fbpx
87   161
48   179
31   69
68   138
25   273

Besparen op gas doe je zo!

Besparen op gas doe je zo!

Benzineprijzen die stijgen, gasprijzen die door het dak schieten, boodschappen die duurder worden, it’s all over the news. Het is geen leuk nieuws en het kan zelfs flink wat stress opleveren. Je kunt je geld simpelweg maar één keer uitgeven en wanneer je vaste lasten duurder worden houd je dus minder geld over voor leuke dingen. Tijd om zoveel mogelijk te besparen zodat er genoeg overblijft voor leuke dingen. In dit artikel geef ik je drie tips. Besparen op gas doe je zo! Let’s go! 

Tips om minder gas te verbruiken

Mijn vriend en ik wonen in een hoekwoning die wij zes jaar geleden compleet opgeknapt hebben. We hebben, ik geloof, zo’n 4 jaar lang ons gasverbruik op variabel gehad en vorig jaar heeft mijn vriend hem, gelukkig, precies op tijd vastgezet. Op dit moment merken we dan ook nog niet zo heel veel last van de stijgende gasrekening. Maar, ik vind het wel belangrijk om ermee bezig te zijn en om de maatregelen te treffen die je kan treffen. Energiebesparing, duurzaam wonen en milieubewust leven zijn nu eenmaal onderwerpen die mij interesseren. Vandaar ook dit artikel.

Isolatie met kunststof kozijnen

Ons hele huis is voorzien van kunststof kozijnen. Grote kozijnen met kiepramen, love it! Natuurlijk is er mega veel aanbod in kozijnen maar er zit ook heel veel verschil in kwaliteit. Niet alleen in het kozijn zelf maar ook in de montage hiervan. Als je kiest voor een kunststof kozijn dat isolerend is en hij wordt geplaatst voor vaklui dan zet je al een stap in de goede richting. Maar natuurlijk heeft ook het glas in het kozijn invloed op de isolerende werking. Je kunt kiezen voor HR/HR++ of HR+++ glas. Van ALKU heb ik geleerd dat je ook kunt kiezen voor een kozijn met IKD-technologie. Dit is echt het neusje van de zalm! Met deze techniek blijft je woning tijdens hete dagen prettig koel en in de winter lekker warm. Zo kies je voor een beter milieu,  lage energiekosten én een aangename temperatuur in huis, het hele jaar door!

Extra isolatie

Naast het isoleren van je huis met de juiste kunststof kozijnen kun je je huis natuurlijk op nog veel meer manieren isoleren. Isoleren is gewoon één van de beste bespaartips. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een spouwmuurisolatie, een vloerisolatie en een dakisolatie. Natuurlijk zijn dit soort aanpassingen in je huis best wel ingrijpend en ook absoluut niet het goedkoopst. Maar, wanneer je van plan bent om bijv. nog 20 jaar in een huis te blijven wonen, dan is het de investering wel absoluut waard. Na verloop van tijd zal hij zichzelf terug gaan betalen. Het overwegen dus absoluut waard!

Zet de thermostaat een graad lager

Oké, we hebben tot nu toe natuurlijk vet geluk. Het is eind oktober gewoon 22 graden, hoe dan? Wij hebben thuis de kachel totaal nog niet aan gehad en ik wil dit ook zo lang mogelijk uitstellen. Op dit moment hebben wij een klein elektrisch kacheltje gekocht. Een leuk design, bestuurbaar via een app en werkt echt perfect. Als ik het ’s avonds toch even koud heb dan zet ik een klein half uurtje dit kacheltje aan. Kop thee erbij, dekentje op de bank en ik ben weer helemaal comfy. Echt de kachel aanzetten is bij ons dus nog niet aan de orde geweest. Wil je de kachel wel aan gaan zetten? Zet dan de thermostaat een graad lager dan dat je gewend bent. Het bespaart namelijk echt heel wat gas!

Lees ook –> mijn favoriete avond

Besparen op gas doe je zo! Dit zijn mijn 3 Tips om minder gas te verbruiken. Wat is jouw ultieme bespaartip? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen: