fbpx
42   220
34   73
54   169
35   219
23   229

Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

Zit jouw zomervakantie er alweer op en is het tijd om naar het werk te gaan? Ik hoop dat je een heerlijke vakantie hebt gehad en weer opgeladen bent om aan de slag te gaan. Heb jij tijdens de vakantie niet echt op je voeding gelet en is je goede voornemen om weer back to a healthy lifestyle te gaan? I got you! In dit artikel geef ik je een aantal goede suggesties om gezonde snacks om mee te nemen naar je werk. Let’s go! 

Gezonde snacks om mee te nemen naar je werk

Gezonde snacks om te eten tijdens je werk

Koekjes als tussendoortje, makkelijk natuurlijk maar niet echt gezond. Ik neem naar mijn werk altijd magere yoghurt met granola en vers fruit mee of volkoren crackers met beleg zoals hummus, hütenkase of magere kipfilet. Toch merk ik dat ik, zeker net na de vakantie, wat sneller trek krijg. Al voordat de pauze in zicht komt begint mijn maag al te knorren. Het perfecte moment om de gezonde snacks tevoorschijn te toveren.

Als je het mij vraagt zijn snackgroenten de perfecte tussendoortjes. Ze zijn lekker, gezond en super makkelijk om mee te nemen. Mijn favoriete snackgroenten zijn tomaat, paprikaatjes en komkommer. Ze zijn klein van stuk maar zitten boordevol vitamines.

  • Snacktomaatjes zitten boordevol kalium en vitamine C
  • Snackgroente komkommertjes hebben een heerlijke bite en zijn de ideale dorstlesser
  • Snackpaprika zit boordevol vitamine C en E, met een lekker bite

Natuurlijk kun je de snackgroenten zo in je broodtrommel mikken maar ik vind het altijd wel leuk om er een extra feestje van te maken. Hieronder een paar leuke ideeën:

Komkommer-Kipfilet rolletjes

Maak met een kaasschaaf dunne plakjes van de snackkomkommers. Pak vervolgens een plakje gerookte kip, smeer hier een klein laagje mosterd op. Leg in het midden de komkommerplakjes en maak er een rolletje van. Prikkertje erin en you’re ready! 

Snackspiesjes

Snijd de tomaatjes, paprika’s en komkommer in stukjes en maak er spiesjes van. Het ziet er heel kleurrijk en feestelijk uit en bij iedere hap heb je een andere groente. Heerlijk!

Paprikabootjes

Ik maak een frisse dip van yoghurt en Italiaanse kruiden. Vervolgens snijd ik de kroontjes van de paprika’s af en halveer ik ze. Uiteraard haal ik de zaadlijsten eruit en dan ontstaan er een soort van bootjes/kuipjes. Deze smeer ik vol met de yoghurtdip en voila! Je hebt een heerlijke snack.

Tip: Als ik yoghurtdip over heb, neem ik deze apart mee in een bakje. De dip is namelijk natuurlijk ook perfect om de snackspiesjes in te dippen! Daarnaast neem ik, naast mijn snackgroenten, altijd een grote drinkbeter met water mee. Ik merk namelijk dat als ik voldoende water drink ik minder snel trek krijg. 

De snackgroenten zijn verkrijgbaar bij jouw Jumbo in de buurt.

Neem jij weleens snackgroenten mee naar je werk?

Delen: