fbpx
76   152
45   175
30   67
68   137
25   272

Tips bij warm weer

Tips bij warm weer

Wat te doen bij hitte? Jeetje, met hitte hebben we de afgelopen dagen absoluut te maken gehad. Niet zomaar warmte maar echt een hittegolf. Op zich hoor je mij niet klagen. Ik ben dol op de zomer en kan juist enorm genieten van warme, zomerse dagen. Toch is het op dit soort dagen wel erg fijn om wat maatregelen te treffen om de hitte te beperken. In dit artikel geef ik je daarom tips bij warm weer. Kun jij wel wat tips gebruiken? Lees dan zeker mee!

Draag items van bamboe textiel

We kennen allemaal de stof linnen wel als luchtige stof, maar heb je weleens gehoord van bamboe? Dit is echt de perfecte stof bij hitte! Bamboe bevat microgaatjes in de vezel waardoor de stof onwijs goed ventileert. Hierdoor blijf je beduidend langer fris en droog. Daarnaast voert de stof vocht ook weer enorm snel af. Textiel wat van bamboe is gemaakt is ook nog eens superzacht, antibacterieel, hypoallergeen, anti-statisch en kreukvrij.

Bamboe is bovendien een gewas wat duurzaam te telen is. De plant heeft maar weinig water nodig, groeit ontzettend hard waardoor meststoffen overbodig zijn en er hoeven geen pesticiden worden gebruikt. Bijvoorbeeld bamboe sokken zijn dus de beste keuze voor je voeten en voor het milieu.

Ik ben echt een sneakermeisje en combineer mijn zomerse lookjes dan ook het liefst met een goed paar sneakers. Maar, in mijn sneakers zonder sokjes ga ik echt nooit. Dit vind ik namelijk echt vreselijk zitten! De bamboe sneaker footies in de kleur wit zijn mijn favoriet. Dit zijn bamboe sokken voor dames, maar wanneer ik ze kwijt ben heeft mijn vriend ze toch echt ingepikt.

Onze bamboe sokken zijn van het merk Bamboo en wij bestellen deze online bij Apollo sokken. Naast sokken zijn er bijvoorbeeld ook t-shirts en boxers te koop van bamboe textiel. Ook echte aanraders, aldus mijn vriend.

Een leuk feitje is overigens dat bamboe in de winter juist warmte vast houdt! De open structuur van de vezels zorgt in de zomer voor een heerlijk koel gevoel maar in de winter juist voor het vasthouden van extra warmte. De lange, zwarte sokken die je op de foto ziet dragen mijn vriend en ik juist mega graag in de winter.

Houd een siësta en plan een tropenrooster

Wees lekker relaxed en verzet je niet tegen de hitte maar pas je aan. Je kunt bijvoorbeeld proberen om tussen 12:00 uur en 16.00 uur weinig te ondernemen. Die Spanjaarden zijn nog niet zo gek met hun siësta’s tussen de middag! Niet alleen kun je de hitte even ontvluchten maar kun je door een powernap ook je  zware en lome gevoel kwijtraken. Met een siësta kun je je energielevel weer even opkrikken. Daarnaast kan het ook goed zijn dat je lichaam het hard nodig heeft. Je lichaam is zichzelf namelijk de hele dag aan het koelen en dat kost energie. Geef er dus gewoon even lekker aan toe en pak een momentje voor een powernap!

Het kan daarnaast echt onwijs helpen om je dagindeling aan te passen aan de hitte. Zo kun je bijvoorbeeld vroeger opstaan om je boodschappen te doen in de nog relatief koele ochtend. Of ga bijvoorbeeld pas een lange wandeling met je hond maken rond 20:00/21:00 uur zodra het wat begint af te koelen. Een hond maak je niet blij met een wandeling in de brandende zon en jezelf ook niet!

Bescherm je huid tegen de zon

Ga je op je sneakers, inclusief bamboe sokken, na je siësta alsnog de deur uit? Bescherm je huid dan goed tegen de zon. De stralingen (UVA en UVB) van de zon zijn tijdens de zomer enorm hoog en zijn echt heel erg slecht voor onze huid. Voor je het weet ben je, zonder dat je het doorhebt, al verbrand! Smeer je dus echt altijd in. Ik smeer zelf het liefst, in het begin van de zomer, met een SPF50. Naarmate ik wat gewend ben aan de zon zwak ik dit af naar een SPF30 maar lager dan dat ga ik eigenlijk nooit. Ik vind mijn huid beschermen tegen de zon enorm belangrijk en neem dit dan ook erg serieus.

Lees ook –> Zonnebrand – alles wat je moet weten

Dit zijn mijn 3 Tips bij warm weer. Ik hoop dat je er iets aan hebt. En verder? Geniet lekker van de zomer!

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: