fbpx
198   204
82   236
56   116
13   195
66   391

Lekkere, homemade Ice Tea

Oh jeetje, wat een heerlijk weer is het toch. Daar kan ik zo extreem van genieten! In de herfst/winter drink ik de hele dag door water en thee. Met in de ochtend meestal één of twee kopjes koffie. In de lente/zomer heb ik het liefst toch water of iets fris. In ieder geval iets met een smaakje. Mijn vriend en ik zijn absoluut geen frisdrank drinkers en zo kwam ik op het idee om eens homemade Ice Tea te maken. Op een heerlijke, zomerse dag deed ik een poging en dat pakte verrassend goed uit. Ik vertel je er alles over!

Lekkere, homemade Ice Tea

Ice Tea is, volgens mij, het meest populaire drankje in de zomer. Ik vind het heerlijk maar wel vaak een tikkeltje te zoet. Vandaar dat ik eens besloot om het zelf te gaan maken. Zoals gezegd is dit echt verrassend goed uitgepakt. Inmiddels hebben wij bijna iedere dag wel een fles lekkere, homemade Ice Tea in onze koelkast staan. Lekker met wat ijsklontjes en een schijfje citroen. #yummmiee

How To?

Gelukkig is Ice Tea maken echt mega makkelijk. Het is namelijk gewoon letterlijk afgekoelde thee. Wat heb je nodig? Gelukkig niet zoveel. In ieder geval, om te beginnen, een fles waarin je de icetea wilt gaan doen. Ik pak het als volgt aan:

 • Ik vul de fles, waarin ik de icetea, wil gaan doen, voor de helft met water. Precies deze afmeting doe ik in de waterkoker en dat water kook ik. Van het gekookte water maak ik thee, hele sterkte thee (in een maatbeker). Ik gebruik hier zelf verse thee voor. Ik vul hiervoor een theezeefje met een flinke schep thee en laat het theezeefje in het water staan totdat het water volledig is afgekoeld. Daarnaast doe ik er nog een halve citroen bij, honing en gember. Dit is puur naar eigen smaak en wens. Als het water volledig is afgekoeld giet ik deze afgekoelde, sterke thee in de fles waar de icetea in komt te zitten. De hoeveelheid komt dus precies tot de helft en de rest van vul ik aan met kraanwater. Hierdoor wordt de hele sterke thee dus een stuk ‘slapper’ en hierdoor krijg je precies de goede verhouding.

Simpel toch? Inmiddels heb ik deze lekkere, homemade ice tea gemaakt met verschillende soorten thee. Zoals bijvoorbeeld:

 • Rooibos thee met appel en kaneel
 • Groene thee met citroen en gember
 • Witte thee met kamille en lavendel

Ik zou zeggen, probeer het thuis gewoon eens uit met de thee die je in huis hebt. Het is zo makkelijk en simpel te maken en het kan, volgens mij, met letterlijk iedere theesoort. Houd je van zoet? Dan kun je er, zodra het water nog warm is, een schep suiker bij doen. Zelf vind ik dit echt totaal niet nodig en vind ik de combinatie van thee, gember, citroen en honing al meer dan genoeg smaak geven.

 • Extra tip: giet ze ook in ijsvormpjes voor heerlijke, homemade ice tea ijsjes! 

Heb jij thuis weleens zelf ice tea gemaakt? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Delen:

2 Reacties

 1. 3 juni 2020 / 21:12

  oh, lekker met citroen en gember! Lekker zomers ook 🙂

 2. 1 juni 2020 / 17:06

  Wat lekker! Heerlijk zo’n zomers drankje. Ik ben gek op ice tea.