fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

3 vragen over menstruatie ondergoed beantwoord

3 vragen over menstruatie ondergoed beantwoord

Praten over menstruatie, het is inmiddels geen taboe meer. Gelukkig maar want het is natuurlijk niet meer dan normaal. Iedere vrouw heeft ermee te maken en daarom is het alleen maar fijn dat we er open over kunnen praten en elkaar kunnen helpen. Tijdens je menstruatiecyclus kun je uit verschillende hygiëneproducten kiezen, zoals tampons, inlegkruisjes, een menstruatiecup of menstruatie ondergoed. Mijn voorkeur gaat, sinds vorig jaar, absoluut uit naar menstruatie ondergoed. Ik heb echter gemerkt dat er nog veel vragen over zijn. In dit artikel 3 vragen over menstruatie ondergoed beantwoord.

Menstruatieslipjes van Snuggs

Zit menstruatie ondergoed echt lekker?

Er zijn inmiddels zo onwijs veel merken op de markt met menstruatie ondergoed in het assortiment. Het ene merk is absoluut het andere niet. Ik heb meerdere merken geprobeerd maar mijn favoriet is Snuggs menstruatie ondergoed. Dat komt omdat de menstruatieslipjes van Snuggs super zacht en stretchy zijn waardoor ze goed en comfortabel zitten. Ze zijn totaal niet dik en voelen dus niet luierachtig aan. Hierdoor kun je ze dus ook goed dragen onder je kleding zonder dat je het slipje ziet zitten. Of het menstruatie ondergoed van Snuggs echt lekker zit? Jazeker!

Hoeveel broekjes heb je nodig?

Dit is een lastige vraag omdat het afhankelijk is van hoe hevig en lang je menstrueert en welke broekjes je bestelt. Nog een belangrijke vraag: hoe vaak ben je in de gelegenheid om de broekjes te wassen? Je kunt het ondergoed in ieder geval de gehele dag veilig dragen. Afhankelijk van de dag (licht – medium – hevig) wissel ik het ondergoed. Sowieso doe ik iedere ochtend en avond een schoon slipje aan. Inmiddels heb ik een heel veel verschillende modellen. Overdag is mijn favoriet het Classic model en voor de nacht bsoluut de Hugger.

Ik ben eerst begonnen met 3 broekjes in drie verschillende modellen. Bij Snuggs heb je verschillende modellen met verschillende flows die worden aangegeven in 1 tot 4 druppels. Druppel 1 is voor de lichte menstruatie en druppel 4 voor de heftigste dag. Hoeveel broekjes je per menstruatie nodig hebt kun je dus zelf het beste inschatten. Je kunt natuurlijk ook beginnen met één slipje om te kijken of het je bevalt en zo van lieverlee meerdere modellen bestellen.

Hoe maak je menstruatie ondergoed schoon?

Dit is verruit de meest gestelde vraag en dat begrijp ik wel. Als je normaliter maandverband, inlegkruisjes of tampons gebruikt dan ben je natuurlijk gewend deze weg te gooien na gebruik. Dat is echter natuurlijk niet de bedoeling bij dit menstruatieondergoed. Het is een duurzame optie omdat je de slipjes dus kunt wassen en zo iedere menstruatie kunt gebruiken. Gelukkig is het schoonmaken van het ondergoed super easy en hygiënisch.

Na gebruik spoel je het slipje uit in koud water en vervolgens was je het ondergoed. Dit kan met de hand maar ik doe het altijd in het wasmachine. Ik kies voor een lang wasprogramma van 60 graden en was het ondergoed met vloeibaar wasmiddel zonder wasverzachter. Het drogen van het ondergoed doe ik aan de waslijn. Snuggs raad het namelijk af om het ondergoed te drogen in de droger aangezien door de hoge temperatuur het materiaal van het ondergoed sneller slijt. Ik heb heb zelf veel Snuggs slipjes en daarom verzamel ik ze samen in een waszakje. Maar, heb je bijvoorbeeld één slipje dat gewassen moet worden, dan zou ik deze zeker gewoon bij de bonte was gooien. Je hebt hem immers al schoongespoeld.

Tip: Was nieuw menstruatie ondergoed, ongeveer 1-3x voordat je het gaat gebruiken. Hiermee activeer je het absorberend vermogen. 

Wil jij dit ook eens proberen? Ik heb een hele leuke kortingscode voor je. Met de code LINDSEY15 krijg je 15% korting op het menstruatieondergoed van Snuggs. (deze code is geldig t/m 11 april) Happy shopping! 

Dit zijn 3 vragen over menstruatie ondergoed beantwoord.

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Delen: