fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

Hoe maak je de perfecte wing?

Hoe maak je de perfecte wing?

Ben jij altijd aan het stoeien met je eyeliner en lukt het je niet om een mooie wing te maken? I got you! Hoe maak je de perfecte wing? Het blijft een gevalletje oefening baart kunst. Het vervelende is dat je vaak heel je make-up hebt al hebt gedaan en de laatste stappen de eyeliner en mascara zijn. Als je je dan waagt aan een winged eyeliner en het mislukt dan kun je helemaal opnieuw beginnen. Tsja, daar zit je natuurlijk niet op te wachten. In dit artikel probeer ik je wat tips te geven voor de perfecte winged eyeliner.

De perfecte winged eyeliner

Elke dag een on fleek winged eyeliner, net als Jutta Leerdam, is natuurlijk heel tof. Ik draag zelf echter een wing niet elke dag en vind het leuk als ik bijvoorbeeld een wat heftigere make-up look maak voor een etentje of feestje. Het onder controle krijgen van het zetten van een mooie wing heeft mij best wat tijd gekost en heel wat mislukte pogingen opgeleverd. Inmiddels heb ik een manier gevonden waarop het voor mij goed werkt en deze tips deel ik hier met je.

Sidenote: iedereen heeft een andere vorm qua ogen. Wat voor de één wel werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Probeer dus echt goed te kijken naar jouw eigen ogen en de vorm en volg deze vorm goed met het zetten van een eyeliner.

Voorbeeld: heel veel wings die je online ziet beginnen pas echt in de ooghoek. Ik heb geleerd dat wanneer ik dit doe en mijzelf recht aankijk de wing er juist voor zorgt dat ik een wat droevig, hangend effect krijg. Ik plaats mijn wing daarom altijd net iets boven mijn ooghoek, echt op de wimperrand. Dit zorgt juist voor het gewenste uplifting effect.

Recht vooruit kijken

Een fout die veel wordt gemaakt is dat een wing wordt gezet terwijl je naar beneden kijkt of je ogen dichthoud. Zodra je een lijn hebt gezet, je ogen opent en recht in de spiegel kijkt denk je misschien: ‘Huh, wat is dit?’ Jep, je hebt getekend vanuit een verkeerd perspectief. Ik ga altijd recht voor de spiegel zitten, zorg dat ik de spiegel op ooghoogte heb en dus recht vooruit kijk. Dan, terwijl ik mijn ogen open heb, zet ik de lijn van de wing.

Begin klein

Je hoeft niet meteen de grootte van de wing te bepalen. De richting, de lijn is het belangrijkst. Als die goed is kun je de wing zo lang of dik maken als je zelf wilt. Door met je eyeliner kleine streepjes te zetten kun je hem steeds verder finetunen. Het kans op een mislukking is dan ook veel kleiner omdat je stapje voor stapje de gewenste wing kunt creëeren. Ga je liever voor een dikke wing? Dan wordt dit ook wel een cat eye genoemd. Zelf vind ik deze look heel mooi bij een smokey eye.

Gebruik de juiste producten

Uiteraard is het van groot belang dat je werkt met een goede eyeliner of oogpotlood. Ik vind het altijd fijn om een oogpotlood langs de wimperrand aan te brengen en deze lichtjes te smudgen. De wing zelf zet ik altijd met een liquid eyeliner met een hele dunne tip. Ik test hem altijd eerst uit op mijn hand om ervoor te zorgen dat er voldoende product op de punt zit en ik dus in één keer een mooie, strakke wing kan zetten.

Lukt het je echt niet? Er zijn wingstamps op de markt. Dit zijn driehoekjes die je als het ware in je ooghoek kunt stempelen. Daarnaast zie je ook veel tips voorbij komen met plakband en tape om er zeker van te zijn dat je wing recht is. Voor de een werkt dit top maar ik vind het zelf helaas minder fijn werken en gebruik beide producten nooit. 

Hoe maak je de perfecte wing? Zo dus! Daarna een likje mascara en you’re ready to go!

 

Delen: