is het natuurlijk vrij simpel om deze te vervangen. Dit hoeft overigens niet heel duur te zijn want er zijn genoeg goedkope alternatieven. Kijk bijvoorbeeld eens bij Voordeelgordijnen.nl

Schuiven met meubels

Dit doe ik zelf altijd heel erg graag. Ik kan letterlijk op de bank zitten, om me heen kijken, en de meubels in gedachte verplaatsen. Op dat moment kan ik het uiteindelijk loslaten maar ergens blijft het in mijn hoofd rondspoken. Uiteindelijk komt het er toch op neer dat ik een middagje de tijd neem om toch weer wat dingen te verschuiven. Soms laat ik het staan en soms ook niet. Toch geeft het altijd een nieuwe, frisse look. Zo kun je met je eigen meubels, zonder iets te kopen, toch een andere look creëren!

Ben jij veel met je interieur bezig of misschien juist helemaal niet? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 23 maart 2019 / 07:23

    Ja vooral dat schuiven met meubels geeft een hele andere look en soms kom je tot opstellingen die je veel beter vind als waar je ooit mee begon ?