fbpx
16   47
8   36
272   802
27   67
32   78

Vakantie in eigen land

Vakantie in eigen land

Denk jij bij vakantie gelijk aan een verre, zonnige bestemming? Ik snap je! Maar, dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Op vakantie in eigen land kan namelijk ook onwijs leuk zijn. Mijn vriend en ik gaan er regelmatig lekker tussenuit in Nederland. Van een overnachting aan het strand en lekker uitwaaien met onze hond tot aan een huisje in het bos in Venlo en de streek verkennen per e-chopper. Allemaal super leuk om te doen! In juni 2019 zijn we een nachtje in Overijssel geweest en dat beviel heel erg goed. Eigenlijk was het te kort om de streek echt goed te ontdekken. Als ik nu een trip zou boeken dan zou dit absoluut daar naartoe zijn. Ik vertel je er graag wat meer over. Let’s go! 

Op vakantie in eigen land

In 2019 ben ik, door mijn vriend, verrast met een nachtje weg in Overijssel. Dit was ter ere van mijn verjaardag en we genoten van een compleet verzorgd nachtje in een sterrenkubus. Het was dat weekend onwijs mooi weer en we zijn hier samen naartoe gereden op de motor. Uiteraard kozen we voor mooie binnendoor wegen en zo ontdekte we al vrij snel dat Overijssel een mooie, groene provincie is. Nederland is heeft natuurlijk hartstikke mooie plekken en daar is Overijssel/Twente er absoluut een van.

Vakantiepark Twente

Na ons nachtje weg reden we op de motor weer terug naar het mooie Brabant. Al snel zeiden we tegen elkaar dat het zonde was dat we er maar zo kort waren geweest en dat we zeker nog een keer wat langer terug zouden willen. Ik ben dan ook laatst aan het zoeken geweest naar een Vakantiepark Twente en mijn oog viel op Park de Bergvennen. Het is een park in Noordoost Twente dat ligt in Natura2000 gebied De Bergvennen. Het is een hondvriendelijk vakantiepark en dat is voor ons wel heel fijn. We vinden het namelijk super leuk om Spyke (onze hond) mee te nemen op vakantie.

‘Tijd zat!’ is wat ze in Twente zeggen. Onthaasten kun je namelijk prima in de Twentse natuur.

Wist je dat Twente geen stad is maar een landstreek? Het ligt in de provincie Overijssel en de bewoners heten Twentenaren of Tukkers. 

Tiny house huren

Een tiny house huren kan ook op het park. Een Tiny House is een klein en zo praktisch mogelijk ingericht huisje. Voor een paar daagjes is het verblijven in een Tiny House echt hartstikke leuk! Veel Tiny Houses zijn gebouwd van duurzame materialen en vaak (voor een deel) zelfvoorzienend. Daarnaast gebruik je minder gas, water en licht in een Tiny House en is het dus ook een duurzamere optie. De huisjes bij Hofparken zijn ook nog eens super mooi en mega instaproof. Eerlijk is eerlijk, daar let ik uiteraard ook op!

Ga jij weleens op vakantie in eigen land? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: