fbpx
5   130
63   374
32   178
76   132
68   113

Leuke klusjes in huis

Leuke klusjes in huis

Volgens mij zijn klusjes in huis niemand z’n hobby. Maar ze moeten nu eenmaal gebeuren en het hoort er nu eenmaal bij. Ik ben er niet echt fan van maar er zijn zeker klusjes die ik leuker vind dan andere. Vandaar dat ik dacht, laat ik er eens een positieve draai aan geven. In dit artikel is het tijd om leuke klusjes in huis te bespreken. Althans, klusjes die ik leuk vind. En wellicht moet je hierbij leuk een beetje tussen haakjes lezen, haha! Let’s go! 

Leuke huishoudelijke taken

Wasjes draaien

Kleine wasjes, grote wasjes. Oké, aan de was doen heb ik eigenlijk niet zo’n hekel. Ik vind het heerlijk om ervoor te zorgen dat de wasmanden leeg zijn en dus al onze kleding lekker schoon is. De bonte was is mijn favoriet aangezien ik die vanuit onze beste wasmachine linea recta in de droger gooi. Vervolgens vind ik het eerlijk gezegd best wel satisfying om de sokken en het ondergoed te sorteren en setjes te maken. Het ophangen van de normale kleding op de waslijn is iets minder mijn favoriet maar het vervolgens opvouwen en terugleggen in de kast vind ik dan weer helemaal niet erg om te doen. Over het algemeen is dus het zorgen voor de was één van de huishoudelijke taken die ik zonder te klagen doe.

Stofzuigen

Wij hebben uiteraard een hond en een kat in huis en daarom stofzuigen wij geregeld. Stieken vind ik stofzuigen dus ook heel erg satisfying om te doen omdat je letterlijk direct resultaat ziet van wat je doet. Hierdoor heb ik het idee dat ik iets niet voor niets doe en dat is natuurlijk prettig. Ik heb op dit moment een normale stofzuiger, gewoon met een snoer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een draadloze stofzuiger of zelfs een robotstofzuiger aan het overwegen ben. Dat is puur omdat ik, terwijl ik aan het stofzuigen ben, altijd het snoer vervloek.

Tuinieren / planten onderhouden

Jawel, dit vind ik ook absoluut een huishoudelijke taak. Tuinieren is er eentje die natuurlijk in de herfst en winter wat minder van toepassing is maar wel belangrijk is in de lente en zomer. Ik heb, vind ik zelf, best wel groene vingers en vind het dus heerlijk om buiten met mijn vingers in de aarde te wroeten en mijn bloemen en planten te verzorgen. Daarnaast hebben wij in huis ook heel wat planten staan en ook die verzorg ik met heel veel plezier. Ik zorg altijd dat ze op tijd water en voeding krijgen en verwijder de dorre bladeren direct zodat ze er tiptop uitzien.

Lees ook –> 5 kamerplanten die niet doodgaan

Wat mij betreft zijn deze drie klusjes dus best wel leuke klusjes in huis. Oooooh en natuurlijk koken! Ik ben dol op koken! Maar misschien is dat niet helemaal een ‘huishoudelijke taak?’ Of wel? Ik ben heel benieuwd, ben jij het met mij eens of totaal niet? Zo niet, welke klusjes in huis vind jij niet zo erg om te doen? Let me know!

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: