fbpx
32   147
25   56
67   128
25   261
24   103

5 kamerplanten die niet doodgaan

Ja, je leest het goed. In dit artikel omschrijf ik 5 kamerplanten die niet doodgaan, zelfs niet door jou! Mijn huis is inmiddels een kleine ‘urban jungle’ en een aantal planten zijn gewoon ontzettend makkelijk om te verzorgen. Sterker nog, je krijgt ze niet dood. Benieuwd naar deze 5 kamerplanten? Lees gezellig mee.

5 kamerplanten die niet doodgaan

Pannenkoekenplant

Je kent hem vast wel, de pannenkoekenplant. Ook wel bekend als de pilea peperomioides. Het is een heel populair plantje met dunne stengels en grote, ronde bladeren. Deze bladeren lijken op pannenkoeken en uiteraard heeft deze plant zijn naam daar aan te danken. Hij houdt van een lichte standplaats maar kan niet goed tegen direct zonlicht. Het liefst heeft hij iedere week water water en hij vind het niet erg als de grond tussen de waterbeurten een klein beetje indroogt. In de winter verliest hij flink wat bladeren, schrik hier niet van. 

Gatenplant

Wederom een hele populaire plant. De gatenplant, oftewel de Monstera Deliciosa. Een prachtige, tropische plant die bekend staat om zijn gigantische bladeren met hierin gaten. Je begrijpt bij deze plant natuurlijk ook wel waar hij zijn naam aan te danken heeft. Deze plant kan zowel op een lichte als op een wat donkerdere standplaats staan. Geef hem ongeveer 2 keer in de week wat water en jouw gatenplant zal zich al snel thuis voelen.

Sanseveria 

Deze plant is er echt in zoveel verschillende soorten en maten. Ik heb een basic sanseveria en geloof me, dit is echt de makkelijkste plant die er is. Ik kan hem weken vergeten en hij heeft letterlijk nergens last van. Je kunt hem daarnaast neerzetten op iedere gewenste plek. Het is dus een plant met weinig voorkeuren. Ideaal om mee te beginnen! Een leuk weetje; deze plant is familie van de asperge!

Lepelplant 

Een schattig plantje met mooie, groene bladeren en (wanneer hij het echt goed naar zijn zin heeft) prachtige witte bloemen. De planten zijn goedkoop, zuiveren de lucht en houden van heel veel water. Vergeten doe je ze echter niet. Wanneer de lepelplant water te kort heeft, laat hij zijn bladeren helemaal zakken. Het wordt dan echt een heel zielig plantje, haha! Even een flinke scheut water erbij en hij zet zijn bladeren weer overeind en is weer happy. Hoe handig?

Calathea

Wederom een plant die er in zoveel verschillende soorten en maten is. Ik heb Calathea Medallion, een Calathea Rufibarba en een Calathea Compact Star. Deze heb ik alle drie al een flinke tijd en ze zijn dus heel makkelijk om te verzorgen. Ze hebben niet zo veel licht nodig en kunnen prima een tijdje zonder water. Hij geeft, net als de Lepelplant, aan wanneer hij water nodig heeft. Overigens niet door zijn bladeren te laten zakken maar door ze naar binnen te krullen. Even water geven en na een uurtje zijn de bladeren weer netjes!

Ben je nog op zoek naar een fijne webshop waar ze mooie en goede kamerplanten verkopen? Kijk eens bij Groene-Kamerplanten.nl Deze webshop is nog niet heel bekend maar het is absoluut mijn favoriet! En geloof me, dat wilt wat zeggen. 

Dit zijn naar mijn mening 5 kamerplanten die niet doodgaan. Heb jij één van deze 5 kamerplanten in je huis staan? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen:

2 Reacties

  1. 18 september 2019 / 13:30

    Ik vind dit artikel echt goed gemaakt, ben blij deze blog te lezen. Dikke duim! Gr.

  2. 12 september 2019 / 08:06

    Blij om te zien dat de Monstera Deliciosa in dit lijstje staat, want die heb ik mijn vriend net een cadeau gegaan en wij niet niet al te best met planten in leven houden. Leuk dat je zoveel planten in huis hebt!