fbpx
96   171
49   181
31   69
68   138
25   273

5 handige tips om goedkoop op reis te gaan

5 handige tips om goedkoop op reis te gaan

Wij Nederlanders genieten maximaal van ieder vakantiemomentje dat ons aangeboden wordt. Of we nou op vakantie gaan in eigen land of een verre reis maken, één ding hebben we allemaal gemeen; we willen genieten, maar hierbij niet teveel uitgeven.

Er zijn verschillende manieren waarop je goedkoop op reis kunt gaan. Hier zijn enkele tips die je kunt overwegen.

1. Maak gebruik van prijsvergelijkers

Het is een enorme trend de laatste jaren, we vergelijken zo’n beetje alles online tegenwoordig. Door te vergelijken weet je natuurlijk gemakkelijk wat de kosten zijn voor jouw vakantie en weet je ook wat je kunt besparen.

Vliegtickets

Wanneer je op zoek bent naar vliegtickets dan kan je gebruik maken van verschillende platformen. Gebruik meerdere platformen en tevens de websites van vluchtmaatschappijen zelf om de goedkoopste reis te vinden. Overweeg ook andere luchthavens, wellicht vindt je hier goedkopere vluchten dan bijvoorbeeld enkel naar Schiphol te kijken.

Accommodaties

Ook accommodaties kan je gemakkelijk vergelijken en online reserveren. Je kan zoeken op basis van je reisdata en vervolgens filteren op jouw voorkeuren. Denk hierbij aan het type accommodatie of bepaalde voorzieningen die voor jou de voorkeur hebben. Boeken is gemakkelijk gedaan en door te vergelijken weet je dat je de juiste prijs betaald voor jouw accommodatie.

2.     Vroeg boek of last-minute korting

Zoals we allemaal weten betaal je tijdens de drukke vakantieperiodes mee voor dezelfde reis. Dit heeft alles te maken met vraag en aanbod. Er is echter een manier om tijdens de drukke periodes nog te kunnen besparen; door heel vroeg of heel laat te boeken.

Door al een jaar van tevoren te reserveren ben je doorgaans voordeliger uit dan te boeken wanneer iedereen dat doet. Ook door heel laat, bijvoorbeeld een week van tevoren, te boeken kan je besparen. De vluchtmaatschappijen willen natuurlijk hun vliegtuigen gevuld hebben en hoteleigenaren willen hun zoveel mogelijk gevuld hebben.

3.     Vergeet het parkeren bij de luchthaven niet

Ook het parkeren bij de luchthaven van vertrek kan je gemakkelijk online vergelijken en reserveren. Er zijn verschillende platformen beschikbaar die deze service verlenen, vaak kan je ook direct online reserveren. Of je nu zoekt naar een parkeerplaats bij Schiphol of een parking Charleroi airport, het aanbod is gericht op Nederlandse reizigers en ook de luchthavens net over de grens worden dus aangeboden.

Zoals gebruikelijk in de travel-branche kunnen ook de prijzen van een parkeerplaats bij een vliegveld enorm variëren. De prijs van een parkeerplaats ligt dus tijdens het hoogseizoen hoger dan buiten de vakantieperiodes.

Parkeren kan je op loopafstand of gecombineerd met een shuttle of valet service. Iedere parkeermethode heeft zijn eigen kenmerkende voor- en nadelen. De tarieven verschillen daarnaast ook per parkeermethode. Zorg er dus voor dat je je goed verdiept in de mogelijkheden en op tijd boekt!

4.     Kies de juiste reisperiode

Het is al meerdere keren benoemd, maar de periode van jouw reis heeft enorm veel invloed op de kosten. Omdat de vraag naar bijvoorbeeld een vliegticket of accommodatie enorm toeneemt tijdens vakantieperiodes worden de prijzen verhoogt. Dit betekent dus dat dezelfde reis, met dezelfde vlucht, met dezelfde accommodatie duurder is tijdens een vakantieperiode dan hierbuiten.

Probeer dan ook de zomermaanden, de kerstvakantie en andere vakantieweken te vermijden. Het kan je ontzettend veel geld schelen en als bijkomend voordeel kan je ook in meer rust genieten van jouw vakantiebestemmingen.

5.     Overweeg alternatieve luchthavens

Wellicht spreek ik niet voor alle Nederlanders, maar het is vrij gemakkelijk om je blind te staren op Schiphol of Eindhoven airport. Probeer eens andere luchthavens als vertrekpunt te overwegen. Het kan namelijk zo zijn dat je een goedkopere vlucht weet te boeken via bijvoorbeeld een Duitse of Belgische luchthaven.

Daarnaast verschillen de prijzen van airport parkings ook per luchthaven. Zo is Charleroi airport bijvoorbeeld kenmerkend goedkoop, ook tijdens het hoogseizoen. Deze combinatie kan je al gemakkelijk helpen tientallen tot honderden euro’s te besparen.

Conclusie

Onthoud dat goedkoop reizen soms wat extra planning en onderzoek vergt, maar het kan je de mogelijkheid bieden om geweldige ervaringen op te doen zonder je bankrekening te veel te belasten.

Delen: