fbpx
17   33
58   258
41   84
60   177
40   226

Varen in de Biesbosch

Varen in de Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch, ben je er weleens geweest? Het is een natuurgebied dat opgesplitst wordt in drie delen, namelijk de Dordtse-, Sliedrechtse- en Brabantse Biesbosch. Ik woon al heel mijn leven in Noord-Brabant, vlakbij de Biesbosch en ken het Brabantse gebied op mijn duimpje. Varen in de Biesbosch vind ik heerlijk om te doen. Vandaar dat ik je er graag wat meer over vertel in dit artikel.

Boot huren Biesbosch

Ga jij op vakantie in eigen land? Dan mag je eigenlijk een bezoekje aan de Biesbosch niet overslaan. Het is een natuurgebied dat bestaat uit kronkelende kreken en wandelpaden. Het gebied kent eb en vloed en hierdoor is er een enorm divers landschap te vinden. In de Biesbosch leven honderden dier- en plantsoorten. Er zijn diverse uitkijktorens in het gebied die je echt een prachtig uitzicht geven. Je kunt letterlijk kilometers ver kijken. Adembenemend!

Wist je dat de Biesbosch het grootste zoetwatergetijdengebied van heel Europa is? 

De Biesbosch kun je verkennen te voet en zelf een gedeelte per fiets maar het beste doe je dit toch vanuit het water. Je kunt een grote rondvaart boeken maar dit raad ik persoonlijk af. De grote rondvaartboten kunnen niet in de kleine, prachtige kreekjes komen en varen eerder een rondje rondom de Biesbosch dan door de Biesbosch. Een bootje huren in de Biesbosch is dan ook het beste idee.

Het is heel chill om het gebied te verkennen in een Bootje Gezond. Dit is namelijk een hele ruime elektrische sloep. Ontzettend makkelijk te besturen, biedt plaats aan 11 personen en is dus elektrisch. Je kunt het gebied hierdoor fluisterstil verkennen zonder last te hebben van een ronkende en stinkende buitenboordmotor. Het verhuurbedrijf zit in Raamsdonksveer, bij Restaurant Fort Lunet. Je vaart vanuit deze plek de Donge af, steekt de Amer over en vaart zo de Brabantse Biesbosch in. Echt een aanrader!

Bij de opstapplaats, het restaurant, kun je terecht voor de lunch, een borrel of een diner. Ze hebben een terras aan het water maar ook een mooi terras op de Binnenplaats met een toffe, relaxte festivalsfeer. Erg leuk om je dagje weg in de Biesbosch te starten of te eindigen.

Lees ook –> Beverspotten in de Biesbosch

Varen in de Biesbosch, heb jij het weleens gedaan?

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: