fbpx
25   138
32   72
12   186
65   385
33   193

Biologische wijnen van B-Liv

Biologische wijnen van B-Liv

Als je mij volgt op Instagram dan weet je dat ik dol ben op gezellige borrelavondjes met een goede fles wijn. Je ziet dit in ieder geval regelmatig voorbij komen in mijn Instagram Stories. Voor mij zijn dit ultieme geluksmomentjes. Een tijdje geleden heb ik de Biologische wijnen van B-Liv ontdekt en deze vallen enorm in de smaak. Overigens niet alleen bij mij maar zeker ook bij mijn familie en vrienden. Vandaar dat ik er graag wat meer over vertel. Ben jij nog op zoek naar (h)eerlijke, betaalbare wijn? Lees dan zeker mee. Wine not?

(h)eerlijke wijn

Duurzaamheid is een enorm populair onderwerp. In Nederland zijn we milieubewuster en kiezen vaker voor biologische producten. Stapje voor stapje wordt Nederland duurzamer. Het aanbod in duurzame producten wordt ook steeds groter.

B-honest, B-balanced, B-lieve

B-Liv, een premium Chileens wijnmerk laat zien hoe het kan en hoe het dus eigenlijk moet. Je kunt zelfs wel stellen dat, met de komst van B-Liv, de nieuwe standaard voor super duurzame wijn in de supermarkt is gezet. In dit artikel stel ik je dus heel erg graag voor aan de biologische wijnen van B-Liv.

De wijnen hebben een lage impact op het milieu, zijn organic en 100% vegan. Daarnaast zijn deze premium wijnen gebotteld in een van de meest lichte flessen ter wereld. De kurk is natuurlijk composteerbaar, er zit geen capsule om de huls van de fles en de labels zijn gemaakt van 90% gerecycled papier. Met andere woorden: de wijnen zijn niet alleen (h)eerlijk, maar ook goed voor zowel mens als milieu. Van deze wijnen kun je dus echt zonder schuldgevoel genieten!

Er zijn vier verschillende soorten B-Liv wijn, namelijk:

 • Sauvignon Blanc
  • Op zoek naar een heerlijke frisse en lichte wijn? Dan zit je met deze Sauvignon Blanc echt perfect. Het is een hele soepele wijn die makkelijk wegdrinkt en eigenlijk perfect is in deze tijd van het jaar. Hij is zeer fris met de smaak van citroen, groene asperges en passievrucht.
  • Deze Sauvignon Blanc is o.a. heerlijk bij frisse salades, schaal-en schelpdieren, vis en gerechten uit de Aziatische keuken.
  • Uitsluitend in contact met roestvrijstalen tanks (niet met hout)
  • Alcohol Percentage is 13%
 • Rosé
  • Deze Rosé wordt gemaakt van Syrah, die in Chili ook wel Shiraz wordt genoemd. De wijnmakers zijn voor deze wijn gegaan voor een lichte en verfrissende smaak. Je proeft o.a. frambozen, kersen, aalbessen, grapefruit en groene kruiden. Een leuk weetje is dat de druiven voor deze wijn in de ochtend zo vroeg mogelijk worden geoogst. Dit maakt de rosé namelijk extra fris en fruitig.
  • Deze Rosé is o.a. heerlijk als aperitief of bij frisse, zomerse salades.
  • Uitsluitend in contact met roestvrijstalen tanks (niet met hout)
  • Alcohol Percentage is 13.5%
 • Cabernet Sauvignon
  • Aan deze heerlijke rode wijn is 7% carmenère: de nationale druif van Chili toegevoegd. Dit schijnt zelfs het geheim van de wijnmaker te zijn. De toevoeging van deze druif maakt deze rode wijn een stukje extra fruitiger. Daarnaast proef je de smaak van toffee, vanille en tabak naast aardbeien, kersen en gedroogde vijgen
  • Deze Cabernet Sauvignon is o.a. heerlijk bij rood vlees, ovenschotels, gegrilde aubergine en oude kaas.
  • Een vijfde deel van de wijn rijpt acht maanden op eikenhouten vaten.
  • Alcoholpercentage is 13,5%
 • Red blend
  • De naam ‘red blend’ zegt het al, deze wijn is een mix van verschillende druiven. Van de Cabernet Sauvignon (41%), Carmenère Y (31%) en de Syrah (27%) om precies te zijn. In deze wijn ruik je rood fruit zoals kersen maar ook kruiden zoals peper en dille.
  • Deze Red Blend is o.a. heerlijk bij een goed gevulde borrelplank met bijvoorbeeld fuet en serranoham.
  • Een vijfde deel van de wijn rijpt acht maanden op eikenhouten vaten.
  • Alcoholpercentage is 13,4%

De wijnen zijn op dit moment te koop bij een paar Jumbo vestigingen en zijn aan het uitbreiden naar meerdere winkels. De wijnen kosten €6,79 per fles.

Je vraagt je nu misschien af welke wijn mijn favoriet is, maar eerlijk gezegd heb ik die niet. Ik ben echt dol op zowel witte, rosé als rode wijn en heb van alle 4 de wijnen genoten. Het is bij mij echt afhankelijk van de setting. Op een heerlijke zomerse dag kan ik bijvoorbeeld juist erg genieten van de witte wijn of van een rosé. Maar tijdens een gezellige borrel met vrienden en een goed gevulde borrelplank kan ik een rode wijn juist ook weer erg waarderen. Wat ik niet lekker vind zijn zure wijnen of wijnen met een wrange afdronk en dat hebben deze wijnen alle vier niet dus dat is zeer positief. Eén ding is zeker, met deze B-Liv premium Chileense wijnen zit je echt goed!

Giga giveaway!

In samenwerking met B-Liv mag ik een fantastische fiets weggeven. Jazeker, een fiets! Hoe tof is dat? Echt een mega giveaway die je, als je wel een nieuwe fiets kunt gebruiken, zeker niet mag missen. De winactie loopt via instagram dus ga zeker naar mijn account (@lindseybeljaars) en zorgt dat je meedoet!

👉🏻 Natuurlijk zou het heel leuk zijn als je 2 vrienden tagt die deze winactie absoluut niet mogen missen en als je in je stories aankondigt dat je meedoet! Daarnaast zou het heel erg leuk zijn als je @bliv_wine en mij (@lindseybeljaars) volgt op Instagram.

Ken jij de Biologische wijnen van B-Liv? 

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen:

1 Reactie

 1. Marianne Scholten
  17 augustus 2022 / 10:31

  Ik moest wel even naar een grotere Jumbo vestiging, maar uiteindelijk heb ik de B-Liv-wine kunnen ontdekken. Ik moet eerlijk bezdat ik normaal gesproken de Chileense wijn laat staan. Dat komt denk ik door mijn vader, die me de liefde voor wijn heeft bijgebracht. Maar dit smaakt naar meer!