fbpx
34   150
25   56
67   128
25   261
24   103

Urban Decay Shadow Box

Urban Decay Shadowbox

Urban Decay, ik begin er een beetje een zwak voor te krijgen. Ik merk dat ik naar steeds meer producten ga kijken van dit merk en er steeds meer van koop. Afgelopen zomer kocht ik in Cannes het Urban Decay Naked Smoky Palette. Dit palette vind ik zo geweldig dat hij zelfs in Mijn Beautyfavorieten van 2015 terecht is gekomen. Vandaag review ik de Urban Decay Shadow Box. Benieuwd hoe deze mij bevalt? Lees dan zeker verder.

Urban Decay Shadowbox

Urban Decay Shadowbox

De verpakking van deze Urban Decay Shadow Box is anders dan de verpakking van de Naked Palettes. Waar we bij de Naked Palettes gewend zijn aan langwerpige palettes, is dit palette bijna vierkant. Niet alle kleuren zitten in één rij naast elkaar, maar zijn opgedeeld in twee rijen. De verpakking is van karton maar voelt wel erg stevig aan. Het palette is grotendeels paars en sluit magnetisch.

Op de achterkant staat de volgende tekst: Don’t let the size of this palette fool you. It’s loaded with a DOZEN of our most amazing shades – from pale to deep, matte to sparkly. The Line-Up? Nine bestsellers and three never-before-seen shades you’ll reach for again and again. Experiment with a diverse range of looks. Whether you want to do a purple eye, a green eye, a smoky eye or a shimmery eye, it’s all here! 

Urban Decay Shadow Box

Urban Decay Shadow Box

Urban Decay Shadow Box

De Bovenste Rij: Sin – Indo – Bordello – Tornado – Smog – Blackout
De Onderste Rij: Flash – Mushroom – Lost – Freelove – Moonshadow – Baked Cowboy

In totaal zitten er dus 12 kleuren in dit palette, waarvan 9 bestsellers en 3 nieuwe kleuren.. Sin, Bordello, Tornado, Smog, Blackout, Flash, Mushroom, Lost en Freelove zijn de bestsellers. Indo, Moonshadow en Baked Cowboy zijn de nieuwe kleuren.

Urban Decay Shadow Box

Van links naar rechts: Sin – Indo – Bordello – Tornado – Smog – Blackout

 • Sin: een champagne kleur met een peachy, roze, warme ondertoon
 • Indo: een koele, groene kleur met frosty finish
 • Bordello: een warme, roze kleur met gouden microglitters
 • Tornado: een dieppaarse warme kleur met een frosty finish
 • Smog: een diepe, warme, brons/gouden kleur
 • Blackout: een matte zwart

Alle kleuren zijn mooi gepigmenteerd, alleen Blackout is iets minder intens maar alsnog erg goed op te bouwen. Mijn favorieten uit deze rij zijn absoluut Bordello en Smog.

Urban Decay Shadow Box

Van links naar rechts: Flash – Mushroom – Lost – Freelove – Moonshadow -Baked Cowboy

 • Flash: een koele, lavendel paarse kleur met frosty finish
 • Mushroom: een taupe/grijze kleur met warme ondertoon
 • Lost: een metallic bruin met warme/oranje ondertoon
 • Freelove: een peachy kleur met gouden microglitters
 • Moonshadow: een helder, blauwe kleur met pearly finish
 • Baked Cowboy: een brons/gouden kleur met warme ondertoon

Qua pigmentatie is het ook in deze rij week dik in orde. Alle kleuren zijn shimmery en mooi gepigmenteerd. Mijn favorieten uit deze rij zijn Flash, Mushroom, Freelove en Moonshadow.

Urban Decay Shadow Box

Urban Decay Shadow Box – Look #1 Purple
 • Sin: Binnenste Ooghoek
 • Bordello: Gehele ooglid
 • Tornado: Outer V en onderste wimperrand
 • Lost: Transitiekleur
 • Flash: Arcadeboog en onderste wimperrand

 Urban Decay Shadow Box

Urban Decay Shadow Box – Look #2 Gold with A Pop Of Colour
 • Sin: Binnenste Ooghoek
 • Smog: Gehele ooglid en onderste wimperrand
 • Lost: Transitiekleur
 • Blackout: Crease
 • Baked Cowboy: Midden van het ooglid
 • Moonshadow: Onderste wimperrand
Urban Decay Shadow Box
Urban Decay Shadow Box – Look #3 Peach and Emerald Green
 • Sin: Binnenste Ooghoek
 • Freelove: Gehele ooglid en onderste wimperrand
 • Lost: Transitiekleur
 • Indo: Crease, Outer V en onderste wimperrand
 • Blackout: als smudgy eyeliner

Urban Decay Shadow Box

Ik kreeg dit palette met kerst. Dit heb je kunnen lezen in het artikel waarin Mijn Kerstcadeautjes stonden, en wat was ik blij met dit cadeau. Na de swatches ben ik er nog veel blijer mee. Wat een prachtig palette zeg. Ik was al ontzettend fan van de oogschaduws van Urban Decay en dat blijf ik. Dit palette heeft me alles behalve teleurgesteld.

De oogschaduws zijn mooi gepigmenteerd, goed op te bouwen en prima te blenden. Met dit palette kun je een prachtige everyday look maken, maar door de kleuren Indo, Flash en Moonshadow kun je er ook hele gave gekleurde looks mee maken. Daarnaast zit er een mooie highlighter in en een mat zwarte kleur.

Qua formaat is dit palette ook ideaal. Het is niet een mega palette zoals bijvoorbeeld het Vice 4 palette. Dit is juist een mooi, klein, handzaam palette waardoor hij ook perfect is voor op reis. Bij de meeste Urban Decay palettes zit een kwast maar dat is bij de Urban Decay Shadow Box niet het geval. Niet dat ik dat een probleem vind maar het is wel iets waar je rekening mee kunt houden. Er zit wel een spiegel in en dat vind ik top!

De Urban Decay Shadow Box kost €41,80 en is te koop bij Ici Paris XL.  Natuurlijk online maar de volgende filialen hebben een Urban Decay Counter: Kalverstraat Amsterdam, Grote Markt Den Haag en Lijnbaan Rotterdam. Ben je dus in de buurt van één van deze filialen, dan zou ik zeker even naar binnen lopen om de oogschaduws zelf te swatchen.
Filialen in België: Meir Antwerpen. Nieuwstraat Brussel, Korenmarkt Gent.

Kende jij de Urban Decay Shadow Box al? 

IMG_2672[1]

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

34 Reacties

 1. 30 januari 2016 / 23:51

  Wauw prachtig heel mooi, mooie looks ook

 2. 28 januari 2016 / 15:37

  Leuk palette inderdaad! Twijfel al lang of ik deze wil, maar ik hoorde dat de oogschaduws vergeleken met andere urban decay oogschaduws iets minder gepigmenteerd zijn. Ervaar je dit ook als je dit palette met andere urban decay palettes vergelijkt? Ik vind dit soort kleuren namelijk wel erg leuk, lekker veelzijdig. Kijkende naar de andere palettes van urban decay vind ik ze allemaal een beetje nude(naked serie, gwen stefani palette) of too much(electric palette). Vice 4 heb ik al, omdat ik die ook veelzijdig vond. Deze lijkt me ook gaaf, maar ik als ik een best groot bedrag betaal wil ik wel echt goede kwaliteit zoals ik gewend ben van urban decay. 🙂

 3. 28 januari 2016 / 09:34

  Wat een super mooi palette zeg! Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze nog niet kende haha!

 4. 26 januari 2016 / 20:09

  De verpakking vind ik supergaaf, maar de meeste kleuren zijn niet echt iets voor mij denk ik, helaas!

 5. 26 januari 2016 / 13:28

  Oehh..wauw prachtige palette, mooie look meid 🙂
  Deze palette gaat op mijn wishlist!
  X

 6. 25 januari 2016 / 21:46

  Waaauw, wat een kleuren!
  Lijkt me voor mij nogal lastig werken aangezien ik nogal bang ben voor kleur haha
  maar als ik zo je look zie, vind ik het heel geslaagd

 7. 25 januari 2016 / 20:47

  Hij is zoooo mooi! Alleen om te hebben zou ik hem al kopen. Maar ik moet eerste even sparen….

  • 26 januari 2016 / 21:28

   Hihi thanks Iris, het is echt een prachtpalette inderdaad!

 8. 25 januari 2016 / 20:21

  Mooi Linds, het resultaat mag er zeker staan. De verschillende looks staan je allemaal erg goed! Ik kies zelf niet zo snel voor zulke opvallende kleuren, maar zie nu dat het toch wel erg mooi kan zijn.

  • 26 januari 2016 / 21:30

   Thanks Kim! Juist dat het geen standaard nude palette is sprak me enorm aan. Kleuren gebruiken is even wennen maar juist daarmee spelen vind ik heel erg leuk! 🙂 X

 9. 25 januari 2016 / 19:58

  Zo mooie palette. Mooie kleuren zijn het.

 10. 25 januari 2016 / 19:14

  Mooi palette met gepigmenteerde kleuren! Ik zou er enkelen niet gebruiken gok ik. Ik ga nu mijn eigen z-palette samenstellen dat leek me slimmer hihi!

 11. 25 januari 2016 / 19:11

  Wat een mooi palette zeg! Die looks die je ermee gemaakt hebt zijn ook allemaal stuk voor stuk heel mooi.

 12. 25 januari 2016 / 18:39

  Prachtig palette <3

 13. 25 januari 2016 / 16:43

  Mooi palette + look! Ik vind de oogschaduws van Urban Decay altijd erg fijn en gepigmenteerd!

 14. 25 januari 2016 / 13:35

  Wauw! Ik ben en blijf ook een UD fan. Super mooi, dit palette.

  • 26 januari 2016 / 21:27

   Thanks Simone! Ik ben er ook echt dol op x

 15. 25 januari 2016 / 12:12

  Hij ziet er prachtig uit, maar ik zou m niet vaak gebruiken denk ik. En dan voor die prijs… Mweh.

 16. 25 januari 2016 / 10:21

  Oeh wat een super mooi palette zeg! Juweeltje! Zitten zo mooie kleuren in.

 17. 25 januari 2016 / 09:55

  Oeh wat een leuk palette. Ik vind het heel erg leuk dat er zowel felle kleurtjes inzitten als een aantal neutrale.

  • 26 januari 2016 / 21:27

   Dat was precies wat me in dit palette aantrok! Juist inderdaad dat je er ook toffe kleurrijke looks mee kan maken! Thanks Nicole x

   • 20 juli 2016 / 21:28

    For some reason when I&72#18;ve got this running on my blog it seems to duplicate itself. I get two entries for the same project. I’m using Firefox to see my site. Any idea of a fix for this?

 18. 25 januari 2016 / 09:22

  Ik zou nooit alle kleurtjes gebruiken maar het is wel een tof palette!

 19. 25 januari 2016 / 09:10

  Wauw. Prachtig! Je hebt er ook hele mooie looks mee gemaakt!

  • 20 juli 2016 / 21:36

   Wow, das sieht ja richtig toll aus – hätt ich mich nie getraut, das zu komienbiren. Und der Stempel ist natürlich wieder ein Wahnsinn 🙂

 20. 25 januari 2016 / 09:02

  Wauw ik ben onder de indruk vind de inhoud echt heel mooi en ook de verpakkin mag er zeker wezen. Wat leuk dat je meerdere look hebt gemaakt. Ik vind je Peach and Emerald Green het mooiste maar komt meer omdat ik gewoon een zwak heb voor peachy kleuren 😉

 21. 25 januari 2016 / 06:55

  Ah, ik wil zo graag eens een palette hebben van Urban Decay, ik hoor voortdurend goede verhalen!

  • 26 januari 2016 / 21:25

   Ik kan het je zeker aanraden, je gaat er absoluut geen spijt van krijgen. Ik heb het Naked Smoky Palette ook en die gebruik ik ook ongelofelijk graag!

 22. 25 januari 2016 / 06:41

  Ik ken dit palette al wel. Ik vind het een mooi palette en snap goed dat je hier blij mee bent :-)! Urban Decay vind ik echt een heerlijk merk!