fbpx
90   164
48   180
31   69
68   138
25   273

Tuininspiratie voor je eigen tuin

Tuininspiratie voor je eigen tuin

Ik weet het, we zitten midden in de winter. Toch ben ik mijzelf stiekem al aan het voorbereiden op de lente. Ik kan niet wachten om weer de tuin in te gaan en alles weer helemaal naar mijn zin te maken. Stiekem heb ik namelijk best groene vingers (al zeg ik het zelf) en vind ik het echt heerlijk om in de tuin bezig te zijn. In dit artikel deel ik wat tuininspiratie voor je eigen tuin. Kun jij deze wel gebruiken? Lees dan gezellig met mij mee!

Stap 1 – alles netjes maken

Oké, stap 1 is echt eerst alles netjes maken. Laten we eerlijk zijn, in de winter ligt de tuin er waarschijnlijk niet heel florissant bij. Alle planten zijn veranderd in dorre takjes en dat is eigenlijk niet het ergste. Als het goed is gaan die planten vanzelf weer bloeien en voor je het weet staan ze er weer prachtig bij. Het ergste is de groene aanslag in de tuin. Een doorn in het oog, als je het mij vraagt. Op zowel de tuintegels als op de bordes in de tuin zit op dit moment bij ons een soort gifgroene aanslag. Weg ermee! Daarnaast is het ook tijd om alle bladeren weg te halen, de grond weer even netjes aan te harken etc.

Stap 2 – grote klussen aanpakken

Misschien zijn er ook wel grote klussen die nog gedaan moeten worden? Wij hebben bijvoorbeeld vorig jaar onze schutting zwart geverfd. Echt zo’n tof resultaat! Dit jaar zijn wij van plan om de garage aan te pakken. Onze garage heeft een puntdak en in de punt zit oude, donkergroene gevelbekleding. Nu onze schutting zwart is, willen we heel graag deze gevelbekleding ook vervangen voor zwarte gevelbekleding. Hiervoor zijn we ons aan het oriënteren. Je hebt gevelbekleding in hout en dat geeft een natuurlijke, warme uitstraling. Maar daarnaast is er ook gevelbekleding in kunststof en op dit moment zijn we beide opties nog aan het afwegen. Er lopen wat offertes en die geven natuurlijk uiteindelijk ook een doorslag.

Lees ook –> Onze tuin is opgeknapt

Stap 3 – nieuwe planten kopen

Planten maken of breken wat mij betreft de tuin. Daarnaast vind ik het ook gewoon heel erg leuk om met planten bezig te zijn. Om ze te verzorgen, zien groeien en zien bloeien. Nu hebben niet al mijn planten van vorig jaar het overleefd en dus is het tijd om nieuwe planten te kopen. Ik zit te denken aan palmen en grassen voor een tropisch en beachy effect met een combinatie van een aantal bloeiende planten met witte, roze en paarse bloemen.

Een grappig weetje is dat ik echt totaal niet van gele, rode en oranje bloemen houd. Ik neig altijd naar wit met paars en roze.

Stap 4 – bohemian vibe in de veranda

Dit jaar wil ik heel graag onze veranda aanpakken. Begrijp me niet verkeerd, deze is echt hartstikke leuk. Het is een leuke overkapping met een white wash op de houten planken en een zwarte buitenkant. Er staat een super fijne loungeset in en daaronder ligt een tuinkleed. Toch wil ik de veranda iets meer stylen en een bohemian touch toevoegen. Ik wil gaan werken met pampaspluimen, een macramé kunstwerk aan de wand hangen en wat meer rotan en accessoires toevoegen. Dus andere kussentjes, wat meer dekentjes en het net even wat meer cosy maken. Op dit moment ben ik al mijn inspiratie aan het verzamelen op Pinterest en ik kan niet wachten om eraan te beginnen!

Stap 5 – tuinverlichting

Oké, last but not least, de tuinverlichting. Dit is een klusje voor mijn vriend. Hij heeft een eigen bedrijf in de industriële ledverlichting. Natuurlijk een andere tak van sport maar hé, kennis van verlichting heeft hij natuurlijk absoluut. Ik wil heel graag bepaalde delen van de tuin mooi uitlichten. Een goed verlichte tuin geeft naar mijn mening namelijk ook een extra strakke en luxe uitstraling. Daarnaast ben ik dol op priklichten en dus wil ik deze heel graag in de tuin hebben. Het liefst tussen onze openslaande deuren en de veranda in. Lijkt me echt zo gezellig!

Hoe eerder de tuin klaar is voor de lente, hoe eerder je er van kan genieten. Wij gaan binnenkort eerst op wintersport en ik hoop dat ik daarna echt kan beginnen aan de tuin. Uiteraard is het wel belangrijk om te checken of er nog vorst wordt voorspeld. Zodra dit niet het geval is, ga ik in ieder geval lekker aan de slag!

Hou jij van tuinieren?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Tuininspiratie voor je eigen tuin

Delen: