fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Essence 8h Matte Liquid Lipstick

Essence 8h Matte Liquid Lipstick

Essence heeft een assortimentsupdate gehad en hiermee de 8h Matte Liquid Lipstick aan het assortiment toegevoegd. Er zijn in totaal 8 kleuren en ik heb deze lipstick ontvangen in de kleur 04 – Rosy Nude. In dit artikel tref je een Essence 8h Matte Liquid Lipstick review inclusief swatches en deel ik dus mijn eerlijke mening met je.

Essence 8h Matte Liquid Lipstick

Essence 8h Matte Liquid Lipstick

8h Matte Liquid Lipstick van Essence in Rosy Nude

Met deze matte liquid lipstick belooft essence heel wat. Namelijk een lipstick met hoge dekking en onmiddelijke kleurafgite. Hij belooft comfortabel, langdurig waterproof en kusbestendig te zijn waarbij de finish tot 8 uur aanhoudt. Sounds good! 

De verpakking ziet er mooi en fancy uit. Het is een typische lipgloss / liquid lipstick verpakking. De slanke huls is doorzichtig maar wel matte en dit past natuurlijk perfect bij het product. De dop is zwart en de kleur van de lipstick zie je dus door de doorzichtige huls heen. Een mooie en handige verpakking, zeker niets op aan te merken.

Essence 8h Matte Liquid Lipstick

De textuur is romig en de kleur laat zich makkelijk en egaal aanbrengen. De lipstick geeft inderdaad gelijk veel kleur af en het aanbrengen is heel eenvoudig. Dat is mede door de fijne sponsapplicator. Deze heeft namelijk een soort curve waardoor hij mooi past op de lippen en de lipstick heel fijn aanbrengt.

De kleur, 04 Rosy Nude, is een prachtige nudekleur met een warme, roze ondertoon. Ik heb ook de andere kleuren gezien in het assortiment en essence heeft hierin een fijne kleurrange aangebracht. Van beige naar berry en van een warme tot koele ondertoon, het assortiment heeft echt voor ieder wat wils. Wel ben ik erg blij dat ik de kleur Rosy Nude heb ontvangen omdat deze kleur, van alle 8 kleuren, mij het meest aanspreekt.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk geen lipproducten meer draag met een matte finish. De laatste tijd ben ik namelijk vooral fan van lipproducten met een satin of glossy finish. Het proberen van een matte liquid lipstick was dan ook echt weer ff wennen. Gelukkig is deze Essence 8h Matte Liquid Lipstick niet zo stroef en uitdrogend op de lippen. Hij voelt juist heel comfy en creamy aan.

Wel krijgt hij een beetje een poederige finish en dat zie je vooral aan de binnenkant van mijn lippen. De finish daar is niet heel dekkend en ik krijg dit ook niet heel mooi. Het aanbrengen van nog een laagje lost dit helaas niet op en de lipstick begint hier dan ook eerst te slijten en af te brokkelen. Helaas ben ik hierdoor niet zo super fan van de lipstick en heb ik hem, na het reviewen, niet meer gedragen. Vaak is dat voor mij teken genoeg dat ik dus niet heel enthousiast ben.

Deze Essence 8h Matte Liquid Lipstick kost € 2,99 en is verkrijgbaar bij de drogisterijen. 

Draag jij liever een matte of een glossy lipstick?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen:

1 Reactie

  1. 28 augustus 2023 / 01:31

    Mooie kleur! Maar matte lipproducten drogen mijn lippen altijd zo erg uit…