fbpx
25   136
32   72
12   186
65   385
33   193

De grote voorjaarsschoonmaak

Je kent hem misschien wel; de grote voorjaarsschoonmaak. Deze vindt altijd plaats in de lente en alhoewel het nog niet officieel lente is doet het weer anders vermoeden. Ik heb er ook last van en merk nu al dat ik in mijn interieur aan het rommelen ben. Niet alleen schoonmaken maar zeker ook veranderen en restylen. Vandaag vertel ik je mijn kriebels voor de grote voorjaarsschoonmaak!

De grote voorjaarsschoonmaak

Poetsen – Poetsen – Poetsen

Dat is eigenlijk wat de grote voorjaarsschoonmaak echt inhoudt. Letterlijk schoonmaken! Ik vind het zelf ook heerlijk om het huis eens even echt onder handen te nemen. Met Mr. Proper Citroen in de aanslag, want dat is mijn favoriet qua schoonmaakmiddel! Lekker de deuren en ramen open, alles buiten uitkloppen (kussens, kleden etc.) en binnen alles goed schoonmaken. De klus zelf is niet zo leuk maar als je eenmaal klaar bent geeft dit echt een ongelofelijk fijn gevoel!

Planten

Ik heb een kleine ‘plantentik’ en ons interieur begint langzamerhand te lijken op een Urban Jungle. Eigenlijk heb ik al genoeg planten maar ik merk nu al dat ik weer online aan het zoeken ben naar nieuwe exemplaren. Ik heb gewoon zin om kleur en vooral groen in het interieur aan te brengen. De planten die ik nog op mijn lijstje heb staan zijn de Vioolbladplant en de Calathea Orbifolia. Ik vind er vast een leuk plekje voor toch?

Interieur

Stiekem heb ik eigenlijk ook wel zin om iets rigoureus in het interieur aan te passen. Wij hebben een vrij industrieel/landelijk interieur maar ik vind het Scandinavische tintje ook wel echt heel mooi en fris. In onze woonkamer ligt een echten houten vloer. Deze vloer lag al in ons huis toen wij het kochten en het is eigenlijk echt een prachtige vloer waardoor wij een nieuwe vloer leggen vrij overbodig vonden. Toch kun je een hele andere vloer maken door hem bijvoorbeeld te schuren of te verven. Ik weet niet of ik het durf maar ik zou het misschien wel heel tof vinden de vloer in een lichte kleur te verven voor dat Scandinavische tintje.

Klussen

Mijn vriend en ik hebben ons huis gekocht in 2016 en het, na het krijgen van de sleutel, compleet verbouwd. Na vijf maanden verbouwen was het ‘klaar’ en konden we gaan genieten van ons huis. Inmiddels zijn we meer dan 2 jaar verder en heb ik wel geleerd dat je in een huis nooit 100% klaar bent. Je blijft klussen, veranderen en tvprogramma’s kijken om tips en nieuwe inspiratie op te doen. Na het verbouwen van een heel huis kijken wij niet zo snel op van een klusje meer of minder. Sterker nog, we vinden het zelfs leuk om te doen!

Je leest het al, voor mij is de grote voorjaarsschoonmaak niet alleen ‘poetsen’. Ik vind het ook heel leuk om wat aanpassingen toe doen in het interieur. Om te beginnen aan vloeren is natuurlijk wel erg rigoureus maar wie weet hebben we het lef. Mocht dit het geval zijn dan horen jullie het vanzelf! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

1 Reactie

  1. 22 februari 2019 / 15:34

    Ik ben laatst al begonnen met de grote voorjaarsschoonmaak. De hele zolder opgeruimd en lekker wat weggegooid.