fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Calvin Klein Obsessed

Calvin Klein Obsessed
Geobsedeerd door OBSESSION. Dit is een campagne met Kate Moss en de geur Obsessed is hierop geïnspireerd. Calvin Klein creëerde een geur die deze gedachte van herinnering en verlangen vandaag de dag kan uitstralen. Mijn mening over de nieuwe Calvin Klein Obsessed lees je in deze review.

Calvin Klein Obsessed

Calvin Klein Obsessed

 

Ik herinner me je aanraking, je huid, je geur… 

Ben jij bekend met de geuren van Calvin Klein? Dan herinner je de geur ‘Calvin Klein Obsession’ misschien wel. Kate Moss is het gezicht van de campagne rondom dit parfum. Op deze geur is deze Calvin Klein Obsessed geïnspireerd. Het is zelfs een herontdekking, zoals Calvin Klein het zelf noemt. Tijdens de campagne met Kate Moss is, naar eigen zeggen, een liefde ontstaan met de fotograaf die opnieuw beleefd moest worden. Nu de legendaire campagne zijn 25-jarig jubileum nadert maakt Obsessed gebruik van niet eerder vertoond beeldmateriaal uit die tijd en de persoonlijke biografie om het idee van herinnering, voorbije liefde en tegenwoordige iconografie verder te verkennen.


De eerste herinnering zie je eigenlijk al terug in de flacons. Ze lijken namelijk ontzettend op de Obsession flacons, al zijn ze net iets ronder, voller en compleet transparant. De flacons vallen misschien op het eerste ook niet zo op, maar ik was er eigenlijk gelijk weg van. Ik vind ze ontzettend origineel en minimalistisch. Geen poespas, een kleine tekst, ja ik vind dit wel erg tof!

Calvin Klein Obsessed for Women

Volgens Calvin Klein is deze geur een ‘oriëntaalse, aromatische groene geur’. Het is een stoere geur met een warm gevoel, een middenweg tussen mannelijk en vrouwelijk. Absoluut een trend die ik de laatste tijd vaker tegenkom in de vrouwelijke geuren. Deze hebben toch de laatste tijd veel weg van een masculiene geur, iets waar ik dol op ben. Komt dat even goed uit!

Topnoten: heilige citroen, neroli-essence, elemihars
Hartnoten: viooltjesblad, witte lavendel, paarse salie
Basisnoten: musk helvetolide, ambrette, muscenone

Calvin Klein Obsessed for Men

Een ‘oriëntaalse, houtachtige ambergeur’, de beschrijving van de Obsessed for Men volgens Calvin Klein. Echt een mannelijk parfum die ergens toch fris is. Niet te zwaar, maar wel heerlijk kruidig en stoer en dat maakt de geur perfect voor deze tijd van het jaar.

Topnoten: witgouden grapefruit, szechuan peper, zwarte kardemom
Hartnoten: cederblad, labdanum firnat, wit leer
Basisnoten:  patchoeli, zwart vanille-infusie, ambrox super

Conclusie

Mijn vriend en ik hebben beide meerdere geuren van Calvin Klein. Denk hierbij aan de Eternity Summer en de CK One Summer. Beide duidelijk zomergeuren en deze Obsessed lijn is naar mijn mening toch wat meer geschikt voor de herfst en winter. Dat betekent dat deze geuren een mooie toevoeging zijn op onze stash. Dat de geuren heerlijk zijn heb ik hierboven al vermeld. Misschien vind ik stiekem ergens de mannengeur nog wel een tikkeltje lekkerder. Naar mijn mening slaat Calvin Klein met deze geuren de spijker op de kop. Een mooie vormgeving en twee heerlijke geuren voor man en vrouw. Nailed It! 

Calvin Klein Obsessed for Women Eau de Parfum bevat 50 ml. en kost € 69,-
De for Men Eau de Toilette bevat 75 ml. en kost € 59,-. Ze zijn onder andere te koop bij Douglas en de ICI Paris XL.

Spreekt deze geur jou aan? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

2 Reacties

  1. 20 oktober 2017 / 15:17

    Ik vind de flacon doordat het zo simpel is erg mooi! Ik ken de geur nog niet maar ga zeker even opzoeken!