fbpx
25   137
32   72
12   186
65   385
33   193

Gloednieuw of liever refurbished?


Huh? Lindsey, waar heb jij het over? Ik heb het over smartphones. Er heeft zich een trend ontwikkeld, namelijk refurbished smartphones. In dit artikel ga ik daar dieper op in. Nieuwsgierig? Is het een aanrader of totaal niet? Gloednieuw of liever refurbished? Lees meer!

Re-fur-bish-ed

Eerlijk is eerlijk, ‘refurbished’ is best een raar woord. Niet gek dat je misschien wel helemaal niet weet wat het is. Eigenlijk is ‘refurbished’ gewoon een chique naam voor tweedehands. Al zijn refurbished smartphones niet zomaar een tweedehands telefoons. Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen beide! Eigenlijk het enige wat echt tweedehands is is het toestel zelf. Oftewel, de binnenkant is gloednieuw. Voordat de tweedehands telefoon wordt verkocht wordt hij eerst helemaal opgeknapt en gepoetst. Het gehele apparaat wordt gecheckt en waar nodig worden onderdelen vervangen. Dit kan bijvoorbeeld een scherm of een accu zijn. Een gloednieuwe telefoon in een oud jasje!

Booming Business

Een gerenoveerde telefoon, het is op dit moment echt helemaal booming business. De welbekende Apple en Samsung komen om de zoveel tijd weer op de markt met een gloednieuwe telefoon. Een musthave voor heel veel onder ons. Een nieuwe iPhone op de markt? Dan is je oude iPhone 5 of 6 natuurlijk not done! Tijd voor een nieuwe, en ach, dat abonnement liep toch al af. Dat betekent dat eigenlijk een goede telefoon gedumpt wordt voor een nieuwer model. Dit betekent uiteraard niet dat er iets mis is met dat oude model.

Betrouwbaar

In het begin van de trend waren het altijd de onbekende bedrijven die refurbished telefoons verkochten. Dit zorgt altijd toch voor een klein beetje argwaan en dat is naar mijn mening niet geheel onterecht. Inmiddels zijn er genoeg grote bedrijven die refurbished telefoons verkopen. Denk hierbij aan bedrijven zoals LEAPP, Tele2 en Coolblue. De komst van deze grote bedrijven in de trend hebben naar mijn mening de trend versterkt. Juist omdat er veel mensen zijn die met een gerust hart bestellen bij dit soort bedrijven.

Ik vind het kopen van een refurbished telefoon absoluut een goed idee. Het is kostenbesparend en duurzaam, wat wil je nog meer? Natuurlijk willen we allemaal met de nieuwste telefoons rondlopen. Maar mocht je een wat minder budget hebben dan is het kopen van een refurbished telefoon naar mijn mening absoluut een aanrader.

Heb jij hier weleens van gehoord?
Als je moest kiezen: Gloednieuw of liever refurbished? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

€€€

Delen:

6 Reacties

 1. 22 oktober 2017 / 16:12

  Ik zou zelf gewoon een nieuwe telefoon kopen. Als de prijzen van refurbished telefoons nou veel lager waren, dan was het nog de moeite waard.

 2. 22 oktober 2017 / 10:35

  Tja, liéver nieuw natuurlijk, verwend als ik ben, maar die prijzen van die telefoons…..Poeh poeh. Ik moet binnenkort echt aan een nieuwe telefoon, en dan ga ik zeker refurbished overwégen.

 3. 21 oktober 2017 / 12:32

  Meestal ga ik toch liever voor nieuw, omdat het qua prijs dan niet heel veel scheelt. En het helemaal nieuw is wat het extra leuk maakt na sparen !

 4. 21 oktober 2017 / 11:38

  Hoewel ik er eigenlijk nooit over nagedacht heb dat deze refusbished telefoons weer helemaal zijn opgeknapt ga ik toch liever voor een compleet nieuwe. Dan maar iets meer geld maar dan denk ik wel dat je er nog zekerder van bent dat hij iets langer mee gaat juist omdat hij dan nog helemaal nieuw is.

 5. 21 oktober 2017 / 09:15

  Het is zeker een goed idee, maar ik ga toch liever voor een nieuwe!

 6. 21 oktober 2017 / 08:58

  Ik kende het principe van een ‘refurbished’ telefoon al wel en vind het een hele goede oplossing. Zelf zou ik het niet kopen omdat ik het alsnog veel geld vind.