fbpx
25   137
32   72
12   186
65   385
33   193

New York City Deel 2

Precies één week geleden stond mijn New York City Deel 1 online. Hierin zag je dag 1 en 2 in NY voorbij komen. Inmiddels ben ik alweer iets langer dan een weekje thuis en is het nu de hoogste tijd voor New York City Deel 2. Tijd om dag 3 en 4 met jullie te delen. Let’s go! 

Zaterdag

Rise & Shine. De jetlag was zeker nog niet voorbij, we zijn weer mega vroeg wakker. Tijd dus om onszelf klaar te maken en ontbijt te scoren. Vandaag staat 5th Avenue op de planning, een hele bekende en dure winkelstraat in New York. We beginnen bij het Flatiron Building, één van de meest gefotografeerde gebouwen in de stad.

Na ons bezoek aan de Flatiron liepen we door op de straat ‘naar het noorden’. Hierbij kwamen we automatisch langs de Public Library waar we uiteraard ook even naar binnen zijn gegaan. Dit is de op één na grootste openbare bibliotheek in de Verenigde Staten. Het is een heel imposant gebouw en een bezoekje is zeker de moeite waard.

Vlakbij Public Library staat Grand Central Terminal, oftewel; het hoofdtreinstation van New York. Dit station heeft de meeste perrons ter wereld: 44 perrons en 67 sporen. Het is een prachtig gebouw en zeker de grote hal is bekend van vele films. Onder het station zijn heel veel restaurantjes en pubs te vinden en hier hebben we dan ook onze lunch genuttigd.

Wanneer je vanuit Grand Central Terminal een stukje verder doorloopt op 5th Avenue kom je automatisch langs Rockefeller Center. Deze skyscraper is echt niet te missen en uiteraard kwamen we hier voor de Top of the Rock. We waren hier rond een uurtje of half 4 en dit leek ons het perfecte moment. Het was een heldere zonnige dag en eenmaal boven zouden we dan de zonsondergang kunnen zien. Het uitzicht was spectaculair en we zijn uiteindelijk zo lang boven geweest dat we zelfs New York in het donker hebben kunnen zien. Echt de moeite waard!

Hierna was het al laat en we waren echt kapot. We namen de metro terug naar Penn Station, scoorde nog een donut bij Dunkin’Donuts en kropen ons bed in.

Zondag

Gelukkig bleef het goede weer aanhouden. Deze dag was letterlijk een ‘zon’dag. We waren vroeg op en de lucht was al gelijk strak blauw. Vandaag stond ‘Brooklyn Bridge’ op de planning, uiteraard de bekendste brug van New York. Doordat we vrij vroeg waren was het nog rustig op de brug en konden we genoeg foto’s maken zonder ‘hordes van toeristen’ op de achtergrond.

Na onze ‘fotoshoot’ op de brug liepen we naar DUMBO. Een afkorting voor Down Under the Manhattan Bridge Overpass. Hier heb je een prachtig uitzicht op de Manhattan Bridge wat gelijk een mega populair fotoplekje is.

Als je dan verder loopt kom je automatisch in het Brooklyn Bridge Park waar je lekker langs het water kunt lopen met een prachtig uitzicht op Manhattan. Tsja.. ook hier konden we het niet laten om wat mooie foto’s te maken..

Dit was onze ochtendbesteding en inmiddels was de honger wel aanwezig. We kwamen terecht bij een heel leuk bakkertje en hier bestelde we beide een Zalm Bagel met Creamcheese. Deze was echt fantastisch! Uiteraard kun je Amerika ook niet verlaten zonder een goede bagel te eten.

Na deze top lunch konden we er weer even tegenaan. Tijd om de metro terug te nemen naar Manhatten. Al ging dit een klein beetje fout, haha! De hele tijd ging het goed met de metro maar hier maakte we wel ff een foutje. In plaats van naar Manhattan gingen we de verkeerde kant op en belandde we midden in Brooklyn. Het duurde even voordat we dit doorhadden, haha, maar uiteindelijk namen we weer de metro de andere kant op en waren we weer back on track.

We bleven in het ‘water’ thema want in Battery Park namen we de boot om het Vrijheidsbeeld te bewonderen. Natuurlijk ook iets iconisch en typisch New York. Het beeld viel een tikkeltje tegen aangezien ik hem wel iets groter had verwacht. Toch vond ik het wel erg leuk om het beeld van dichtbij te kunnen zien.

Ons dagje in New York was nog niet ten einde. We besloten aan het einde van de middag SoHo te verkennen en een restaurantje op te zoeken in Little Italy. Struinen in SoHo is echt heel leuk. Je vindt er allemaal toffe winkels en mega trendy mensen. Wat je hier het beste kunt doen is lekker rondstruinen en go with the flow. In welk restaurantje we zaten durf ik niet te zeggen maar het was een echte Italiaan met heerlijke pasta’s. We hebben hier ontzettend van genoten!

Deze zondag was overigens ook de dag van de Super Bowl! Echt een hele happening in Amerika en ook New York liep uit. Bij heel veel restaurants waren All In prijzen (eten+drinken+super bowl) en wij hadden net gegeten dus dat viel niet zo mee. We besloten terug te gaan naar ons hotel en hier toch de Super Bowl te kijken onder het genot van Oreo’s Red Velvet. Lekker Amerikaans toch?

Dit was hem! New York City Deel 2 en hierna nog op naar 3. Wil jij ook de stories en foto’s uit New York niet missen? Volg mij dan zeker op Instagram (@lindseybeljaars)

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

14 Reacties

 1. 24 februari 2019 / 19:29

  Die gele taxi lijken mij zo leuk om in het echt te kunnen (en mogen!) zien

 2. 19 februari 2019 / 19:54

  Whaaa, als ik jouw verslag lees krijg ik weer helemaal zin om terug te gaan!

  Groetjes Melissa

 3. 19 februari 2019 / 19:18

  Wat een gave foto’s. Krijg meteen zijn om naar New York te gaan!

 4. 19 februari 2019 / 08:48

  Wat gaaf om te zien en wat heb je mooie foto’s gemaakt! Ik ga in mei voor het eerst naar NYC en ben zo benieuwd! Can’t wait 🙂

 5. ingrid
  17 februari 2019 / 08:24

  wauw wat ene prachtige fotos en toffe reis heb je gemaakt

 6. 16 februari 2019 / 09:07

  Wat leuk om te zien weer! Ik heb nooit geweten dat DUMBO een afkorting was haha, zo leer je nog eens wat. Die red velvet oreo’s lijken me trouwens ook heel lekker. Ben zelf ooit in New York geweest, maar wil zeker nog een keer terug.

 7. 16 februari 2019 / 06:26

  Ook mijn moeder ging ooit naar NY, ze gaat dit jaar terug…
  Blijkbaar heeft het iets, ik snap het niet; maar goed: ieder zijn ding, denk ik dan! 😉

 8. 16 februari 2019 / 01:38

  Wat een leuk overzicht van je reis naar New York, de foto’s zien er super leuk uit xx

 9. 15 februari 2019 / 15:36

  Prachtige foto’s, krijg echt zin om naar NY te gaan

 10. Jouvence.nl
  15 februari 2019 / 12:52

  Erg mooie foto’s en wat ziet de bibliotheek er prachtig uit! Ik wil zó graag een keer naar New York 🙂

 11. 15 februari 2019 / 10:45

  Heerlijk om te zien! Wat hebben we veel dezelfde dingen gedaan! Wij hadden ook zo’n geluk toen we de Brooklyn Bridge deden: staalblauwe lucht! ♥♥ Ik kijk uit naar deel drie van deze reeks. Brings back memories!

 12. 15 februari 2019 / 10:33

  Oh, die bibliotheek vind ik mooi! Die is precies hoe ik me een bibliotheek voorstel. Prachtig!

 13. 15 februari 2019 / 10:30

  Imposante gebouwen zeg, die bibliotheek en dat station! En weer verslavend mooie foto’s in combinatie met gierende teksten. Ben al benieuwd naar deel 3

 14. 15 februari 2019 / 10:23

  Zo gaaf, ik krijg helemaal zin om weer naar New York te gaan. wat een prachtige foto’s en wat een happening zo met de Super Bowl.