fbpx
68   453
122   416
93   152
58   110
279   837

Wat zijn soap brows?

Wat zijn soap brows?

Als het aankomt op wenkbrauwen dan zijn de trends er in alle vormen en maten. Een tijd terug konden de wenkbrauwen niet dun genoeg maar inmiddels zijn juist dikke, messy brows in. Een nieuw trend in beautyland zijn de soap brows. Jawel, je leest het goed, letterlijk vertaald ‘wenkbrauwzeep’. Maar wat zijn soap brows? In dit artikel ga ik je er alles over vertellen.

Mijn Wenkbrauw Routine

New trend: soap brows

Mijn wenkbrauw routine is al jarenlang hetzelfde. Ik ben eigenlijk best blij met mijn wenkbrauwen en epileer alleen heel soms zo hier en daar een haartje. Qua make-up gebruik ik een wenkbrauwpoeder en een wenkbrauwgel. Daarnaast uiteraard een penseeltje en een spooly en that’s it. Mijn holygrail? Het wenkbrauwkitje van Catrice. Het enige product waar ik echt al jaren gebruik van maak en niet vanaf stap. Dat zegt veel, vind je niet?

Wat is nu het verschil tussen een wenkbrauwgel en een wenkbrauwzeep? Met een gel breng je je wenkbrauwen zeker in model maar het blijft een hele natuurlijke look. Met de soap brows trend ga je net een stapje verder. De trend zijn namelijk die flinke, feathery wenkbrauwen die helemaal omhoog geborsteld zijn. De zeep maakt je wenkbrauwen hard waardoor ze de hele dag omhoog geborsteld blijven zitten. Dat is dus de look waar je voor wilt gaan bij soap brows! 

Wat zijn soap brows?

Ik ontving de Essence Soapy Brow Styler. Een product uit de #pinkandpround trend edition. Uiteraard een goede gelegenheid om deze soapy brow trend eens te proberen. Het product komt in een knalroze, kartonnen verpakking. De zeep zelf zit in een witte, tinnen doosje met knalroze letters en er wordt ook een spooly bijgeleverd. Een vormgeving die we bij Essence uiteraard wel gewend zijn. De zeep zelf is transparant en geurloos.

Wat zijn soap brows?

zonder wenkbrauwzeep – met wenkbrauwzeep

Soapy brow trend

Na het doen van mijn wenkbrauwen met het wenkbrauwkitje van Catrice is het tijd om de wenkbrauwgel te vervangen door de wenkbrauwzeep. Ik ben benieuwd! Al snel merk ik dat de spooly niet helemaal lekker in het tinnen doosje past en je deze dus beter een stukje kan knikken. Ook lees ik op internet dat je de spooly beter wat vochtig kan maken dus uiteraard volg ik dit advies netjes op. Zodra de zeep op de spooly zit begin ik mijn wenkbrauwen omhoog te kammen. Het voelt best gek aan! Een wenkbrauwgel is veel frisser en jelly terwijl dit echt dik en plakkerig voelt. Wel merk ik meteen dat ik mijn wenkbrauwen inderdaad goed omhoog kan kammen en mijn haren alles behalve van plan zijn om weer naar beneden te komen. Dat werkt dus wel degelijk. Blijft het goed zitten? Jazeker. Ik heb er de hele dag geen omkijken meer naar gehad. Is het mooi? Daar valt natuurlijk over te twisten aangezien het een kwestie van smaak is. Is het mijn ding? Niet helemaal, zeker niet dagelijks. Voor mijn everyday look pak ik er voortaan zeker weer mijn wenkbrauwgel bij. Maar wellicht dat ik ooit de soapy brow trend nog eens rock op een feestje!

Wat vind jij van de Soapy Brow Trend?

Volg je mij al op Instagram & Bloglovin’?

Delen: