fbpx
49   386
118   400
92   147
58   106
279   831

No Bake Amarula Cheesecake

No Bake Amarula Cheesecake

Ik begin dit artikel met het delen van het heugelijke nieuws dat ik mij de komende weken trotste Brand ambassador mag noemen van Amarula. Ik had nog nooit Amarula geproefd, maar ik heb een aantal flessen opgestuurd gekregen en was meteen mega enthousiast. Dit is echt een heerlijke creamlikeur. Hierna wist ik het zeker, hier wil ik heel graag Brand ambassador van worden! Want, zoals jullie weten, ga ik alleen samenwerkingen aan met producten waar ik achtersta en dat is nu dus zeker het geval. In dit artikel vertel ik je meer over Amarula en deel ik een heerlijk recept voor een No Bake Amarula Cheesecake. Let’s go! 

Wat is Amarula?

Eerst antwoord op de vraag: ‘Wat is Amarula?’ Amarula is een Zuid-Afrikaanse likeur uit Phalaborwa, een stad aan de rand van het Krugerpark. Amarula Cream is de originele creamlikeur van Amarula. Deze likeur wordt gemaakt van de heerlijke marulavrucht afkomstig uit Zuid-Afrika. De Marula-spirit wordt
gedistilleerd en twee jaar gerijpt in houten vaten gemaakt van Frans eiken. Deze likeur wordt vervolgens gemengd met een fluweelzachte room om de zachte smaak van Amarula te creëren. Ben je een fan van romige koffielikeur? Dan moet je Amarula echt proberen!

Er is ook een vegan variant met smaken van Marula fruit en kokosnoot.

No Bake Amarula Cheesecake

Amarula Cheesecake recept

Doordat de likeur zo heerlijk zacht en romig is kwam ik direct op het idee om er mee te gaan bakken. Ik besloot afgelopen zondag een heerlijke No Bake Amarula Cheesecake te maken. Het was een druilerige dag en ik had verder niets te doen dus het was de perfecte dag om heerlijk de keuken in te duiken. Ik deel heel graag het Amarula Cheesecake recept met jullie.

Ingrediënten

No Bake Amarula Cheesecake

Bereidingswijze No Bake Amarula cheesecake

  1. Besluit waar je de cheesecake in wilt gaan maken. Ik heb gekozen voor prachtige cocktailglazen maar uiteraard kun je ook kiezen voor een springvorm.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de Bastogne koeken. Ik verkruimel ze in een keukenmachine maar je kunt eventueel de koeken ook in een zak doen en ze verkruimelen met bijv. een deegroller. Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels en meng dit goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem van je cocktailglazen (of springvorm) en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Plaats dit in de koelkast zodat de bodem kan opstijven.
  3. Klop de koude slagroom in een kom op tot het stijf is. Tip is echt om koude slagroom te gebruiken en een vetvrije kom. Houd de slagroom goed in de gaten want je kan hem ook te lang kloppen waardoor het boter wordt en dan kun je opnieuw beginnen. Als de slagroom mooi luchtig, vol en stijf is heb je het gewenste resultaat bereikt. Ik doe er een aantal schepjes witte basterdsuiker doorheen om hem beter te kloppen en iets zoeter te maken. Vervolgens schep ik de slagroom even over in een andere bak zodat ik verder kan met het tweede mengsel in mijn keukenmachine.
  4. Het tweede mengsel wordt het MonChou mengsel. Meng de MonChou (op kamertemperatuur) met de suiker en de pulp van het vanillestokje. Klop dit net zo lang tot het een luchtig en glad mengsel is. Vervolgens zet je de keukenmachine uit en spatel je beetje bij beetje de slagroom door het MonChou mengsel.
  5. Als laatste stap voeg je de Amarula Cream toe en zorg je dat je het geheel goed mengt. Doe dit voorzichtig met een spatel zodat je zo min mogelijk lucht uit het mengsel slaat.
  6. Haal de cocktailglazen (of springvorm) uit de koelkast en verdeel het luchtige, heerlijke mengsel over de bodem van koekkruimels. Strijk het mengsel glad met de achterkant van een lepel en laat dit in de koelkast minimaal 2 uur opstijven.

En dan? De No Bake Amarula Cheesecake is ready! Natuurlijk kun je hem daarna naar wens nog een beetje aankleden. Ik heb dit gedaan met wat Bastogne koekkruimels, wat kokosrasp voor een extra tropische touch en een gedroogd limoentje. Omdat ik de cheesecake serveer in een cocktailglas, kon een vrolijk papieren rietje niet ontbreken om het compleet te maken.

Ziet het er niet fantastisch uit? Oh en het smaakt overigens nog beter dan dat het eruit ziet. Echt, geloof me, niet normaal. Het is heerlijk! Sla dit Amarula Cheesecake recept op en probeer het zeker uit.

Je koopt Amarula Cream (70cl.) voor € 17,99 bij o.a Gall & Gall en Mitra. De rest van de ingrediënten kun je uiteraard gewoon vinden in je favoriete supermarkt. 

Let op: in de maanden september, oktober en november is er een prijsverlaging! Bij de Mitra is Cream variant voor €13,49! Bij de Gall & Gall is de Cream variant voor €13,99 en Vegan variant €17,99

Houd jij ook van bakken op een druilerige zondag? En ben jij ook dol op creamy likeur?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram Bloglovin?

Delen: