fbpx
105   191
100   187
79   260
113   240
121   281

Onze tuin is opgeknapt

Onze tuin is opgeknapt

We zitten natuurlijk allemaal in een lastige, onzekere en vooral gekke periode. Nu brengt dit gelukkig ook weer een aantal positieve dingen met zich mee. Zo zaten mijn vriend en ik in april in onze tuin een beetje te bespreken wat we allemaal nog zouden willen veranderen. Hier kregen we eigenlijk direct ontzettend veel energie van. Nu we toch niets beters te doen hebben, zullen we dan niet gewoon de tuin lekker aanpassen? Onze tuin is opgeknapt en ik ga je er alles over vertellen!

Onze tuin is opgeknapt

Stap 1 – de schutting

Al een flinke tijd waren we van plan om de schutting aan te pakken. In eerste instantie wilden wij de gehele schutting vervangen maar we besloten toch te gaan voor het opknappen ervan. Toen wij net in ons huis gingen wonen heeft mijn vriend greywash op de schutting aangebracht. Nu, bijna drie jaar later, was de schutting wel weer toe aan een nieuwe laag beits. Na lang twijfelen zijn we gegaan voor zwart. Spannend natuurlijk want dat is echt een heel verschil. Overigens ook best een klus maar met z’n tweeën hebben we dit klusje binnen 2 dagen geklaard. Gelukkig heeft het echt perfect uitgepakt en zijn we ontzettend blij met hoe het is geworden.

Stap 2 – een bloembak

Naast de schutting wilde wij ook al een tijdje een extra bloembak maken in de tuin. Bij een lokale tegelboer haalden we deze grijze bandjes en hiervan heeft mijn vriend een bloembak gemaakt. Zo blij mee! Met mijn moeder ben ik ondertussen naar het tuincentrum gereden om planten te halen voor in de bak en natuurlijk zakken potgrond. Ik ben gegaan van een mix met roze, paarse en witte bloemen welke allemaal winterhard zijn en goed voor de vlinders en bijen. Planten die je hier ziet zijn:

 • Palmbomen
 • Hibiscus (met witte bloemen)
 • Lavendel
 • Dahlia
 • Rhodondendron
 • Azalea
 • Akelei
 • Grassprieten

Stap 3 – Bloemen – Bloemen en nog eens bloemen

Naast de bloembak hebben wij nog veel meer groen aan onze tuin toegevoegd. Sommige planten waren nog mooi van vorig jaar en andere heb ik vervangen voor nieuwe. Wederom is het een mix van voornamelijk witte, roze en paarse bloemen. Overal heb ik wel leuke potjes en bakken staan met hierin planten. Heerlijk vind ik dat! Overigens mag het van mij wel nog meer worden en ga ik vanmiddag weer met mijn moeder naar de Intratuin om rond te neuzen. Grote kans dat ik weer want nieuwe planten aan de tuin toevoeg, haha!

Stap 4 – Een nieuw zitje

Links in de hoek van de tuin hebben wij een overkapping staan. Dit is zo ideaal! Hier maken we ontzettend veel gebruik van en brengen we heel wat uurtjes overdag en s’avonds door. Overdag is er schaduw in de overkapping en s’avonds valt het zonnetje, zoals je ziet op de foto, net binnen. Heerlijk vind ik dat! Echter wilde ik, naast deze loungeset, nog een gezellig zitje maken tegen de schutting. Op deze plek valt de zon namelijk precies het tegenovergestelde als onze overkapping. Oftewel, overdag zon en in de avond schaduw. Dit is dus een heerlijk plekje geworden om bijvoorbeeld in de ochtend in het zonnetje een kopje koffie te drinken. Mijn vriend noemt het inmiddels ‘de koffiecorner’, haha!

Het was even een klus maar onze tuin is opgeknapt en wij zijn ontzettend blij met het resultaat. Er is nog één hoekje dat ik nog wil aanpassen en dat is het stuk bij onze openslaande deuren. Dit gedeelte tuin zie je dan ook nog niet op deze foto. Zodra ik deze heb aangepast zal ik een nieuw artikel maken om jullie een kijkje te geven. Voor nu gaan we eerst even heerlijk genieten van hoe de tuin nu is. Heerlijk!

Heb jij de tuin ook opgeknapt in deze gekke corona-periode? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

 

Delen:

3 Reacties

 1. 23 mei 2020 / 09:36

  Ziet er goed uit, heel gezellig geworden!

 2. 23 mei 2020 / 09:22

  Wat is het gezellig geworden! Wij hebben onze tuin ook afgelopen weekend opgeknapt en ik ben er helemaal blij mee. 🙂