fbpx
51   99
77   147
77   175
60   118
64   866

Rondreis door Thailand Deel 6


Oh nooooo.. het laatste deel alweer! Pff, dat vind ik helemaal niet leuk!! Onze laatste dagen aangebroken in Thailand, op Koh Tao om precies te zijn. Wat deden we daar onze laatste dagen? Je ziet het in dit laatste deel van onze rondreis, de Rondreis door Thailand Deel 6.

Dag 16

Op dag 15 bezochten we het prachtige strand Shark Bay, in het zuiden van Koh Tao. Op dag 16 besloten we echt alles uit deze laatste dag te halen, tijd om nog even optimaal te genieten. We pakte om 09:00 uur ’s ochtends de Taxiboat naar Koh Nang Yuan. Ik had via een forum op internet gelezen dat dit eiland echt fantastisch was maar dat je moest zorgen dat je er op tijd bij was dus we besloten om vroeg te gaan. Na het ontbijt stapte we in de Taxiboat en geloof me, zo’n tochtje gaat je niet in de koude kleren zitten. Met een houten longtailboat over de volle zee, ik vond het eerlijk gezegd maar niets. We werden zeiknat door de golven en het bootje leek bij iedere golf om te slaan. Gelukkig kwamen we heelhuids aan op Koh Nang Yuan.Op dit eiland waren we, ja serieus, als eerste. Het eiland is zeer beschermd en gaat om 10:00 uur pas open dus we moesten eventjes wachten. Het kost je 100 Baht (€2,50) per persoon om het eiland op te komen maar geloof me, dat is het echt meer dan waard. Wat is dit een paradijsje zeg, ongekend.

Viewpoint Koh Nang Yuan

Omdat we hadden gelezen dat het nogal druk kan worden op het Viewpoint besloten we dit als allereerste te doen. We waren tenslotte als enige op het eiland!! De tocht naar dit punt is even pittig maar eenmaal boven echt ontzettend de moeite waard. Als je deze foto’s ziet dan hoef ik denk ik niet heel veel meer toe te lichten? Uiteraard was een fotoshoot het gevolg, haha!


Overal op internet is te vinden dat dit eiland ongelofelijk druk is en bomvol is met toeristen. We hadden, denk ik, geluk want bij ons was dit echt niet het geval. Natuurlijk, we waren na 11:00 uur echt niet meer de enige op het eiland maar het was ook niet bommetje vol! We zochten een heerlijk plekje op aan het strand en hebben echt genoten.

Haaien!!

Koh Nang Yuan staat bekend als bekende snorkellocatie en dus namen we absoluut snorkels mee! Bij de eerste blik die ik worp in de zee zagen we twee rifhaaien. Oeps… dat maakte het duiken eerlijk gezegd toch wel een klein beetje spannender. Je ziet ze hier boven op de foto, als je heeel goed kijkt!

Japanese Garden

Snorkelen doe je in de Japanese Garden. Dit is echt een prachtig snorkelgebied en hier hebben we dan ook absoluut een aantal uurtjes onder water doorgebracht. Nogmaals.. ik denk dat de foto’s genoeg zeggen.


Naast het viewpoint en de Japanese Garden hebben we genoten van het strand. Tsja, wat wil je? Helderblauw water, een parelwit strand.. een paradijs en dè perfecte locatie om onze vakantie af te sluiten! Aan het einde van de middag pakte we de Taxiboat weer terug naar Koh Tao.

Partytime!

Zoals gezegd, uit de laatste dag wilde we alles halen! ’s Avonds gingen we eerst uiteten en daarna was het tijd om te feesten bij de Lotus Bar. Een hele leuke tent op Sairee Beach. Hier was een beachparty aan de gang. Na beerpong, een paar meer biertjes, een bucket met een cocktail verder werd het steeds gezelliger. Er waren ook een aantal Nederlanders waar we het feestje mee voort zette. Limbodansen onder een balk met vuur, touwtje springen over touw dat in brand staat.. jawel we hebben het allemaal gedaan. Het was super leuk en we zijn veel, maar dan ook veel te laat, terug gegaan naar ons resort. Oeps!

Dag 17 & 18

Deze dagen stonden in het teken van reizen. Onze terugreis naar Nederland was namelijk vrij pittig en nog veel pittiger met een fikse kater van de dag daarvoor, haha! Van Koh Tao moesten we met de taxi van het hotel naar de pier. Hier pakte we de ferry naar Koh Samui. Op Koh Samui de taxi van de pier naar het vliegveld. Op het vliegveld van Koh Samui het vliegtuig (een mini propeller vliegtuigje) naar Bangkok. Vanuit Bangkok met de Emirates Airbus naar Dubai en vanuit Dubai met hetzelfde soort vliegtuig naar Amsterdam. In Amsterdam stonden gelukkig mijn ouders te wachten en na een uurtje rijden kwamen we thuis aan. Deze reis duurde van deur tot deur meer dan 32 uur en was dus echt wel pittig te noemen!

Het zit erop!

Jeetje.. dit was het dan. Onze rondreis door Thailand zit erop. In totaal heb ik nu 6 delen online staan op mijn blog en ik hoop dat jullie een heel klein beetje hebben kunnen meegenieten van onze rondreis door Thailand. Ik heb er, mede door het schrijven van deze artikelen, in ieder geval ontzettend van kunnen nagenieten. Wij zijn verliefd geworden op Thailand en ik kan het absoluut iedereen aanraden. Het land is prachtig! Mocht je vragen of tips willen dan kun je me altijd even een berichtje sturen. Thanks for reading/watching X 

Tip: Bij dit soort reizen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je goed verzekert bent. Check goed of je reisverzekering een werelddekking heeft en zet hem, indien nodig, qua bedrag omhoog. Bij een reis als dit wil je 100% genieten en er geen nare nasmaak aan overhouden, mocht er iets vervelends gebeuren. Een reisverzekering vergelijken is een goed idee op het moment dat je er nog geen hebt en op het punt staat om er een af te sluiten.

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

  1. 19 oktober 2017 / 11:04

    Wauw, zo mooi daar!

  2. 19 oktober 2017 / 07:51

    Oh wauw wat ziet zat er gaaf uit! En wat jammer dat het er weer op zit. Gelukkig hebben jullie mooie herinneringen op gebouwd.