fbpx
117   136
51   189
45   98
13   192
66   390

3 Tips om je huis koel te houden

3 Tips om je huis koel te houden

Afgelopen dinsdag deelde ik op mijn blog drie manieren om je hond koel te houden. Dit artikel werd erg goed gelezen en ik hoop dat jullie iets aan mijn tips hebben gehad. Het artikel inspireerde mij om in een artikel 3 tips om je huis koel te houden te delen. Lukt het jou maar niet om de warmte buiten te houden? Wellicht kunnen mijn tips wat verschil voor je maken. Lees je mee?

Houd alles potdicht

Dit is echt heel erg belangrijk. Vooral op het heetst van de dag! Door de ramen en deuren open te zetten laat je de warme lucht binnen en dat is precies wat je niet wilt. Je kunt dus het beste de ramen en deuren gesloten houden. Heb je zonwering en/of gordijnen hangen? Doe deze dan ook dicht zodat ook de warme van de zon buiten gehouden wordt. In de ochtend heel vroeg of ’s avonds laat, zodra het begint te waaien en begint af te koelen kun je alles juist wel open zetten om de koele lucht je huis in te laten.

Doe lekker rustig aan

Maak je vooral niet te druk op een bloedhete dag. Had je allerlei plannen zoals poetsen, stofzuigen en wasjes draaien? Of moet de tuin hoognodig onkruidvrij worden gemaakt? Schuif die klusjes maar even lekker op, dat kan ook prima op een andere dag. Doe lekker rustig aan! Ga bijvoorbeeld lekker in de tuin liggen, in de schaduw, met een koel drankje en je favoriete boek. Geniet van het feit dat het heerlijk weer is. Voor je het weet is het weer winter 😉

Lees ook –> Lekkere homemade ice tea

Schaf een apparaat aan

Het ene huis krijg je natuurlijk makkelijker koel dan het andere huis. Wij hebben een hoekwoning met de tuin op het zuiden. Op het heetst van de dag staat de zon op onze garage die een mooie buffer is voor de hitte. Dat scheelt echt! Afgelopen dinsdag was het in huis zo’n 24 à 25 graden wat volgens mij helemaal zo slecht niet is. Ik heb namelijk gehoord van vrienden en collega’s dat het bij hen makkelijk 28 tot 30 graden was in huis! Krijg jij jou huis dus echt niet koel door alles potdicht te houden? Dan zit er nog één ding op, namelijk; schaf een apparaat aan. Voor een ventilator, aircooler of airco kun je uiteraard terecht bij Coolblue.

Dit zijn, als je het mij vraagt, de beste 3 Tips om je huis koel te houden. 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen: