fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50
Ik zie massaal mensen op vakantie gaan. Heerlijk natuurlijk, al moet ik nog eventjes wachten voordat ik zelf ga. Toch komt deze review naar mijn mening op het juiste moment. Je eigen tegen die zon beschermen op vakantie is namelijk super belangrijk. Is deze Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50 een musthave voor in jouw koffer?

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50

Vichy associeer ik met woorden zoals ‘clean’ en ‘betrouwbaar’. Dat komt waarschijnlijk door de professionele uitstraling van deze producten en omdat deze producten worden verkocht bij de apotheek. Daarnaast ben ik tot nu toe te spreken geweest over alle producten die ik van Vichy heb getest en dat wil natuurlijk ook zeker wat zeggen.

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50
Geheel toepasselijk zit dit product in een knaloranje verpakking. Prima voor een zonnebrand als je het mij vraagt. Deze vormgeving is zowel op de kartonnen verpakking als op de tube met zonnebrand toegepast.

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50
Deze Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50 is echt bedoeld voor het gezicht. Naar mijn mening wordt zonnebescherming voor het gezicht vaak vergeten. In een primer of foundation zit weleens SPF maar vaak is dit maar een factor van 10 of 15. Op echt hele warme dagen of op vakantie is dit te weinig. Mijn advies zou dan dus zijn om een product zoals dit te gebruiken onder je make-up.

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50

Vichy over de Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50
Om te strijden tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling, hebben Laboratoires Vichy in de DryTouch een filtersysteem geïntegreerd met een groot UVA-UVB spectrum dat extra goed werkt tegen lange UVA-stralen (3/4 van de UV-stralen) en fotostabiel is op basis van Mexoryl®. Om het waardevolle genetische kapitaal van de huid nog beter te beschermen. De huid is gematteerd. De hypoallergene formule is dermatologisch getest op gevoelige huid. Niet comedogeen. Een formule zonder parabenen. Verrijkt met kalmerend, versterkend en herstellend thermaal bronwater van Vichy. De huid is beschermd tegen verbranding en huidveroudering door de zon.

Ingrediëntenlijst: ALCOHOL DENAT. – DIISOPROPYL SEBACATE – SILICA – BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE – CI 77891 / TITANIUM DIOXIDE – C12-15 ALKYL BENZOATE – OCTOCRYLENE – ISOPROPYL LAUROYL SARCOSINATE – AQUA / WATER – ZEA MAYS STARCH / CORN STARCH – ETHYLHEXYL TRIAZONE – POLY C10-30 ALKYL ACRYLATE – GLYCERYL STEARATE – BEHENYL ALCOHOL – METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO] / METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL – DISODIUM EDTA – DISODIUM ETHYLENE DICOCAMIDE PEG-15 DISULFATE – DROMETRIZOLE TRISILOXANE – GLYCERYL STEARATE CITRATE – PHENOXYETHANOL – SODIUM HYALURONATE – TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID – TRIETHANOLAMINE – XANTHAN GUM – PARFUM / FRAGRANCE – AMMONIUM POLYACRYLDIMETHYLTAURAMIDE / AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE – CAPRYLYL GLYCOL – CETYL ALCOHOL – DECYL GLUCOSIDE

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50

Gebruik

Gebruik: DeVichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50 vlak voor blootstelling aan de zon aanbrengen. Regelmatig en rijkelijk opnieuw aanbrengen, vooral na het zwemmen, na transpireren en na het afdrogen.

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50
Het eerste wat me opvalt is de geur. Ik verwachtte echt zo’n typische zonnebrandgeur maar dat is bij deze Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50 absoluut niet aan de orde. Top, aangezien ik persoonlijk niet zo fan ben van die typische zonnebrandgeur. Het tweede dat mij opvalt is dat deze zonnebrand zich makkelijk laat uitsmeren maar vervolgens lijkt te verdwijnen. Dat is de ‘dry touch’, oftewel het product droogt snel in waardoor je niet dat plakkerige en vette gevoel hebt op je gezicht. Ideaal en dus zeer geschikt om onder je make-up aan te brengen.

Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50

Conclusie

Een musthave voor in je koffer? Ja! Als je het mij vraagt wel! Ik vind zonnebrand ontzettend belangrijk en ik ben dan ook zeker bereid om hier wat extra geld aan uit te geven. Ik bescherm zowel mijn lichaam als mijn gezicht altijd goed en ik ga dat tijdens mijn vakantie absoluut doen met deze Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50.

Deze Vichy Idéal Soleil Crème Dry Touch SPF 50 bevat 50ml. en kost € 16,- 

Bescherm jij je huid goed genoeg tegen de zon?  

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

Delen:

5 Reacties

 1. 13 juli 2017 / 13:48

  Klinkt als een fijne zonnebrand! Voorheen had ik ooit nooit een aparte zonnebrand voor het gezicht, tot ik ooit in een cadeaupakket een zonnebrand voor het gezicht van Rituals kreeg. Die beviel mij toen ook erg goed.

 2. 13 juli 2017 / 11:46

  Ik smeer mijn gezicht ook altijd in met factor 50. Heb op dit moment een product van het Kruidvathuismerk. Helaas is Vichy niet dierproefvrij, terwijl ik hun producten echt super fijn vind.

 3. 13 juli 2017 / 10:53

  Klinkt erg goed! Ik heb ook zeker SPF50 nodig en dan is het wel fijn dat het zo snel in trekt. Ik ga er zo eens naar kijken bij de Kruidvat!

 4. 13 juli 2017 / 08:24

  Lijkt me fijn zeg!

 5. 13 juli 2017 / 06:50

  Deze klinkt fijn. Zelf gebruik ik graag de produxten van Vichy en Lancaster voor mijn lichaam. Voor mijn gezicht heb ik een heel fijn product met SPF50 van Eucerin.