fbpx
84   158
47   178
30   68
68   137
25   272

Een geslaagde barbecue organiseren – 3 tips!

Een geslaagde barbecue organiseren - 3 tips!

De lente is in volle gang en we hebben de zomer nog tegemoet. Heerlijk! Mijn favoriete seizoenen van het jaar. Zodra het zonnetje schijnt en de temperatuur het toelaat vinden wij het heerlijk om buiten te eten. Naast een normale avondmaaltijd slingeren wij ook geregeld de barbecue aan. Maar, hoe kun je nou een geslaagde barbecue organiseren? Ik geef je in dit artikel tips. Lees je mee?

Op de BBQ

Het belangrijke bij een barbecue is natuurlijk het eten. Eerlijk is eerlijk, daar draait het natuurlijk om. Bij een barbecue denkt men al snel aan vlees en dat is naar mijn mening ook meer dan terecht. Een goed stuk bbq vlees kan gewoon echt niet ontbreken. Hamburgers, spareribs of een mooie bavette zal absoluut hoge ogen gooien. Ik heb laatst een barbecue georganiseerd met vlees van Bollensteak. Dit heb ik online besteld, werd netjes bezorgd en was echt onwijs goed. Wat mij betreft echt een aanrader! Naast vlees zal je jouw gasten ook zeker blij maken met een mooi stuk vis, zoals bijvoorbeeld een grote zalmmoot met verse dille en citroen. Lekker wat groente kan natuurlijk ook niet ontbreken dus denk ook aan zoete maïskolven of maak een lekkere, gekleurde groentenspies!

On the side

Natuurlijk is een barbecue niet compleet zonder sidedishes. Onmisbaar voor mij is een stokbroodje met kruidenboter. Gewoon echt een musthave als je het mij vraagt. Met uiteraard wat heerlijke salades zoals een pastasalade en een frisse, groene salade. Zet daarnaast ook diverse sausjes op tafel zoals knoflook-, cocktail- en barbecuesaus. Natuurlijk kun je ook uitpakken met wat heerlijke, zomerse drankjes. Maak een pot tapwater met vers fruit, een verfrissende Gin Tonic of verzorg wat zomerse speciaalbiertjes zoals Jopen Life’s a Beach of een Biri van Brouwerij ’t IJ.

Een leuk plekje

Natuurlijk heeft de plek van jouw barbecue ook invloed op de sfeer. Organiseer jij jouw barbecue in de achtertuin? Op je dakterras of misschien wel in een park? Misschien wel onder een mooie, grote boom of juist onder een overkapping of veranda? Zorg er in ieder geval voor dat jij dit plekje leuk aankleed. Hierbij kun je denken aan lampionnen, kaarsjes, een houtkorf of misschien zelfs wel toffe priklichten voor de festival vibes. Oh en als je toch bezig bent, zorg dan ook gelijk voor gezellige tafeldecoratie, servies en een goede afspeellijst met zwoele, zomerse nummers!

Een geslaagde barbecue organiseren, hierbij mijn 3 tips!

Organiseer jij weleens een barbecue in de lente en/of zomer?

Pin this image on Pinterest

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: