fbpx
198   204
82   236
56   116
13   195
66   391

Spyke en Sjakie – Onze huisdieren

Een huis zonder huisdieren, ik kan het mij persoonlijk niet voorstellen. Vroeger hadden wij altijd al een konijn, vervolgens een hamster en daarna twee gerbils. Na lang zeuren kreeg ik op mijn 15e verjaardag een hond, Franse Bulldog Bailey. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend en ook hij kan zich een huis zonder dieren niet voorstellen. Bij deze stel ik je voor aan Spyke en Sjakie – Onze huisdieren.

Spyke en Sjakie – Onze huisdieren

Als je mijn blog al een tijdje volgt of mij volgt op Instagram dan ken je ze waarschijnlijk al wel. Spyke en Sjakie!

Sjakie – onze kat 

Sjakie is onze kat en die hebben wij nu twee jaar. Volgens mij woonde wij ‘officieel’ samen op zondag 22 april ’17 en kwam Sjakie op donderdag 24 april ’17 al. Tijdens de housewarming vertelde mijn schoonzus dat er een kitten was komen aanlopen bij de boer waar haar paard staat. De boer vond het prima hem te houden maar maakte ons er net zo graag blij mee. Op dinsdag zijn we gaan kijken en we mochten hem gelijk meenemen.

Voor mij is Sjakie mijn eerste kat. Wij hebben thuis namelijk nooit katten gehad. Mijn vriend daarentegen wel. We wisten allebei wel dat zodra we zouden gaan samenwonen er een kat in huis zou komen. Ik weet nog dat ik voor mijn verjaardag een krabpaal cadeau kreeg en dat was natuurlijk gelijk een knipoog naar een kat. We hadden geluk dat Sjakie bij de boer was komen aanlopen en dat we hem mochten ophalen. In het begin was hij vrij schuw maar inmiddels is hij echt de grootste knuffelkont en komt maar wat graag bij je liggen. Echt een lieverd, we zijn heel blij met Sjakie!

Spyke – onze Mechelse Herder 

Bijna een jaar later, op zaterdag 17 maart ’18 om precies te zijn kwam Spyke in ons leven. Spyke is geboren op 23 januari ’18 en toen hij bij ons kwam was het echt een kleine mini pup van 7,5 week. Zo schattig! Mijn vriend heeft de hondensport (KNPV) als hobby dus qua ras was het al snel duidelijk dat het een Mechelse Herder moest worden. Thuis hebben zij ook een Mechelse Herder waardoor ik er ook erg aan was gewend en ik het hier ook helemaal mee eens was. We hadden natuurlijk Sjakie al in huis maar omdat we beide honden zo gewend zijn miste we dat toch. Na lang overwegen en natuurlijk het regelen qua uitlaten etc. etc. was alles geregeld; de pup kon komen!

Het uitzoeken van de pup heb ik qua nest vooral aan mijn vriend overgelaten. Hij heeft vrij veel verstand van bloedlijnen etc. en wist dus wel waar hij de pup vandaan wilde halen. Ik vind iedere pup schattig en voor mij was het al snel goed. Inmiddels is Spyke een flinke herder geworden van 1 jaar en zijn we nog iedere dag ongelofelijk blij met hem!

Vrienden voor het leven!

Gaat dat wel samen met die twee? Een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Het is naar mijn mening echt een fabel dat honden en katten niet samengaan. Wat een onzin! Ik heb zoveel voorbeelden gezien waarbij dit zo goed gaat en bij ons is dit gelukkig ook niet anders. Spyke en Sjakie zijn ontzettend lief voor elkaar, kunnen samen spelen maar liggen ook samen op de bank te chillen. Gelukkig maar, het is zo leuk om te zien die twee!

Dit zijn Spyke en Sjakie – Onze huisdieren.
Heb jij huisdieren? Zo ja, wat voor en hoeveel? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen:

10 Reacties

 1. 29 januari 2019 / 20:12

  Wat een lieverds! Fijn dat het goed gaat tussen de huisdieren.

 2. 29 januari 2019 / 20:09

  Ik geloof ook dat katten en honden samen kunnen spelen. Ik heb zelf een hondje, Diezel. Hij wordt dit jaar al 8 jaar.

 3. 29 januari 2019 / 20:06

  Grappig, ik heb ook toevallig vandaag een artikel online over m’n huisdieren! Alleen geen samenwerking 😛
  Spyke is zo knap! Mijn uitlaathond is 3-kwart Mechelse Herder, ben zo dol op haar. En wat is Sjakie ook een schatje <3

 4. 29 januari 2019 / 20:01

  Heel leuk, en ook echt iets heel anders, om eens te lezen! Ik heb zelf een hond in huis en daar ben ik ook zo blij mee.

 5. 29 januari 2019 / 15:02

  Hier ook een kat en 2 goudvissen.
  Een hond zie ik niet meteen in ons gezin, met een drukke job en veel reizen zou ik het niet de aandacht kunnen schenken die het diertje verdient.

 6. 29 januari 2019 / 14:15

  Hier helaas geen huisdieren. Wij kregen nog wel eens de kat van onze oude achterburen op bezoek en die noemde wij ook altijd Spyke! Haha

 7. 29 januari 2019 / 14:13

  Wat leuk dat ze zo goed met elkaar kunnen opschieten. Ons hondje Trixie en de kat liggen elkaar niet zo erg. Ze hebben geen ruzie, maar zijn ook niet echt vrienden.

 8. 29 januari 2019 / 11:26

  Wat schattig zeg. Ik ben gek op dieren. Wij wonen zelf erg klein dus hebben op dit moment geen huisdieren. Mijn ouders hebben twee hele lieve honden waar ik geregeld op pas. Als we een groter huis hebben wil ik zeker weer een hondje.

 9. 29 januari 2019 / 08:41

  Wat is Spyke groot geworden! Ik zie die puppyfotootjes nog zo voor me! ♡ Mijn vriend en ik wonen op een appartement en hebben nu dus geen huisdieren, maar als we ooit een tuintje zouden hebben, willen we ook de hond-katcombinatie. 🙂 Ik heb in het verleden samengewoond met honden, katten, konijnen, cavia’s en zelfs goudvissen, hihi. Ik mis het wel, zo’n diertje in huis.

  • Marjo
   29 januari 2019 / 10:29

   Wat een prachtig stel heb je daar. Ik kan ook niet zonder dieren. Thuis met honden opgegroeid ook. En ook katten heb ik altijd gehad. Nu helaas nog maar 1 kat. Mijn man is geen hondenmens. Ook niet met dieren opgegroeid . Helaas vorig jaar onze andere kat op 19 jarige leeftijd een spuitje moeten laten geven. Heel moeilijk