fbpx
52   83
97   501
134   434
95   157
60   114

Thuis je tanden bleken

Tanden bleken, het is natuurlijk wel een dingetje. ‘Hollywood White’ is het nieuwe wit en genoeg BN’ers verschijnen op tv met facings in een spierwit kleurtje. Ik heb van mijzelf zeker geen ‘gele’ tanden maar zo spierwit als de BN’ers heb ik ze nu ook weer niet. Overigens vind ik dat niet zo erg want dat hoeft van mij nu ook weer niet. Laatst kwam ik een setje tegen waarmee je thuis je tanden kunt bleken en dat trok dan toch mijn aandacht. Thuis je tanden bleken, kan dat? Ik test het voor je uit!

Thuis je tanden bleken

Een tandenbleekset voor thuis, ik ben uiteraard lichtelijk sceptisch. Maar goed, de beautyblogger in mij was toch ergens ontzettend nieuwsgierig en dus besloot ik het uit te testen. Online bestelde ik een kit voor € 29,99 en kon ik aan de slag. Op naar witte tanden!

Deze Luxury Teeth Whitening Kit bevat 6 ‘spuitjes’ met de bleekgel en een gepattenteerd bitje en LED lamp in één. De set is qua vormgeving vierkant en uitgevoerd in een mooie, heldere blauwe kleur. De mooie glimlach met spierwitte tanden op de voorkant doet natuurlijk gelijk vermoeden dat het om een tandenbleekset gaat. Hij belooft het volgende:

 • Tanden bleken op een veilige manier
 • Tot wel 10 tinten witter
 • 100% Safe en effectief

Gebruik

Dat klinkt natuurlijk veelbelovend. Na het bestellen van deze kit ontvang ik in mijn mailbox een hele duidelijke handleiding en dat is naar mijn mening een goede service. Laten we eerlijk wezen; dit doe ik ook niet iedere dag dus een fijne en goede handleiding is dan zeker wenselijk. Kort gezegd komt de handleiding op het volgende neer:

 • Verwijder het plastic laagje van de batterij en doe de batterijen terug in het LED lampje
 • Poets uw tanden van te voren grondig (niet met een whitening tandpasta)
 • Vul het bitje met de (1,5 ml.) bijgeleverde gel en focus hierbij vooral op de voorzijde
 • Plaats het bitje in je mond, schakel de LED lamp in en wacht 15 à 20 minuten
 • Spoel je mond en het bitje af met (lauwwarm) water

Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Gehoorzaam als ik ben heb ik deze handleiding keurig gevolgd! Het ging gelukkig allemaal vanzelf en voor ik het wist zat de gel netjes in het bitje en kon de LED lamp aan. Wat dat betreft is deze kit dus ontzettend gebruiksvriendelijk. Natuurlijk is zo’n bitje niet ontzettend comfortabel. Denk een beetje aan de fluor behandeling bij de tandarts van vroeger. Niet heel lekker! Toch heb ik hier zelf niet zo’n last van gehad en heb ik na 20 minuten wachten het bitje uitgedaan en mijn mond en het bitje gespoed met water.

Na 1x heb je zeker nog geen resultaat. Niet gek ook! In de handleiding staat netjes dat je deze behandeling maximaal 3x in de week mag doen en dat je na ongeveer 3 weken een resultaat kunt verwachten. Ik heb deze tandenbleekset netjes drie weken gebruikt en de routine 2 keer per week herhaald. Uiteindelijk zie je hierboven het resultaat. Links zie je mijn tanden vóór het gebruik en rechts zie je mijn tanden na het gebruik van deze tandenbleekset.

Conclusie

Thuis je tanden bleken; Werkt het? Mijn tanden zijn wel ietwat witter geworden. Als je liever niet de deur uit wilt gaan en veel geld wilt betalen voor een behandeling bij de tandarts, is deze set erg handig voor jou. Zelf heb ik er weinig geduld voor, omdat de behandeling vrij lang duurt en regelmatig herhaalt moet worden. Toch vond ik het heel erg leuk om deze set uit te proberen. Hij is ontzettend gebruiksvriendelijk, ik heb geen last gehad van gekke bijwerkingen. Al moet je voor jezelf bedenken of dit iets voor je is of juist niet. Al is dat natuurlijk bij ieder product wel het geval!

Hierbij mijn review wat betreft Thuis je tanden bleken. Wat vind jij van de kleur van jouw tanden? Prima of wil je ze toch wel iets witter hebben?

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

2 Reacties

 1. 20 november 2018 / 16:13

  Dit zou ik zeker willen proberen. Erg handig lijkt het me!

 2. 20 november 2018 / 10:22

  Ik heb ooit iets vergelijkbaars geprobeerd en mijn tanden zijn er vreselijk door beschadigd; ik raad het thuis bleken daarom niet meer aan. Ik ben benieuwd of dit beter is voor je tanden.