fbpx
105   192
100   187
79   260
113   240
121   281

Ik ben dol op koken

Je ziet het op mijn blog niet zo naar voren komen, maar ik ben dol op koken. Zo nu en dan deel ik op instagram (@lindseybeljaars) weleens een gerecht of een recept maar op mijn blog dus eigenlijk nooit. In dit artikel is het toch eens tijd om jullie wat meer te vertellen over mijn liefde voor koken. Lees je mee?

Ik ben dol op koken

Mijn vriend en ik wonen nu bijna drie jaar samen en alhoewel we alle huishoudelijke taken eerlijk verdelen, is koken toch echt mijn taak. Dat vind ik helemaal niet erg want ik vind koken heerlijk om te doen. Toen ik nog thuis woonde kookte ik nooit aangezien mijn moeder dit altijd deed. Wat ik destijds wel heel veel deed was taarten bakken. Jawel! Had je dat ooit van mij verwacht? Haha! Op een gegeven moment kreeg ik allerlei aanvragen uit de buurt, nam ik heel mijn moeders keuken in beslag (letterlijk!) en verdiende ik er zelfs een leuk zakcentje mee. Uiteindelijk werd dit veel te arbeidsintensief en kon ik het absoluut niet combineren met mijn werk en mijn studie.

Alhoewel ik zo nu en dan nog weleens wat cupcakes of koekjes bak is het echt al heel lang geleden dat ik een ‘echte’ taart heb gemaakt. Op de kwarktaart van Dr. Oetker na dan, haha!

Ik werk fulltime en als ik uit mijn werk kom dan vind ik het heerlijk om te gaan koken. Even mijn gedachten verzetten, gewoon lekker groente snijden en kokerellen maar. Ik probeer dan ook zoveel mogelijk nieuwe recepten uit en blijf het leuk vinden om telkens weer wat lekkers voor te schotelen. Gelukkig lusten mijn vriend en ik echt alles dus the sky is the limit.

Laat ik eens wat dieper in gaan op onze keuken. Wij hebben een L-vormige keuken met witte kastjes en grove, industriële handgrepen. Ons aanrechtblad is van natuursteen en is bijna helemaal zwart. Rondom de keuken hebben we, van hetzelfde natuursteen, een opstaande rand. Links tref je eerst onze grote koelkast, gevolgd door het fornuis, de hoek om de wasbak en de keuken eindigt bij de vaatwasser. De eyecatcher is absoluut ons fornuis. Dit is een groot, zwart fornuis (1 meter breed) van het merk Belling. Hij heeft 5 gaspitten met in het midden een wokbrander en twee ovens (één grote en één kleine) en een grill. Dit fornuis is nog steeds de beste keuze ooit. Hij werkt zo fijn! Geheel bijpassend hebben wij een zwart spatscherm en een zwarte afzuigkap. De muur achter de keuken hebben wij mosgroen geverfd. Vooral door dit fornuis behoort onze keuken absoluut tot de luxe keukens.

Zoals je al wel merkt, ik ben ontzettend blij met onze keuken en ik vind het heerlijk om erin te koken. Qua grootte is hij heel erg fijn en ik vind hem zelf ook heel erg mooi. Toch mag je natuurlijk altijd verder dromen. Mochten wij ooit verhuizen dan droom ik absoluut van een grote leefkeuken met een keukeneiland. Op dit moment zie ik dan een houten keuken voor me met een betonnen aanrechtblad. Uiteraard met een bargedeelte met mooie barkrukken eraan. Het liefst wel met hetzelfde fornuis want ik ben bang dat ik niet echt meer zonder kan.

Wat voor soort keuken heb jij? Kook je graag of helemaal niet? 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: