fbpx
45   56
66   137
134   246
53   207
33   82

New York City Deel 3

Oh nee! Dit is New York City Deel 3 en dat betekent dat dit alweer de laatste is! Deel 1 en Deel 2 staan online en in ieder deel beschrijf ik 2 dagen. Ik ben in totaal 6 dagen in New York geweest dus Deel 3 is echt het laatste artikel. Let’s go! 

Maandag

Het was duidelijk maandag in New York. Eenmaal aangekomen bij Penn Station was het net of we midden in een mierenhoop waren beland. Jeetje, wat een mensen en wat een gigantische drukte in het metrostation. Niet normaal!

Het weer was voorspeld op 15-17 graden en dus besloten wij als eerste naar Central Park te gaan. Wat is er lekkerder dan een ochtend in Central Park lopen met een fantastische lente weertje? Via Strawberry Fields (Upper West) liepen wij het prachtige park binnen.

Dat het koud was geweest was in Central Park nog goed te zien. De meren waren nog bevroren en overal hingen ‘Ice Rescue Ladders’. Op één plek was ook de straat nog helemaal bevroren. In combinatie met de strak blauwe lucht en het heerlijke zonnetje zag het er toch wel echt prachtig uit!

In het metrostation had ik, heel toepasselijk, een New York Times gekocht en daar moesten natuurlijk wat foto’s mee geschoten worden. De avond voor deze maandag was het de Superbowl en uiteraard was dat voorpaginanieuws. Extra leuk. Deze foto’s hebben we gemaakt op ‘The Mall’, midden in Central Park. Je kunt dit plekje echt in mega veel films terugzien!

Uiteraard bezochten we niet alleen Strawberry Fields en The Mall, maar ook de Bethesda Terrace & Fountain, Loeb Boathouse, Alice in Wonderland etc. etc. Oh en bij Loeb Boathouse hebben wij ons eerste terrasje van het jaar gepakt. Genieten!!

Nadat we een ochtendje in Central Park hebben gespendeerd staken we over naar Upper East. De wijk die bekend is van Gossip Girl en waar de meest welvarende personen wonen. Dit kun je dan ook wel zien aan de straten. Een appartementje van 30 miljoen met uitzicht op Central Park is daar eerder gewoon dan gek en dat zie je dan ook wel aan de mensen op straat. Toch vond ik het een heel fijn wijkje en mega leuk om er rond te lopen.

Na wat struinen belandde we bij Dylan’s Candy Bar. Een tent waarbij je tanden er ongeveer uitvallen op het moment dat je op de deurmat stapt. Het ruikt daar zo ontzettend zoet, niet normaal. Op de eerste etage zit een barretje en we besloten America all the way te gaan. Mandy bestelde een S’mores Koek en ik een Confetti Freakshake. We kregen het beide niet op en stapte zo misselijk als wat weer naar buiten. Wel gelachen, haha!

Vlakbij Dylan’s Candy Bar zit de Roosevelt Island Tramway. Uiteraard is dit een verbinding naar Roosevelt Island. Het leuke is dat dit geen metro onder de grond is maar een kabelbaan boven de grond, over het water. Je kunt er in met je metrokaartje en een ritje duurt 4 minuten. In 8 minuten ben je dus heen en weer en heb je een leuk uitzicht gehad over New York. Het was niet mega spectaculair maar als je toch in de buurt bent met een metrokaartje dan is het wel even leuk. (overigens geen aanrader na die freakshake..)

Via 5th Avenue liepen we via Upper East weer terug naar Midtown Manhattan. Tijd om nog even te shoppen! Hier zitten eigenlijk alle bekende en dure winkels. Altijd leuk om rond te struinen, zeker zo aan het einde van de middag.

Het lopen waren we op een gegeven moment wel een klein beetje beu en dus pakte we de metro terug naar Penn Station. Het plan was om naar Shake Shack te gaan maar het was daar zoo druk dat we naar de buren gingen. Wasabi, een keten met heel veel sushi. We hadden er niet heel veel van verwacht maar het smaakte echt verrassend goed! Zeker een aanrader.

Na onze heerlijke sushi pakte we de metro naar Times Square. Uiteraard waren we hier al geweest maar op Times Square is zo veel te zien dat het echt geen straf is om daar twee keer naartoe te gaan. De eerste keer was het overigens -11 en dit keer gelukkig een graadje of 10 dus dat was een stuk beter vertoeven. Ik ben blij dat we nog een keertje zijn gegaan!

Dinsdag

Nooo.. de laatste dag is nu echt aangebroken. We besloten in de ochtend heel rustig aan te doen aangezien we van de voorgaande dagen wel hadden geleerd dat ze slopend waren. Onze vlucht ging pas om 00:05uur dus het werd een killing lange dag. We checktte om 12:00 uur uit en konden gelukkig onze koffer bij het hotel achterlaten. Oh en dat hierboven, dat is de koffer van Mandy! Haha!

Eenmaal buiten was onze eerste gedachte: ‘Wat doen wij met onze jas aan?’ Het was zoo lekker warm!! Tijd om een bezoek te brengen aan The Highline. Dit is een hoogliggend stadspark dat is aangelegd op een ongebruikte goederenspoorlijn. Het ligt aan de Lower West Side van Manhattan, in de wijk Chelsea. Het is echt ontzettend leuk om hier lekker rond te wandelen. Er hangt zo’n heerlijk sfeertje, mensen houden er pauze, je hebt leuke doorkijkjes op de straten van New York. Een giga aanrader!

The Highline eindigt in het Meatpacking District, vlakbij Chelsea Market. Ons plan was dus om daar te eindigen zodat we bij Chelsea Market gelijk een heerlijke lunch konden nuttigen. Helaas liep dit iets anders, haha! 9th street of 9th Avenue door elkaar halen is niet heel handig. We liepen veel te ver naar het zuiden. Ach, geluk bij een ongeluk, we kwamen uit bij de Magnolia Bakery op Bleecker Street. Uiteraard scoorde wij hier een Red Velvet Cupcake! Deze bakkerij is wereldberoemd doordat hij te zien was in Seizoen 3 van Sex and the City.

Na een pauze met de cupcake liepen wij via de Greenwich Village terug naar Chelsea Market. Gelukkig was dit echt een goede keus. Wat is de Chelsea Market leuk zeg! We hebben hier genoten van een heerlijke lunch. Om nog even Typical American te zijn nam ik een mega vette Mac ’n Cheese! Oh wist je trouwens dat de Chelsea Market is gemaakt in de originele Oreo Fabriek? Vet leuk!

De dag was nog vrij jong en we hadden tenslotte nog best een tijd te gaan. Wat gaan we doen? We besloten de metro naar Wallstreet te nemen. Natuurlijk ook wel iets typisch New York en we waren hier nog niet geweest. Het was hier niet mega spectaculair of interessant maar het was wel leuk om even te zien.

Vlakbij Wallstreet is Stone Street. Dit is een mega gezellig straatje dat in de zomer helemaal vol staat met terrasjes. In het straatje vind je allerlei leuke pubs en restaurantjes. Het is wel grappig om zo’n gezellig en knus straatje te treffen midden in Financial District. Het is echt even een andere vibe en wel een aanrader om doorheen te lopen als je toch in de buurt bent.

Op dit moment waren we echt kapot. Naast Stone Street plofte we in een fauteuil in Starbucks en besloten we hier even een uur niet meer uit te komen. Ik belde nog even met mijn vriend en genoot van een Chai Tea Latte. Onze reis zat er echt op. Bij Starbucks besloten we dat we mega moe maar ook mega voldaan waren. Ja, we hadden echt alles gezien en gedaan wat we van plan waren!

Tijd om de metro terug te pakken naar Penn Station, onze koffer op te halen bij ons hotel en vervolgens de metro te pakken naar Jamaica Station. Vanuit Jamaica Station kun je dan overstappen op de Airtrain en deze gaat naar JFK Airport. Echt een prima verbinding en heel makkelijk om te doen.

Op het vliegveld waren we ruimschoots op tijd. Precies zoals we hadden gepland omdat we op het vliegveld een hapje wilde eten. Ik vind dit persoonlijk altijd fijner en zit dan net wat meer op mijn gemak. Op het vliegveld was echter weinig keus en het werd een pizza. Ach, die hadden we nog niet op en maakte het plaatje wat betreft Amerikaans eten wel helemaal compleet. Na de pizza nog even een Starbucksje en toen was het tijd om in te checken. Terug naar Nederland!

Woensdag

De vlucht ging vlot en volgens plan. Eenmaal aangekomen op Schiphol pakte we de auto van Mandy en reden we naar haar huis. Hier stond mijn auto en vanuit haar ben ik vervolgens ook naar huis gereden. Ik was rond 15:30 uur thuis en daar stond een hele grote bos bloemen op mij te wachten. Stiekem was ik toch wel blij om weer terug te zijn bij mijn vriend, hond en kat. Home sweet Home! 

Lieve Mandy, onwijs bedankt! Ik vond het fantastisch met jou in New York! <3

Dit was hem! Onze fantastische citytrip naar New York City. Wil jij ook de stories en foto’s uit New York niet missen? Volg mij dan zeker op Instagram (@lindseybeljaars)

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

13 Reacties

 1. 24 februari 2019 / 20:40

  Wat een leuk verslag zeg de foto’s zien er echt suoper leuk uit xx

 2. 24 februari 2019 / 11:12

  Die snoepzaak lijkt mij zo leuk! Ik had daar graag gezeten met iets lekkers om te smikkelen. Leuke tripupdate!

 3. Eva
  23 februari 2019 / 15:28

  Zo leuk om te zien allemaal! Ik ging twee jaar geleden naar NY dus ik herken heel veel en ik krijg meteen heimwee 😀

 4. 23 februari 2019 / 11:19

  Wat een geweldige trip hebben jullie gemaakt! Echt leuk om bepaalde plekken weer terug te zien, voor mij is het namelijk al 17 jaar geleden dat ik in New York was, maar het is en blijft een prachtige stad om te zien. Dat zoete drankje/ijs of wat het ook is, dat ziet er inderdaad uit alsof je er acuut misselijk van wordt.

 5. 22 februari 2019 / 22:23

  Oh wat is het toch een zalige stad he!!

 6. 22 februari 2019 / 19:16

  Ugh ik wil ook naar New York, wat een heerlijk verslag! 🙂

 7. 22 februari 2019 / 17:46

  Ik vond het ook super leuk met jou! ?

 8. 22 februari 2019 / 14:12

  wat een leuk en gezellig fotoverslag !! misschien moet ik New York toch maar eens op de bucketlist zetten

 9. 22 februari 2019 / 11:53

  In Chelsea Market zijn wij helaas niet geraakt. Het ziet er in ieder geval supertof uit! En de High Line vonden wij ook geweldig. Ik wil terug! ♥♥

 10. 22 februari 2019 / 11:48

  Allemachtig, wat eet je daar in de eerste foto? Wat een enorm ding is dat. Heb je hem helemaal opgekregen?

 11. Jouvence.nl
  22 februari 2019 / 11:15

  Erg leuke foto’s! Geweldig al dat eten in die koffer, haha!

 12. 22 februari 2019 / 09:33

  Leuk verslag weer Lindsey! Zie ook allemaal bekende plekken voorbij komen van mijn trip vorig jaar 😉

  Groetjes Melissa