fbpx
0   7
11   33
23   55
60   271
41   87

Je woonkamer gezellig maken

Je woonkamer gezellig maken

We moeten nog heel eventjes geduld hebben maar wij gaan binnenkort verhuizen. Oh my, can’t wait! Ik heb er echt zo onwijs veel zin in. Natuurlijk ben ik heel erg druk met het interieur. Je kunt je wel voorstellen dat mijn Pinterest bord inmiddels helemaal vol staat. De meubels uit het oude huis gaan grotendeels niet mee omdat ik echt heel graag een andere sfeer wil creëren in ons nieuwe huis. De grootste aankopen, zoals de bank, zijn inmiddels gedaan. Nu ben ik vooral bezig met accessoires en de finishing touch. Want, je woonkamer inrichten is 1 maar je woonkamer gezellig maken is 2. Hoe doe je dat precies? Tijd om daar op in te zoomen in dit artikel. Lees je gezellig met mij mee?

Meer gezelligheid in de woonkamer

Vloerkleed

In onze nieuwe woning hebben we een prachtige visgraatvloer van pvc. Stiekem droomde ik hier al een tijdje van en ik was dan ook zo blij dat ik bij de eerste bezichtiging deze perfecte vloer zag. Yes! Love it! Alhoewel de vloer dus echt prachtig is vind ik een vloerkleed een absolute must in de woonkamer. Het creëert een gevoel van warmte en van knusheid. Daarnaast is de woonkamer in ons nieuwe huis een stuk groter dan de woonkamer die we nu hebben en kan een vloerkleed hierdoor dus ook zorgen voor wat extra gezelligheid en een soort optische afscheiding van de woonkamer.

Qua vloerkleden zijn er natuurlijk heel veel opties. Zo kun je kiezen voor een hoog- of laagpolig vloerkleed. Maar uiteraard kun je ook nog kijken naar de vorm. Wij kiezen zelf voor een u-vormige bank en hieronder ben je al snel geneigd om een vierkant of rechthoekig vloerkleed te leggen. Maar heb je weleens naar een rond of ovaal vloerkleed gekeken? Juist door een ronde vorm te kiezen creëer je een speelse en zachte vorm.

Wij hebben natuurlijk een hond en een kat in huis en er is een kleintje op komst dus ik weet zeker dat zij ook heel blij gaan worden van een groot vloerkleed. 

Warme tinten

De kleuren in de woonkamer zijn natuurlijk ook heel bepalend voor de sfeer. Ga je voor felle, koele tinten of voor zachte, warme tinten? Mijn voorkeur heeft sowieso zachte, warme tinten omdat dit meteen heel veel sfeer in huis brengt. Ik vind het heel mooi om verschillende beige, crème en off white tinten te mixen voor een mooi ton-sur-ton effect. Om het niet te zacht en lieflijk te maken vind ik het mooi om dit af te wisselen met donkerbruin en zwart. Deze tinten samen creëren, als je het mij vraagt, een hele gezellige sfeer.

Tip: trek deze warme tinten ook mee in de verlichting van je interieur. Maak niet teveel gebruik van koel, wit licht maar kies voor warm wit! 

Ronde vormen

Last but not least, ronde vormen. Oké, natuurlijk zijn de ronde vormen op dit moment ook echt helemaal on trend. Dit betekent ook niet perse dat ieder meubelstuk een ronde vorm dient te hebben. Maar door wel van ronde, organische vormen gebruik te maken zorg je wel voor een gezelliger geheel. Je kunt deze vormen laten terugkomen in bijvoorbeeld een spiegel, een lamp boven de eettafel of natuurlijk het vloerkleed zoals besproken bij punt 1. Daarnaast kun je ze ook verwerken in je accessoires zoals in een kandelaar of vaas.

Dit zijn, als je het mij vraagt, 3 essentials die je woonkamer gezellig maken.

Je woonkamer gezellig maken doe je zo! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

 

Delen: