fbpx
90   164
48   180
31   69
68   138
25   273

Zo gaat je smartphone langer mee

Zo gaat je smartphone langer mee

Wat vroeger ‘een mobieltje’ was, is tegenwoordig een smartphone. Het mobieltje werd voornamelijk gebruikt om mee te telefoneren en om smsjes mee te versturen. De smartphone die wij tegenwoordig gebruiken is natuurlijk veel meer dan dat. Het is een agenda, camera, laptop, telefoon, stappenteller en nog veel meer dan dat in één. Ik geloof niet dat er nog heel veel mensen tegenwoordig zonder smartphone kunnen. Ik in ieder geval niet! Voor mijn eigen bedrijf zijn mijn laptop en smartphone absoluut onmisbaar. Een smartphone is echter alles behalve goedkoop en daarom is het wel fijn om er zuinig op te gaan. In dit artikel geef ik je wat tips. Zo gaat je smartphone langer mee. Lees je mee?

Screenprotector + Smartphonehoesje

Je kunt natuurlijk nog zo zuinig zijn op je smartphone, een ongeluk zit in een klein hoekje. Soms valt hij nu eenmaal. Ai, altijd een super pijnlijk moment, vind je niet? Anyways, als je je smartphone goed beschermt dan kan hij wel tegen een stootje. Ik heb zelf een iPhone 12 Pro Max en bescherm deze altijd met een screenprotector en een telefoonhoesje. Ik zorg dat mijn hoesjes altijd shockproof zijn en ik plak hier een popsocket op voor extra grip. Het hoesje wat ik nu om mijn smartphone heb zitten heb ik besteld bij Caalman. Zij hebben een heel mooi assortiment smartphonehoesjes. Overigens niet alleen voor de iPhone 12 Pro Max hoor. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een Samsung A12 hoesje? Dan kun je ook zeker bij hun terecht!

Accuduur verlengen

Er is niets zo irritant als een smartphonebatterij die leeg is na een halve dag. Om eerlijk te zijn is dit voor mij absoluut een reden om een telefoon weg te doen en een nieuwe aan te schaffen. Het is echter wel zo dat je een aantal dingen kunt doen om ervoor te zorgen dat je je accuduur verlengt. Zo kun je meldingen uitschakelen, de trilstand vermijden en ervoor zorgen dat apps niet op de achtergrond blijven draaien. Daarnaast is het aan te raden om je telefoon regelmatig op te laden. Wacht niet totdat je telefoon helemaal leeg is en ook helemaal volladen is geen must. Nog een tip: geef je smartphone af en toe rust en schakel hem helemaal uit. Geef eerlijk toe, hoe vaak staat jou telefoon uit? Waarschijnlijk nooit! Vind je dit besluit iets te drastisch? De vliegtuigstand is een prima plan B.

Updates zijn er niet voor niets

Ja, ik vind ze ook super irritant. Die update-meldingen. Toch is het wel heel erg belangrijk om die updates te draaien zodat je telefoon letterlijk up-to-date blijft. Je zult zien dat, wanneer je dit niet doet, je telefoon sneller zal vastlopen en zelfs langzamer zal worden. Ik heb dus een iPhone en iOS heeft regelmatig updates. Ik doe deze eigenlijk allemaal ’s nachts en dit gaat volledig automatisch. Zodra ik dan de volgende ochtend mijn telefoon pak is hij weer helemaal up-to-date zonder dat ik er last van heb gehad. Ideaal toch?

Zo gaat je smartphone langer mee – dit waren mijn tips. Heb jij nog aanvullende tips? Laat ze achter in de reacties!

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: