fbpx
21   47
59   262
41   86
60   179
40   227

Welke menstruatieproducten zijn er?

Welke menstruatieproducten zijn er?

Welke menstruatieproducten zijn er? Op zich is dit helemaal geen gekke vraag. Anno 2022 zijn er namelijk onwijs veel menstruatieproducten en ken jij ze eigenlijk allemaal wel? Ben jij op de hoogte van alle opties die er zijn? In dit artikel geef ik je antwoord op de vraag welke menstruatieproducten er zijn en vertel ik meer over mijn voorkeur. Let’s go! 

Menstruatieproducten op een rij

  • Inlegkruisjes
  • Maandverband (ook in een herbruikbare variant)
  • Tampons (ook in een herbruikbare variant)
  • Menstruatiecup
  • Menstruatieondergoed

Om te onderzoeken welke optie het beste bij jou past moet je het natuurlijk uitproberen. Ga niet te veel af op meningen van andere want wat voor de één prettig is, is dat voor de ander absoluut niet. Er is geen ‘beste’ product, het werkt allemaal en je moet gewoon vooral kijken naar wat jij prettig vind.

Inlegkruisje

Toen ik net ongesteld werd, volgens mij was ik 14 (???), gebruikte ik alleen inlegkruisjes. Ik heb nooit echt een super hevige menstruatie gehad en nooit klachten gehad zoals buikpijn en hoofdpijn en ben zelfs nog nooit doorgelekt. Je kunt denken TMI, maar ik vind dit belangrijk om te delen omdat iedereen anders menstrueert en dit ook kan leiden tot een bepaalde voorkeur voor een product.

Tampons & maandverband

Naarmate ik wat ouder werd begon ik tampons te gebruiken en maandverband gedurende de nacht. Daarnaast moet ik erbij vertellen dat ik de pil slik en deze regelmatig doorslik waardoor ik ook niet iedere maand ‘last’ heb van een menstruatie. Anyways, de combinatie van tampons en maandverband heeft heel wat jaren voor mij gewerkt. Sidenote: dit waren overigens géén herbruikbare varianten.

Menstruatiecup

In 2021 maakte ik kennis met de menstruatiecup. Eigenlijk was ik direct super sceptisch, alles behalve enthousiast maar ik besloot het toch te proberen. Er waren namelijk zoveel influencers zo enthousiast over dit product! Na één keer werd mijn gevoel eigenlijk direct bevestigd. Dit is echt helemaal niets voor mij! Wat een onwijs onhandig, vervelend rot ding zeg. Ik heb hem direct weggegooid, haha!

Period underwear

Naast de menstruatiecup maakte ik in 2021 ook kennis met period underwear oftewel menstruatieondergoed. Hierbij dacht ik eigenlijk meteen, why not? Het leek mij eigenlijk direct ideaal en super comfortabel. Inmiddels heb ik diverse merken van menstruatieondergoed geprobeerd en mijn favoriet is het menstruatie ondergoed van Snuggs. Dit ondergoed is echt gemaakt van super goede kwaliteit en Snuggs heeft onwijs veel verschillende modellen. Zoals ik al eerder aangaf is mijn menstruatie helemaal niet zo hevig waardoor ik snel voldoende heb aan het bikini of brazilian model. Door het dragen van dit ondergoed heb je haast niet door dat je überhaupt ongesteld bent aangezien je niet bezig bent met bijvoorbeeld maandverband en/of tampons. Na het dragen van het ondergoed spoel je het uit met koud water en vervolgens kan het gewoon mee in de bonte was. Dan is het ondergoed bij de volgende menstruatie weer good to go. Het is echt een heel comfortabel en ideaal menstruatieproduct en natuurlijk lekker duurzaam!

Wat is jouw favoriete menstruatieproduct? Welk product heb je nog nooit geprobeerd maar zou je wel een keertje willen proberen?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: