fbpx
12   11
65   136
133   245
53   206
33   81

Welke tuinmeubels zijn geschikt voor een kleine tuin?

Welke tuinmeubels zijn geschikt voor een kleine tuin?

De tuin is een plek van je huis om te kunnen genieten van het buitenleven. Het kan zijn dat jouw huis een grote tuin heeft, maar het komt ook vaak voor dat er een kleine tuin is. Vooral bij huizen in de grotere steden komt het vaak voor dat de tuin klein is waardoor deze praktisch ingericht moet worden. Het kiezen van de juiste tuinmeubels is hierbij erg belangrijk. Dus welke tuinmeubels zijn dan geschikt?

Compacte tuinsets

Een compacte tuinset is ideaal voor een kleine tuin. Deze sets zijn speciaal ontworpen om minder ruimte in te nemen, zonder in te leveren op comfort en stijl. Of je nu kiest voor een tuinset voor 4 personen of een tuinset voor 6 personen, er zijn genoeg opties die passen bij een kleinere buitenruimte. Veel van deze sets hebben inklapbare tafels en stoelen die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet in gebruik zijn. Hierdoor houd je meer ruimte over voor andere activiteiten in de tuin. Het materiaal van de meubels kan ook een verschil maken; lichte, weerbestendige materialen zoals aluminium of kunststof zijn vaak de beste keuze omdat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn en weinig onderhoud vereisen.

Stapelbare stoelen

Stapelbare stoelen zijn een slimme, en vooral praktische, oplossing voor kleine tuinen. Deze stoelen kunnen eenvoudig op elkaar gestapeld worden wanneer ze niet in gebruik zijn, waardoor ze minimale ruimte innemen. Dit maakt het mogelijk om extra zitplaatsen te hebben zonder dat je tuin rommelig aanvoelt.

Opvouwbare meubels voor maximale ruimte

Een andere handige oplossing is het aanschaffen van opvouwbare meubels. Deze meubels kunnen gemakkelijk worden ingeklapt en opgeborgen, waardoor ze ideaal zijn voor een kleine tuin. Denk bijvoorbeeld aan een opvouwbare tuinset voor 4 personen die je snel kunt opzetten voor een etentje en daarna weer kunt opbergen om ruimte te creëren voor andere activiteiten die avond. Opvouwbare tafels en stoelen zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens stijlvol en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs.

Loungebanken met opbergruimte

Door te kiezen voor een loungebank met ingebouwde opbergruimte kan je ervoor zorgen dat jouw kleine tuin altijd netjes en opgeruimd is. Op die manier creëer je ook nog eens extra ruimte in je tuin om tuinaccessoires, kussens of speelgoed op te bergen. Deze loungebanken zijn ook nog eens vaak modulair, zodat je de opstelling kunt aanpassen aan de beschikbare ruimte en je persoonlijke behoeften.

Hangstoelen

Hangstoelen voegen een speelse en ontspannen sfeer toe aan je tuin zonder te veel ruimte in te nemen. Ze kunnen aan een stevige boomtak of aan een speciale standaard worden bevestigd, waardoor ze flexibel te plaatsen zijn. Hangstoelen zijn perfect om in te loungen met een goed boek of gewoon te genieten van de buitenlucht. Daarnaast zijn ze een opvallend item die jouw tuin nog meer sfeer kan geven.

De geschikte tuinmeubels

Het vinden van de juiste tuinmeubels voor een kleine tuin hoeft geen uitdaging te zijn. Door te kiezen voor compacte tuinsets, stapelbare stoelen, opvouwbare meubels, loungebanken met opbergruimte en hangstoelen, kun je optimaal gebruik maken van je de ruimte in jouw kleine tuin.

Welke tuinmeubels zijn geschikt voor een kleine tuin?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: