fbpx
77   152
45   176
30   67
68   137
25   272

Geld verdienen met je blog

Geld verdienen met je blog

Volgens mij weet iedereen inmiddels wel dat je geld kunt verdienen met een blog. Om heel eerlijk te zijn had ik dit besef zelf helemaal niet toen ik zo’n 6 jaar geleden begon. Ik begon mijn blog echt absoluut om mijn interesses voor schrijven, fotografie en marketing te combineren. Destijds deed ik de opleiding HBO Communicatie op de Avans Hogeschool in Breda en kreeg ik o.a. lessen in SEO, teksten schrijven, websites bouwen etc. Die lessen kon ik, door mijn blog, in de praktijk brengen. Inmiddels zijn we dus 6 jaar verder en heb ik van deze grote hobby mijn eigen bedrijf gemaakt. Geld verdienen met je blog, het kan! Hoe? Ik vertel je er graag wat meer over. Lees je mee?

Geld verdienen met bloggen

Ik weet nog heel goed dat ik 5,5 jaar geleden, samen met mijn moeder, aan het shoppen was in Rotterdam. Destijds volgde ik zo ongelofelijk veel blogs en we reden naar Rotterdam om winkels af te gaan zoals LUSH en Kiko Milano. Daar kocht ik dan producten die ik kon reviewen op mijn blog. Tijdens het lunchen keek ik op mijn telefoon en daar was een mailtje van het merk E.L.F. Ze hadden mijn blog gespot en vroegen zich af of ik het leuk vond om producten te ontvangen om te reviewen op mijn blog. Gratis? Are you serious? Ik sprong letterlijk een gat in lucht. Ik was zó excited!

Beetje bij beetje begon mijn blog te groeien en kreeg ik steeds vaker mailtjes met het aanbod om producten te reviewen op mijn blog. Geloof me, daar ben ik echt heel veel op ingegaan. Zeker in het begin van mijn blog! Ik voelde mij uiteraard vet vereerd om dit soort mailtjes te krijgen van bedrijven. Toch ben ik het op een gegeven moment zakelijker gaan zien en heb ik mijn focus verlegd naar betaalde opdrachten. Van een gratis mascara worden uiteindelijk natuurlijk geen rekeningen betaald! Ik wist inmiddels dat geld verdienen met je blog een optie was en dus besloot ik daar voor te gaan.

Geld verdienen met bloggen kan op verschillende manieren die ik hieronder even kort zal toelichten.

Affiliate marketing

Affiliate marketing is eigenlijk een vrij passieve vorm van inkomsten genereren. Wanneer je een artikel publiceert op je blog, dan kun je hier affiliate linkjes in plaatsen. Je sluit je hiervoor aan bij een affiliate netwerk (er zijn er heel veel) zoals bijvoorbeeld bol.com. Via deze link wordt automatisch bijgehouden hoeveel clicks en sales er worden gegenereerd. Hierover vang jij een x percentage en dit wordt uitbetaald. Vaak gaat dit om zo’n 5-10%, afhankelijk van de adverteerder. Easy toch? Je kunt dit zien als bedankje van bijvoorbeeld bol.com omdat iemand een product koopt via je blog.

Lees ook –> Geld verdienen met affiliate marketing

Advertorial publiceren 

Een gesponsord artikelen noemen we een advertorial. Oftewel, je krijgt dus betaald voor het schrijven van een blogpost. Vaak vraagt de opdrachtgever of je hierin twee linkjes wilt verwerken achter bepaalde ankerteksten. Daarnaast wordt uiteraard het onderwerp en de randvoorwaarden besproken. Ik heb veel contact met opdrachtgevers rechtstreeks maar zeker ook via diverse platforms voor influencers.

Blog Brains voor bloggers 

Een partij waar ik zelf ontzettend graag mee samenwerk is Blog Brains. Dit is een partij waar je je als influencer kunt aanmelden en zij regelen samenwerkingen voor jou. Je blog wordt door Blog Brains ingedeeld in een bepaald level waardoor je per samenwerking een vaste vergoeding krijgt. In de mail krijg je een mogelijke opdracht en indien je graag voor die opdracht aan de slag wilt kun je een pitch insturen. Op het moment dat de opdrachtgever jou kiest start de samenwerking. Je kunt dan aan de slag met het artikel en levert deze eerst aan als preview bij Blog Brains. Zodra het artikel is goedgekeurd kan hij worden gepubliceerd. Na het plaatsen van de blog, stuur je de definitieve URL en factuur in en volgt de betaling.

Blog Brains voor opdrachtgevers 

Blog Brains is dus een tussenpersoon tussen opdrachtgever en influencer. Ze helpen de opdrachtgevers met het behalen van topposities in zoekmachines en creëren meer exposure voor het merk. Iedereen weet, hoe hoger je staat in Google, hoe vaker je website bezocht wordt. Opdrachtgevers zetten, via Blog Brains, blogs in om de vindbaarheid website verbeteren en zijn dus bereid hiervoor te betalen. Dat is een heel technisch verhaal waar ik op dit moment niet verder over ga uitweiden maar verdiep jezelf er eens in, het is super interessant! Het is echter niet gemakkelijk en kost ongelofelijk veel tijd. Heb jij een bedrijf en wil jij jouw online zichtbaarheid verbeteren? Overweeg het inschakelen van een linkbuilding specialist zoals Blog Brains eens.

Advertenties

Op blogs zie je regelmatig reclameblokken/advertenties voorbijkomen. Wederom een manier om geld te verdienen met je blog. Een vrij passieve manier, net als affiliate marketing. De reclameblokken op mijn blog lopen via Google Adsense. Zodra een bezoeker een reclameblok aanklikt ontvang ik hier geld voor. De opbrengsten kun je per dag heel overzichtelijk bijhouden via een dashboard en eens in de zoveel tijd worden de inkomsten uitbetaald.

Geld verdienen met je blog, het kan! Heb jij hier toch nog wat vragen over? Let me know! 

Volg je mij al op Instagram Bloglovin’? 

Dit artikel is een samenwerking.

Delen: