fbpx
115   205
104   202
80   265
114   246
121   282

AllMatters Body Wash Starter Kit

AllMatters Body Wash Starter Kit

In 2021 was duurzaamheid een hele duidelijke trend in beautyland. Een goede trend die ik graag support. Inmiddels heb ik dan ook al een aantal wijzigingen doorgevoerd in mijn routine zoals o.a. het gebruik van herbruikbare wattenschijfjes. Vandaag schrijf ik over een heel interessant product, namelijk de AllMatters Body Wash Starter Kit. Een product dat is ontwikkeld om onnodig transport van water over de hele wereld en eenmalig gebruik van plastic in uw dagelijkse routine te verminderen. Interessant toch? Ik vertel je er alles over. Let’s go! 

AllMatters Body Wash Starter Kit

Powder-to-foam body wash

Vaak bestaan verzorgingsproducten voor 60-85 procent uit water en deze worden verpakt in plastic wegwerpverpakkingen om vervolgens over de hele wereld te worden verscheept. Hier heeft Allmatters iets op bedacht. Het is een kleine verandering maar het maakt een groot verschil. Het motto van het merk: It AllMatters! 

AllMatters Body Wash Starter Kit

Waarom water transporteren als je het thuis uit de kraan kunt tappen? 

De AllMatters Body Wash Starter Kit bestaat uit de volgende producten:

 • 1x 500ml herbruikbare fles
 • 3x navulling met poeder

De naam zegt het al een beetje, de producten bestaan uit poeder en bevatten dus géén water. De bedoeling is dat je de formule thuis mengt met water en zo creëer je dus het product. De materialen zijn zorgvuldig gekozen op basis van hun duurzaamheid en herbruikbaarheid en bedoeld op jaren mee te gaan. De fles is gemaakt van aluminium en de pomp van gemakkelijk, recyclebaar, kleurloos plastic. De poeder zelf is gemaakt van milde ingrediënten, pH-gebalanceerd en bevat geen parfum. Daarnaast is het product cruelty-free en bevat geen dierlijke producten.

De gebruiksaanwijzing is eenvoudig, namelijk:

 • Vul de herbruikbare fles met warm kraanwater
 • Voeg één navulzakje toe
 • Schud en wacht 2 minuten
 • De bodywash is klaar om gebruikt te worden

Uiteraard heb ik deze gebruiksaanwijzing heel netjes gevolgd. Het is zo simpel dat het eigenlijk niet mis kan gaan. Het resultaat? Een bodywash! Inmiddels staat deze bodywash bij ons onder de douche en heb ik er al een aantal keer mee gedoucht. Het is een hele neutrale, milde bodywash die gewoon echt prima is. Qua geur en beleving is hij zeker niet speciaal en heel neutraal maar qua achterliggende gedachte natuurlijk wel. Ik vind het een mooi initiatief van AllMatters en blijf deze AllMatters Body Wash Starter Kit absoluut gebruiken.

Tip: schaf 1x de AllMatters Body Wash Starter Kit aan. Vervolgens zijn de navullingen ook los verkrijgbaar zodat de aluminium fles oneindig nagevuld kan worden. Briljant toch?

Deze AllMatters Body Wash Starter Kit kost €34,- en is te koop bij AllMatters.

Er is ook een powder-to-foam Hand Wash variant, te koop voor € 32,-

Wat vind jij van dit product? Zou het iets zijn dat jij zelf zou kunnen aanschaffen? 

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen.

 

Delen:

2 Reacties

 1. 10 januari 2022 / 13:14

  Ziet er heel lekker uit deze heerlijke foam!

  • 10 januari 2022 / 22:28

   Jaa ik ben er echt heel enthousiast over!