fbpx
92   166
49   181
31   69
68   138
25   273

New York City Deel 1

Finally, it’s here! Mijn New York City Deel 1 verslag. Ik ben in totaal 6 dagen in New York geweest samen met een vriendin. Geloof me, we hebben gigantisch veel gedaan! Om de fotoverslagen niet tè lang te maken heb ik besloten de citytrip in drie delen te hakken. Bij deze Deel 1 en uiteraard kun je dan heel binnenkort deel 2 en 3 verwachten!

New York City Deel 1

Donderdag

Welcome to New York! Op donderdag 31 januari vlogen we om 15:15 uur vanuit Schiphol naar JFK. Omdat het in New York 6 uur vroeger is landden wij rond 17:30 uur New Yorkse tijd. Op zich hebben we een prima vlucht gehad en daarna was het natuurlijk erg zoeken. Hoe komen we in de stad?

Uiteindelijk hebben we vanaf JFK de Airtrain en vervolgens de metro genomen. Ons hotel zat vlakbij Penn Station (een vrij groot station in de stad) dus we hadden een prima verbinding. Helaas was het -11 en waren we echt kapot. We besloten nog een burgertje te eten, in te checken in ons hotel en te gaan slapen zodat we de dag erna er volop tegenaan konden.

Vrijdag

De jetlag was real! Om 05:30 uur waren we beide echt klaarwakker. Zo wakker dat het gewoon echt geen optie meer was om nog een poging tot slapen te doen. We besloten ons lekker te gaan douchen, klaar te maken en de stad in te gaan.

Met de temperatuur nog steeds om -11 was het niet echt heel erg top. Gelukkig was het wel droog en windstil. We namen de metro naar Westfield Mall, oftewel The Oculus. Dit is het duurste metrostation/winkelcentrum ter wereld en tevens ook een monument voor 9/11. Het gebouw is echt prachtig en we hebben hier heerlijk rondgestruind.

Uiteraard hebben we gelijk een bezoek gebracht aan Ground Zero, deze twee prachtige fonteinen liggen naast The Oculus. Het was hier heel rustig (eigenlijk waren we de enige) wat het misschien allemaal wel nog indrukwekkender maakte. Hier spotte we tevens The Survivor Tree, de enige boom die 9/11 heeft overleefd.

Na ons bezoek aan The Oculus bezochten we de winkel Century21. Puur eigenlijk omdat dit de enige winkel die open was maar gelukkig wist mijn vriendin Mandy hier toffe items te scoren! Tijd om, na deze shoppingsessie, even op te warmen en dat deden we bij Starbucks met een heerlijke Chai Tea Latte met extra kaneel en vanille.

Stiekem doodde we bij Starbucks een klein beetje de tijd aangezien de Saint Paul’s Chapel (ook wel The Little Chapel that stood genoemd) pas om 10:00 uur open ging. Precies om 10:00 uur stonden we dan ook in het kerkje dat tijdens 9/11 als een rust- en toevluchtsoord diende voor de hulpverleners. Een extra mooi weetje is dat deze kerk het 100% heeft overleefd zonder zelfs één gebroken raampje. Bijzonder hè?

Na ons bezoek aan de Saint Paul’s Chapel was het weer eventjes tijd om op te warmen. Tsja, wat wil je met -11? Gelukkig zit hier tegenover een Shake Shack en de Cheese Fries waren niet te weerstaan. Yumm!! Echt een tip, verlaat Amerika nooit zonder de Cheese Fries van de Shake Shack te hebben gegeten! #loveit

Tijdens dit frietje besloten we dat we toch wel heel graag naar het 9/11 museum wilde. Na het bezoek aan The Oculus, Ground Zero en Saint Paul’s Chapel was het een logisch bezoek. We hadden super veel geluk want er stond totaal geen rij en konden zo naar binnen lopen. Eenmaal binnen was het allemaal wel heel interessant en indrukwekkend. Ik ben erg blij dat we zijn gegaan.

Hierna kakte we compleet in. Het was zoo koud en we hadden een gigantische jetlag en waren er gewoon echt even klaar mee. We besloten terug te gaan naar het hotel om eventjes bij te komen met een kleine powernap. Heerlijk, dat hadden we echt even nodig! Tegen de tijd dat we wakker waren was het al avond en bezochten we Times Square.

Uiteraard kon de gigantische M&M Store niet ontbreken!

Avondeten namen we bij het Hardrock Café, naast de Bubba Gump op Times Square. Dit was niet mijn eerste bezoek aan Amerika en ik ken de porties van het Hardrock Café. Deze vallen echt in de categorie ‘XXXL’, haha! We deelden samen 1 voorgerecht met allemaal lekkere hapjes zoals uienringen, springrolls en kippenpootjes. Heerlijk en meer dan genoeg!

+ een bezoek aan de Target! De buit van Mandy, haha!

Dit was hem! New York City Deel 1, op naar deel 2 en 3. Wil jij ook de stories en foto’s uit New York niet missen? Volg mij dan zeker op Instagram (@lindseybeljaars)

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

 

 

Delen:

13 Reacties

 1. 19 februari 2019 / 19:56

  Leuk om te lezen! Ik was vorig jaar een week in New York. Toen ook naar Ground Zero geweest (heel bizar en indrukwekkend), maar de surviving tree heb ik helemaal gemist!

 2. 12 februari 2019 / 21:21

  Brrr koud hoor, maar wel echt super gaaf. Je heb mooie foto’s gemaakt, ooit wil ik ook een keertje heen!

 3. Jouvence.nl
  11 februari 2019 / 12:35

  Mooie foto’s heb je gemaakt! New York staat nog op mijn travel list. De cheese fries zien er heerlijk uit 🙂

 4. Laura
  11 februari 2019 / 12:13

  Wat tof! Wat een ervaring!

 5. 10 februari 2019 / 22:19

  Wat is je het meest bijgebleven van die 6 dagen?

 6. 10 februari 2019 / 22:18

  Wat is je het meest bijgebleven?

 7. 9 februari 2019 / 09:45

  Kan me voorstellen dat je enorm veel gezien en gedaan hebt in die 6 dagen New York en daar meer blogs mee kan vullen. Ik wil ook zo graag een keertje naar New York!

 8. 8 februari 2019 / 11:11

  Superleuk om in New York te zijn lijkt me. Het is toch ook de stad die je veel in films en series ziet.

 9. 8 februari 2019 / 10:46

  wow, je hebt je wel vermaakt! Volgens mij kun je wel 5 blogs vullen met je belevenissen daar;-)

 10. 8 februari 2019 / 10:39

  Jeetje wat een kou! Gelukkig klinkt NY wel als een hele leuke belevenis. Ik kijk uit naar de volgende delen.

 11. 8 februari 2019 / 09:52

  Wat super leuk om te lezen en wat hebben jullie het koud gehad, brrr. Leuk dat je ons een blik geeft van jullie reis. Ik ben nu drie keer in new York geweest waarvan de tweede keer een week na 9/11 ( ik reisde toen 6 maanden door Amerika) en was zo blij om een paar jaar geleden hier weer heen te gaan en de stad weer ‘ gewoon’ mee te mogen maken, het museum was toen nog in aanbouw, dus ik moet sowieso nog eens terug.

 12. 8 februari 2019 / 09:04

  Dit vind ik echt gewéldig om te zien! New York is zo’n ongelooflijke stad. ♥ Oculus is indrukwekkend, hé? Heb je ook het One World Observatory bezocht? Die lift, mijn mond viel open van verbazing!